3.4.2012

Tallinnaan opiskelemaan ja asumaan?Multa on nyt viime aikoina monta kertaa pyydetty tietoa ja postausta Tallinnassa opiskelusta, mahtaisikohan johtua siitä että Suomessa on yhteishaut päällä ja nuoret miettivät eri vaihtoehtoja… Oma inspis postausten keksimiseen on nyt aika hukassa, en tiedä yhtään mistä kirjoittaisin, eli nämä toiveet tulivat juuri passeliin aikaan :) Joten tässä tulee omat fiilikseni ja vähän tietoa Tallinnasta.
ps. Olen mielestäni ennenkin tehnyt tämän tyyppisen postauksen, ja olen pahoillani jos asiat toistuvat..

Miten itse päädyin Tallinnaan?

Voin tässä ihan aluksi rehellisesti sanoa, etten ole katunut hetkeäkään Tallinnaan muuttoa. Hain viime vuonna Helsingin oikikseen, mutta jotenkin tuntui koko ajan että se motivaatio, aika ja halu ei vaan riittänyt – ja enhän mä tietenkään päässyt sisään, vaikka lähelle meni. Oikikseen on kuitenkin sen verran vaikea päästä, ettei sinne puoliteholla päästä. Suosittelen siis kaikille jotka tänä vuonna oikikseen hakevat, että ÄLKÄÄ luovuttako tai menettäkö toivoa itseenne. Vaikka kuinka mahdottomalta välillä tuntuisi, niin se itseensä uskominen on se tärkein juttu, ja sen uskon menettäminen on pahin virhe minkä voitte tehdä!

Ja takaisin Tallinnaan. Eli siinä sitten pääsykokeiden jälkeen kuulin tästä Tallinn University Law Schoolista mistä kiinnostuin. Hain paljon tietoa netistä koulusta ja Tallinnasta ja elokuussa pistin hakemuksen menemään. Hain sellaisen yrityksen kautta kuin Veridium Oy (yritys auttaa suomalaisia pääsemään opiskelemaan ulkomaille, googlatkaa jos kiinnostaa enemmän).Asuminen
Koulu alkoi syyskuussa, ja siinä oli sellainen kuukausi aikaa hoitaa asiat kuntoon niin että voisi muuttaa toiseen maahan. Saatiin asunto puolitutun avulla koulun naapuritalosta, meillä kävi tosi hyvä tuuri sen kanssa.

