19.6.2013

Superman


Mun piti tulla tänne vain päivittelemään asua, mutta haluun jakaa teille yhden jutun, mikä on pyöriny mun päässä koko päivän.
Matkustan siis töihin bussilla, yleensä siinä kello 7-8 välissä - eli juuri silloin kun monet muutkin - ja bussi onkin usein melkoisen täynnä. Tänään heti aamusta huomasin, että tämä saattaa olla taas yksi niistä vilma-päivistä, kun kaikki tuntuu menevän päin prinkkalaa. Olin jo valmiiksi hieman myöhässä, vetäisin vaan nopeasti jotain päälle ja juoksin bussipysäkille. Laukkuni oli ihan täynnä, olin lahdannut sen täyteen ruualla: lounaalla, välipalalla ja aamupalalla, koska en ollut ehtinyt syödä aamupalaa kotona. Lounaaksi mulla oli makaronilaatikkoa, joten tietty myös Felixin ketsuppipurkki oli päätynyt messiin, sillä en pysty syömään makaronilaatikkoa ilman ketsuppia. :D Okei takaisin asiaan: eli laukkuni oli niin täynnä, ettei se mennyt edes kiinni, joten pidin sitä vain auki.Kun bussi tuli, huomasin sen olevan taas ihan täynnä. Nousin bussiin, leimasin lipun ja aloin kävelemään käytävää pitkin. Yhtäkkiä laukustani irtosi toinen olkain, ja koska laukku oli jo valmiiksi auki, koko laukun sisältö levisi bussin käytävälle. Noin sekunin päästä kaikki mun eväät olivat siis bussin lattialla. En tiennyt itkeäkö vai nauraa, joten mua sitten alkoi naurattaa ihan hirveästi. Käytävän sivuilla istui nuoria ihmisiä, noin 20-40 v naisia ja miehiä. Kukaan ei auttanut. Eräs nainen jopa potkaisi jugurttini kengän vierestään kun se oli sinne vierinyt!! :D Katsoin naista silmiin ja sanoin: "Nonni, hieno potku."
Sitten, eräs mies, joka seisoi siinä bussin keskikohdalla, missä vaunuja yleensä pidetään, tuli auttamaan minua keräämään ruokavarastoani takaisin laukkuuni. Ei siinä muuten olisi mitään, mutta kyseessä oli reippaasti yli 70-vuotias mies, joka käveli kepin avulla. Sanoin heti miehelle ettei hänen todellakaan tarvitse auttaa. Hän vastasi siihen, että hän haluaa tehdä niin miten hän haluaisi että hänelle itselleen tehtäisiin tälläisessä tilanteessa.
Olin ihan mykistynyt. Toihan on ihan totta - "kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan", mutta että jopa jalkapuoli vanhus tajusi tämän eivätkä muut nuoremmat ihmiset bussissa?
Miehen kumartuminen oli vaivalloista, ja onneksi hän ei ehtinyt kuin yhden, kaksi juttua minulle nostaa. Olimme ihan hiljaa. Sitten kun nostin ketsuppipullon laukkuuni ja mies näki tämän, aloimme molemmat nauraa. Mies katsoi minua kysyvästi. "No, mulla on makaronilaatikkoa lounaaksi.. Kun se on hirveän kuivaa ilman ketsuppia.." Mies nyökkäsi ja oli samaa mieltä.
Kun kiitin häntä avusta, mies käänsi päätään ja näytti sormellaan toista korvaansa. Siellä oli kuulolaite. "Anteeksi kuinka, sano tänne uudestaan." Ja sanoin. 
Mies nojasi kovasti keppiinsä, ja kysyin, että pitäisiköhän hänen istua. "Naah, muutkin haluavat istua ja täällä on niin paljon ihmisiä. En yleensä liiku ruuhka-aikaan, paitsi silloin kun menen hautausmaalle. Menen hautausmaalle aina aamuisin, mielellään jo kahdeksalta. En pidä siellä käymisestä iltaisin." Miehellä oli kädessään kukkia, hieman surullisen näköinen pieni kimppu.
Tässä vaiheessa herkistyin ja mun teki mieli huutaa että "antakaa nyt joku tälle miehelle istumapaikka hemmetin laiskat levähanurit!!!!!" Onneksi eräs lähellä istuva ihminen taisi kuulla keskustelumme ja nousi paikaltaan, ja jäi jo seuraavalla pysäkillä. Viitoin miehelle paikkaa, ja hän kävi siihen istumaan. Pian olikin oman pysäkkini vuoro, joten toivotimme hyvät päivän ja kesän jatkot ja nousin bussista.Olin hieman ajatuksissani koko työpäivän, kun mietin tuota bussimatkaa.
Mun on pakko myöntää, että joo, oletin kyllä, että joku olisi auttanut minua tuossa tilanteessa. Mutta, en todellakaan odottanut sen olevan kukaan yli 60-vuotias tai ihminen, joka tarvitsee kävelyynsä apuvälinettä. En olisi myöskään ikinä odottanut, että joku aikuinen ihminen kehtaa potkia toisen ihmisen tavaroita (tässä tapauksessa vieläpä ruokaa) ympäriinsä, jos ne tulevat häntä nyt siihen häiritsemään. Ja miksi ihmeessä huonokuntoinen vanhus seisoo, kun hänen vieressään on 20-40 -vuotiaita vetreitä ihmisiä istumassa ahtereillaan penkillä?!