Asuminen on halvempaa kuin Helsingissä. Me asutaan noin 10 minuutin päässä  Viru-keskuksesta, ihan meidän lakikoulun vieressä. Meillä on joku 50 neliöinen kaksio, ja vuokra on 170 euroa kuussa, mä maksan siitä siis 85 e kuussa. Asunto oli kalustettu, mutta tuotiin oma sänky ja pöytä ja tv ja jotain muuta pieniä juttuja. Meillä on käynyt hyvä tuuri myös siinä suhteessa, että taloyhtiö on tosi rauhallinen, hiljainen ja turvallinen, asunto on ollut tosi lämmin, vuokranantaja on tosi auttavainen ja ympäristö siisti. Ainoa asia mitä toivottaisiin vielä olisi kämppä ihan keskustan ytimessä.
Ihan siinä Viru-keskus – Vanha kaupunki linjalla kämpät ovat sitten kalliimpia, mutta sieltäkin löytyy niitä ääripäitä. Vanha Kaupunki on ehkä kaikkein kallein. Esimerkkejä kämppien hintatasosta: yksi kaveri asuu 1km päässä Viru-keskuksesta, 40m2 kaksio = 300 euroa, toinen kaveri asuu Vanhassa kaupungissa, 60 m2 kaksio 500e, ja yksi 3km päässä ytimestä, 50neliöinen kaksio 550 euroa. Eli hinnat vaihtelee!
(LINKKIVINKKI: asuntoja Tallinnassa/Virossa: www.city24.ee)
Opiskelu
Mitä Tallinnassa voi opiskella? No vaikka mitä. En ala kaikkia aineita tähän luettelemaan, kehotan vierailemaan yliopiston nettisivuilla. Yleisimmät aineet mitä Tallinnaan tullaan opiskelemaan on kauppatieteet, oikeustieteet ja kansainväliset suhteet (yhteiskuntatieteet). Tartussa voi opiskella lääketiedettä, ja Tartu onkin todella suosittu suomalaisten keskuudessa. Melkein kaikkia aineita voi opiskella englanniksi.
Mä itse opiskelen siis Tallinnan yliopistossa kansainvälistä oikeutta, ja olen tykännyt tosi paljon. Meillä on pienet ryhmät ja hyvät opettajat. Tallinnan yliopisto on todella kansainvälinen, meillä on opiskelijoita esim Venäjältä, USA:sta, Saksasta, Japanista, Australiasta jne. Opettajia on myös eri puolelta maailmaa. Tykkään meidän koulun ilmapiiristä hirveästi!
Muutama kysymys jota multa on usein kysytty:
”Kuinka paljon englannin taitoa opiskeluun tarvitaan? Mitä jos on huono enkku?”
Itse oon ollut aika average aina enkussa, jotain kasia oon siitä aina yläasteella ja lukiossa saanut, silloin tällöin myös ysejä. Kirjoitin ylppäreissä enkusta M:n. Mua jännitti aluksi ihan hirveästi, että miten pärjään mun enkulla – ei ollut mitään syytä jännittää. Meillä on tuttuja joiden enkku oli tosi huono kun koulu alkoi, mutta heilläkään ei ole enää mitään ongelmia. Opettajat tiedostaa kyllä, ettei enkku ole meidän äidinkieli. Mitä enemmän tunneilla käy ja mitä enemmän läksyjä tekee niin se harjaantuu.
Mun ensimmäisessä kokeessa täällä kun piti kirjoittaa essee englanniksi, se oli kauheaa! :D Koko ajan ajattelin että voi hitsi mä osaisin vastata tähän niin hyvin suomeksi, mutta kun en osaa sanoa tätä englanniksi! Ja nyt viime viikolla kun meillä oli koe, niin kirjoitin vaan iloisesti kaikki mitä halusinkin sanoa. Pitää vaan antaa itselleen aikaa kehittyä.
Eli vastaus kysymykseen: Kyllä, tarvitset englannin kielen taitoa opiskelussa täällä. Mutta sinun ei tarvitse olla mitenkään tosi hyvä, riittää vaan että ymmärrät perusjutut. Sanasto kertyy opiskelun myötä. Kaikilla menee se pari kuukautta että tottuu uuteen kieleen. Mutta sitten se alkaa tulla itsestään kun kuulee enkkua joka päivä.
”Kuinka paljon ovat yliopistojen vuosimaksut?”
Riippuu koulusta ja linjasta. Oma opiskeluni maksaa n. 2400 e vuodessa.
Vinkkaan teidät näille sivuille:
”Miten opiskelijat maksavat opiskelunsa?”
Vähän kaikkien oma asia. Joko säästöillä, opintolainalla, opintotuilla, pappa betalar..
Monet tekevät niin, että käyttävät viime vuoden kesätyörahat/osan rahoista vuosimaksuihin, osalla vanhemmat maksaa, ja osat ottavat lainaa. Tukia saa ihan siinä missä muutkin Suomessa opiskelevat.
(linkkivinkki: tuet,lainat yms: www.kela.fi)
Miten haen? Miten pääsen opiskelemaan? Mitä tarvitaan, että pääsee opiskelemaan? Mitä? Hä?”
Kaikkiin noihin kysymyksiin löytyy vastaus yliopistojen nettisivuilta ja Veridiumin sivuilta
Itse hain siis ton Veridiumin avulla, lähetettiin kirjallinen lomake kouluun ja sen jälkeen käväisin noin 20 minuuttia kestävässä englannin kielisessä motivaatiohaastattelussa Helsingissä. Siinä koulun edustaja arvioi motivaatiotasi ja englannin kielen taitoa. Jos enkku ei oikein suju, voidaan määrätä ”kielikokeeseen”, eli se on vähän niin kuin englannin kielen koe. Itseäni ei sellaiseen määrätty eikä hirveen montaa muutakaan. Ne, joilla enkku oli ylppäreissä alle C:n, tekivät kielikokeen.
Vapaa-aika
Tallinnassa on noin 500 suomalaista opiskelijaa, eli täällä on paljon myös suomalaista opiskelijaelämää. Yksin jäämistä ei tarvitse pelätä. Täällä toimii myös Nesu Tallinn ja TSOJ (Tallinnan suomalaisten opiskelijoiden järjestö), jotka järjestävät paljon kaikkea kivaa suomalaisille opiskelijoille.
Ravintolat, leffassa/teatterissa käynti ja muut vapaa-aikaan liittyvät jutut ovat edullisia. Leffalippu maksaa arkena 3,5 e ja viikonloppuisin 5,5-6 e. Meidän vakkariravintolassa kana caesar salaatti on 3 e. 10 palan sushiannos 3-4 euroa. Tässä nyt oli vain muutamia esimerkkejä (:
Vaatekauppoja löytyy täältä muutamia, mitä Suomesta ei ainakaaan vielä löydy. Esim Bershka, Stradivarius, Pull&Bear jne.. Tykkään itse näistä kyseisistä merkeistä tosi paljon.
Oikeasti tykkään Tallinnasta kaupunkina niin hirveän paljon, suosittelen sitä kaikille! (:
Kaikki mun ystävät täällä ovat myös tykänneet Talskista ihan hirveesti. On niin ihanaa kun voi elää opintotuilla, voi syödä ulkona ja muutenkin pitää hauskaa. Tallinnassa on myös se hyvä puoli että täältä pääsee parissa tunnissa Suomeenkin, joten viikonloppuisin Suomessa käynti ei ole mikään ongelma.Yritin keksiä jotain huonoja puolia, mutta en niitä ainakaan nyt kekkaise? :D
Oikeasti jos kiinnostaa, niin googlettakaa ihmeessä vähän noita kouluja ja muita,
ja anteeksi niille lukijoille joiden aika hakea ei ole vielä, tää ei ehkä kiinnostanut teitä niin paljoa.