Se, mitä tuo mies mulle heti ensimmäiseksi sanoi, tapahtui mulle juuri tänään: joku muu kohteli mua niinkuin mä olisin samassa tilanteessa toista kohtaan toiminut. Mä en usko, että ihmiset ovat jotenkin pahansuopia tai että kukaan ei auttanut mua sen takia, koska he tahallaan jättivät auttamatta, mutta itse ainakin toivon, että tajuan vastaisuudessa auttaa apua tarvitsevaa ja että mun aivot toimivat sellaisessa tilanteessa yhtä nopeasti kuin tämän vanhan miehen.


Näin tämä kaunokainen sitten sanoi itsensä irti!:(

Ainiin, tämä asu! Toppi ja hame ovat Veromodasta ja kengät H&M:stä. Toi hame on ihana, koska se on takaa pidempi. Ja hah, koko asun yhteishinta on alle 30 euroa.
Mitä tykkäätte asusta? :)

Ihanaa viikon jatkoa ja mitä parhainta Juhannusta, olkaahan varovaisia! <3

70 kommenttia:

 1. Tämä on ehdottomasti yksi niistä asioista, mikä mua Suomessa ja suomalaisuudessa ärsyttää. Vuosi USA:ssa opetti paljon ja siellä vastaava ei tulisi kuuloonkaan. Siellä nuorten ihmisten kunnioitus on vielä tallella ja auttamisen halu ilman taka-ajatuksia myös! Erittäin hyvä postaus oli tämä! Kaikkien pitäis kyllä katsoa peiliin ja miettiä tuliko tänään vastaavaa tilannetta vastaan, jolloin olisi voinut itse mennä ja auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Miretta hyvästä kommentista! (:
   Tietenkään ei voida yleistää kaikkia suomalaisia, mutta on se kyllä totta, ettei meitä hirveästi opeteta toisten auttamiseen, ellei sitä kotona opeteta!

   Poista
 2. Ihana postaus Vilma! :) Ja toi on aivan totta, kummallista käytöstä ihmisiltä... Usein tuntuu että Helsingissä kyllä valitettavasti kovin tavallista. Itsekin autoin kerran ratikassa kohtauksen saanutta vanhaa miestä ja jouduin kannattelemaan miehen painavaa kehoa ratikan liikkuessa. Kesti yli minuutin, ennen kuin kukaan tuli auttamaan vaikka kaikki näkivät että meinaan itsekin kaatua miehen painon alla enkä yksin pysty nostamaan häntä takaisin penkille. Välillä ihmiset vain elävät omassa, pienessä kuoressaan. Todella surullista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Huh mikä tarina, aika hurjaa. En voi ymmärtää, että miksi ne valot eivät vaan syty ja jengi ei tule auttamaan. Uskon myös, että kyse todellakin on vain siitä, että ihmiset elävät omissa maailmoissaan, ja siksi eivät huomaa avun tarvetta, eivätkä siksi etteivät halua huomata.

   Poista
 3. ihana postaus! =) mä mietin nii samaa !

  VastaaPoista
 4. Voi ku sä oot niin kultanen ihminen, susta näkee jo kauas, et sulla on hyvä ja suuri sydän! <3 On se kyllä ihme, että kehtaa jättää vanhemman henkilön kenen on vaikea liikkua seisomaan! Mua ainakin hävettäisi olla siinä bussissa, jos en ois antanu paikkaani. Ja toikin, et kuka ei edes yritä auttaa toista, kun toisen koko laukun sisältö tippuu lattialle? Kuulostaa aika tylyltä toi meno siellä! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Pinja <3 Jep, tosi harmillista, toivotaan kuitenkin, että tää oli vain jokin poikkeustilanne.. :S

   Poista
 5. Niinhän siinä biisissäkin sanotaan "jokainen joka apua saa, sitä joskus tajuu myös antaa" ;D Taitaa mennä juurikin näin. Ehkä muita bussissa ei oltu autettu, niin eivät tiedä kuinka ihanaa se on kun joku auttaa. Itse saan monesti töissä apua, joten autan mielelläni muitakin silloin kun he sitä tarvitsevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, oikeassa olet! (:

   Poista
 6. Ihana postaus vilma :)<3 Mä jotenkin niin eläydyin tähän tekstiin, että mun päähän siirty kuvat koko tapahtumasta. Inhottavaa huomata, miten välinpitämöttömiä ihmiset voivat todella olla :( Olit pukenut sanoiksi hyvin sen, mikä ajatus mullekkin tuli tuota tilannetta lukiessa <3 Olet todella lämmin ja ihana ihminen <3 On ihan käsittämättömän ihailtavaa huomata/lukea, että kirjoitat kaikesta, siitä tavallisestakin elämästä. Et näytä vaan sitä hyvää puolta elämästä, niinkö blogeissa yleensä. Elämäänhän nimenomaan kuuluu ne huonotkin asiat.