Kysykää ihmeessä lisää, jos jokin jäi mietityttämään! Vastaan mielelläni <3
+ postaustoiveita saa laittaa, tarviin inspistä!!!

45 kommenttia:

 1. Anonyymi3/4/12 22:55

  KIITOS VILMA NIIN PALJON TÄSTÄ POSTAUKSESTA!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi3/4/12 23:58

  Kiitos Vilma:)!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi4/4/12 00:42

  Oli tosi hyvä ja tarpeellinen postaus! Kiitos siitä :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi4/4/12 10:54

  Kiitos Vilma, taidan pistää hakemuksen menemään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voivitsi, mahtava kuulla!(: Teretulemast vaan!

   Poista
 5. ”Miten haen? Miten pääsen opiskelemaan? Mitä tarvitaan, että pääsee opiskelemaan? Mitä? Hä?” <---- hehhe hitsi repesin tolle ;D mitä hä??

  ite oon -94 tyttö et tää postaus ei ehkä koskenu vielä mua mut kiva tietää tälläsest ku oon aina ollu hyvä enkus ja haluisin opiskellakki enkuks<3 eli kiitti! ja ihania kuvia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kuulla (: Ja tosi kiva että jaksoit postauksen silti lukea.
   Kiitos paljon <3

   Poista
 6. Anonyymi4/4/12 22:26

  Syöt tosi paljon:-O
  meneeks ruoka suoraan tisseihhin!!!!!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi5/4/12 01:09

  TÄä ei ny liity aiheesee mut ookko valkassu hampait ja onko sul ollu hammasraudat pienen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo valkaissu ja ei oo ollu rautoja ikinä (:

   Poista
 8. Voi kiiitti Vilma <3
  Ihan super hyper tärkee ja mielenkiintonen postaus! Tulee kyllä niin hyödyksi. Ajattelin käyttää duuniaikani 8h tutustuessa Tallinnassa opiskeluun ja tää autto ja kiitos linkeistä ym! :)) Viel sellane kyssäri, et jos hakee opiskelee Tallinnaan johonki kouluun ja pääsee sisään niin tiedätkö onko se sitova? vai voiko vielä perua jos tulee toisiin aatoksiin.. uskois aineki, koska Suomes voi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Garmen<3
   Ihan mahtavaa et sua kiinnostaa lähtee tänne.
   Mielestäni joo voi perua, ja mun mielestä voi jopa lykätä seuraavaan vuoteen jos ei juuri nyt vuonna halua paikkaa hyväksyä. Oon melkeinpä 95% varma asiasta, mutta kannattaa viel tsekata (:

   Poista
  2. Okei pitää tarkistaa asia :)))
   hei mulla on sulle haaste mun blogis ;)

   Poista
  3. uu i have to check ;)

   Poista
 9. Anonyymi5/4/12 11:50

  Mistä toi bannerissa oleva kultainen ihana toppi on?
  Miten sun rinnat pysyy noin ylhäällä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppälästä (:
   oiskohan vaikka rintsikoiden avulla :D ne uhmaa painovoimaa!!

   Poista
 10. Anonyymi5/4/12 18:59

  Oi kun oli ihana ja hyödyllinen postaus! :) kiitos! <3 ja jos saan vielä pari kysymystä kysyä... :D eli jouduitko tekemään paljon töitä sen eteen, että pääsit tuonne opiskelemaan? ajattelin vaan sitä, että onkohan tuonne tosi vaikea päästä, niinkuin esim. helsingin oikikseen... :/ olitko sä tosi hyvä lukiossa? et kirjotitko hyvin ja oliko sulla miten hyvä keskiarvo? :) ja sellainen kyssäri vielä, että onko tuolla opiskelu niinkun samantasoista kuin Suomessa? eli kun valmistut, niin onko yhtä hyvät mahdollisuudet saada töitä yms. niillä papereilla, kuin esim. Helsingin oikiksen maisteripapereilla? Ja oothan sä siis oikeustieteiden maisteriksi opiskelemassa? :) anteeksi, tuli tosi pitkä kommentti, mutta kiitos tosi paljon jos viitsit vastata :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään, ole hyvä vain (: <3
   Ei siinä kyllä hirveästi työtä vaadittu. Hain siis ton Veridiumin kautta, (www.veridium.fi) ja mä lähetin sinne mun ylppäritodistuksen ja päästötodistuksen, jonka ne kääns sinne koululle englanniksi, ja sit sen virallisen hakupaperin, ja sitten mulla oli se englannin kielinen motivaatiohaastattelu. Ja sisään mentiin, ei ollut vaikeaa päästä (:
   En ollut mitenkään erikoisen hyvä lukiossa, kirjoitin sellaiset M:n paperit, ja päästötodistuksen keskiarvo tais olla joku 8,5.
   Opettaminen on täällä tosi hyväntasoista, tykkään tosi paljon! (: Mutta mehän opiskellaan täällä siis 3 vuotta, ja valmistutaan kansainvälisen oikeustieteen KANDIKSI, tää on siis kanditutkinto, sillä Tallinnan yliopistossa voi opiskella vain kandiin asti. Mutta maisterin opinnot voit siis mennä sitten suorittamaan Helsingin oikikseen englanninkieliselle linjalle (: Itse olen miettinyt, että lähen suorittamaan kandin jälkeen maisterin Australiaan.
   Kysy ihmeessä vielä jos jäi jotain epäselväksi (:

   Poista
  2. Anonyymi7/4/12 21:48

   Kiitos tosi paljon näistä tiedoista! :))

   Poista
 11. Taas löytyi aika samanhenkinen ihminen tästä blogimaailmasta ;) Nimittäin opiskelen itse tällä hetkellä Helsingin oikiksessa ja samaa mieltä sun kanssa, että välillä meinas toivo mennä, kun yritin sinne hakea ja KYLLÄ, mietin tuota Tallinnaa kanssa, mutta ajattelin, että tulee varmaan kalliiksi niin ihana postaus sulla juuri tästä aiheesta! Jään ehdottomasti seuraa sun blogia, tule sinä seuraa mua, jos haluat (olen kirjoittanut kanssa tuosta oikiksessa opiskelusta täällä Suomessa, jos kiinnostaa) :)


  http://manifest2materialism.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos ihanasta kommentistasi! (:
   Onneksi olkoon tosta et oot oikikseen päässyt, huippua!
   Mun täytyy ehdottomasti tulla lukasemaan se sun postaus opiskelusta oikiksessa, ja oon samaa mieltä - aika samalla aallonharjalla ratsastetaan ;)

   Poista
 12. Anonyymi8/4/12 12:39

  Ihana postaus!! <3 pystyisiköhän mitenkään päästä tuonne opiskelemaan, jos on 7 keskiarvo lukiosta, osaatko sanoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 (: Hmm, en osaa oikein sanoa koska mun mielestä lukion keskiarvoa ei siinä kauheasti katsottu, mutta en usko että olisi mikään ongelma! Kunhan vaan haet rohkeasti ja puhut englantia (:

   Poista
 13. Anonyymi8/4/12 12:45

  Oliko se motivaatiohaastattelu sun mielestä vaikea? Että pitikö hirveen hienosti puhua englantia? Oliko ne kysymykset vaikeita? Kiitos jo etukäteen jos viitsit vielä vastata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mun mielestä ollut hirveän vaikea.. Mulla oli aika järkyttävä englanti mun mielestä siinä haastattelussa :D
   Mutta siinä multa muistaakseni kysyttiin, että miksi haluan opiskella oikeustieteitä, miksi Tallinna ja missä olen käynyt lukioni. Sit kysyttiin paria vähä oudompaa kysymystä, esim. että kuinka monta puoluetta Suomessa on, monta jäsentä on eduskunnassa, kuinka monta MEPpiä Suomella on, kuka/mikä Suomea johtaa... Osasin vastata noihin kysymyksiin aika hyvin, mutta pariin poliittiseen kysymykseen en tiennyt tarkkaa vastausta niin kuittasin asian vaan, etten ole hirveän kiinnostunut politiikasta. :D Mutta haastatttelu oli hyväntahtoinen, ei mikään sellainen hullun tenttaava.
   Ei mitään, ole hyvä vaan ja kysy jos jäi vielä jotain (:

   Poista
 14. Anonyymi9/4/12 14:47

  Mä en tiiä ketään noin kaunista bloggaria kuin sinä! =) sun hymy on valloittava!

  VastaaPoista
 15. Vaikutat tosi fiksulta tytöltä :) ja vastaat lukijoiden kommentteihin tosi kivasti!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihanasti sanottu, kiitos paljon! :)

   Poista
 16. Moi! Kiitos, löysin tän siun blogin ihan randomisti kun yritin googlettaa tietoa tuosta yliopiston haastattelusta, joka mulla on näillä näkymin 12.3! Jännää! Jos saisin kysyä tuosta siun lukuvuosimaksusta sen verran, että kun tlu:n sivuillahan se oikiksen linjan hinta on 1970e/semester, eli kaiken logiikan mukaan vajaa 4000 vuodessa, mutta sanoit tuossa postauksessa hinnaksi n 2400e. Onko noi hinnat kohonneet sen verran paljon tänä aikana, vai onko sulla tarkempaa tietoa miten tuo hinta loppujen lopuksi määräytyy? Kiitos jo paljon jos ehdit vastata tähän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :)
   Joo, ne on kohonneet ton verran! (oikeastaan tossa mun kirjotuksesssa on virhe: meidän vuosimaksu on 2800 e!)
   Mutta siis kyllä, nykyään ne on se 1970 e/semester.
   Kiitos itellesi viestistä ja tsemppiä hirveästi haastatteluun! (:

   Poista
 17. Anonyymi5/8/13 00:18

  Hei!

  Kyselisin vain sellaista kuinka paljon siellä teidän
  yliopistossa on suomalaisia opiskelijoita ja onko
  siellä paljon yhteistyökumppaneita yritysten kautta
  erilaisia harjoitteluita varten? :)
  Tarkoitus olisi laittaa hakemusta tulemaan! :)

  VastaaPoista
 18. Moikka!

  Oon ite vasta 14 eli ei mulla mitään kiirettä vielä :D mutta mua on tosi paljon kiinnostanu se et haluisin joskus muuttaa tallinnaan ja nyt kun luin sun postauksen ni ajattelin et voisin muuttaa sinne joskus opiskeleen mut oliko sinne tosi vaikee päästä et mitä kaikkia opiskelu paikkoja sielä on et mihin kaikkee siel on mahollisuus opiskella ja pitääkö siellä osata hyvin viron kieltä ja millä kielellä sä siellä eniten puhut ja millä kielellä ne opettajat siellä puhuu ja onko siellä vaikee opiskella ja tuliko kalliiks muuttaa sinne? ja mistä saat rahaa siellä elämiseen ku ethä käy töissä kuitenkaa ja voisiks viel kertoo et miten oot tykänny asua siellä ja kui kaua oot asunu siel ja kui vanhana sinne muutit ja onko sul paljon suomalaisia kavereita siellä? mua vaan kiinnostaa niin paljon ja toi oli tosi hyvä postaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kysymyksiä :D Vastaan tälleen ranskalaisilla viivoilla, kysy vaan lisää jos jotain jää epäselväks!

   - täällä on siis 3 yliopistoa, Tallinn University, Tallinn Technical Uni ja Estonian Business School
   - ei nyt hirveen vaikeaa, ylppäreistä piti kirjoittaa hyvin
   - ei pidä osata viroa, ite opin viron täällä asuessani!:)
   - opet puhuu enkuks
   - on tää aika haastavaa, mut ei mitenkään liian vaikeaa
   - ei tullut kalliiks muuttaa, KELAlta saa kuitenkin opintotukea jolla voin maksaa vuokran ja ruuan:)
   - mutta oon siis säästäny kesätöistä rahaa kaikkiin laskuihin ja jos haluun välil shoppailla haha
   - oon RAKASTANUT asua täällä, Tallinna on ihana!:)
   - mul on paljon suomalaisia kavereita mut myös virolaisia ja muun maalaisia:)
   - ja siis muutin kun olin 19 vuotias enkä oo katunut hetkeään :) Toivottavasti näistä vastauksista oli apua!

   Poista
  2. kiitti hyvist vastauksista oot oikeesti aivan ihana ! oon ny lukenu sun blogia ja pakko sanoo et yks parhaimmist blogeist mitä oon lukenu ja sain ny paljon motivaatiota susta ois kyl tosi kiva jos kans joskus tulevaisuudes pääsis muuttaa tallinnaa sait mutki innostuu siittä!:) ja minkä maalainen oot ku oot tosi kaunis? :)

   Poista
  3. ai niin ja mitä koulua sä ite suosittelisit ? :)

   Poista
  4. voiii kiitos kovasti, ihana olet (: <3 Oon ihan täysin suomalainen kyllä!
   No saatan kuulostaa nyt vähän puolueelliselta mutta suosittelen kyllä tätä yliopistoo missä
   mä oon, eli Tallinn Universityä :) sieltä voit sit valita alan joka sua kiinnostaa!

   Poista
  5. aa okei :D oot kyl iha yli kaunis! ja okei kiitti tosi paljon ois kiva sit päästä joskus tallinnaa opiskelee! :)

   Poista
 19. Heippa!! Tallinnassa asumisesta vielä kysymystä. Itse opiskelen EBS Helsingissä mutta ollaan yhden opiskelukaverin kanssa mietitty jos vaihdettaisiin Tallinnan kampukselle. Puhuttiin asumisesta ja tietenkin meistä tulisi kämppiksiä. Olen kuullut kauhutarinoita Tallinnan asunnoista: hometta ja kaikenlaisia muita vaurioita ja rakentajat eivät välitä ollenkaan. Oletko törmännyt tällaisiin? Esim. Onko jollain kaverillasi sellainen tilanne, ettei asunto ole ns asumiskunnossa?

  Kiitos jos etukäteen ^.^
  Oona
  thelotd.blogspot.com

  VastaaPoista
 20. Heippa! Vanha kirjoitus, mutta mieleen juolahti kysymyksiä terveydenhuollosta Virossa. Onko yliopistoissa siis jonkinmoista kouluterveydenhuoltoa vai minne täytyy sairastuessa suunnata? Ja ennen kaikkea paukahtaako lääkärikäynnistä kuinka suuri lasku? Kiitos etukäteen, mikäli pystyt avaamaan näitä mieltäni askarruttavia asioita! :)

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...