  Ja mitä tuosta asusta voi muuta sanoa, kuin että täydellinen! niinkö koko tyttö <33 laitoin sulle myös sähköpostia yhdestä jutusta, johon kaipaisin apuasi :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mitä parhainta juhannusta sulle muru <333

   Poista
  2. Voi kiitos Emilia, aivan ihana kommentti!!!! <3 kiitos ihan hirveästi, tuli niin super hyvä mieli!!! <3 :))) oot niin ihana ja kultainen <3

   Ja joo vastaan sun spostiin tässä mahd. nopee, joko tänään tai huomenna!! :) <3

   Poista
 7. voi eikä, mulla alko itkettään :D ihanaa, että on vielä olemassa ihmisiä jotka vielä vanhana jaksavat auttaa toisia

  VastaaPoista
 8. Puhut niin asiaa ja se mua ihmeteyttääkin että melko suuri osa ihmisistä näyttää huomaavan tämän miten kyynisiä ja epäystävällisiä järkyttävän suuri osa suomalaisista on, ja silti ei näytä ystävällisyys lisääntyvän niin yhtään..
  Mutta tästä nyt ei sen enempää, hyvin kyllä kirjoitettu :D "hemmetin laiskat levähanurit".. :DDDD Ja niin kauniit kuvat! Onks toi mekko vai onko siinä hame ja toppi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :S Kiitos kovasti <3 Ei oo mekko, siinä on hame ja toppi (:

   Poista
 9. Vilma sä olet niin kaunis, sisältä ja ulkoa <3 :')

  VastaaPoista
 10. Käyn koulua 60km omalta paikkakunnaltani , matkalla lahjoitan aina paikkani raskaana olevalle tai vanhukselle! Teen sen takia sen, koska tiedän millaista tuskaa olisi seistä koko matkan! Mutta huippua tässä on se että olen alaikäinen eikä kukaan niistä 30-40 kääkistä voi nostaa omaa persettään ja lahjoittaa paikkaansa.. Yleensä tapaan vain erään miehen joka kehtaa valittaa aina (hän valittaa kun laittaa vaikka läppärilaukun oman penkin viereen jos istuu ikkunan luona,eikä se vie tilaa edes eikä siihen mahdu muutenkaan kuin 2 istujaa). Mielestäni on täyttä paskaa sanoa ,että nuoret eivät auta! Kyllä tietysti niitä ihmisiä löytyy keltä empatia ja myötä tunto puuttuu, mutta aidosti olen sitä mieltä että "aikuiset " voisivat katsoa peiliin, todella törkeä oli se nainen joka pullosi potkaisi, katselkoot sitten kun itselleen käy samanlailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkillistä toimintaa sulta (: Oon kyllä ihan samaa mieltä kanssas! Esim just tossa, että musta tuntuu, että yli 30 v ihmiset eivät auta vanhempia, vaan he olettavat että me, alle kolmekymppiset annetaan vain paikkamme ja autetaan.

   Poista
 11. Olen itse 28 vuotias äiti ja kuljen välillä kaupaan rattaden kanssa.Saa poika ja äiti vähän raitista ilmaa.Käyn aina s-marketissa ,koska olen s-ryhmässä töissä.Mutta meillä on posti siwassa ,jossa ei ole liukuovia.
  Edes työntekijät jotka näkevät minun tulevan.Eivät tule auttamaan.Ihan sairaan äryttävää ja epäkohteliasta.Jos oma pomoni olisi nähnyt ,etten auttaisi asiakkaitamme olisi varmaan antanut minulle varoituksen.
  Siwan pihalla on melkeen aina launa nuoria poikia.Eivät myös hekään ikinä auta.
  Paitsi kerran ,kun olin koko päivästä muutenkin loppu niin lupautusin maksamaan heille muutaman euron avusta.
  Pojat sanoivat minulle sen jälkee,että olisivat he ilmatteksikin auttanut.
  Kyllä minä sen uskon ,mutta kui he eivät olisi pyytämättä auttaneet ...huoh..sanon minä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tosi kurjaa :/ Tuota en kyllä ymmärrä, etteivät ne aivot syty kun näkevät ihmisen joka todella ilahtuisi avusta.

   Poista
 12. Kuinka ihana postaus, ja ihana asu <3

  VastaaPoista
 13. kaunis sinä ja upea asu!<3
  En voi käsittää.. miten ihmiset on noin omaa napaansa kattelevia laiskimuksia. Ei viitsi tehdä yhtään mitään ja sit vaatis ite sitä apua jos joutuis samaa tilanteeseen. Joku on joskus sanonu ettei kehtaisi ainoana mennä auttamaan, mutta nolompaa se on istua paikoillaan ihan vieressä kuin auttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana <3 (:
   No niinpä, mitä hemmetin noloa siinä on?!! :D Kaikki vaan katsoisivat, että huh onpas upea mimmi/jätkä kun auttaa.

   Poista
 14. ihana postaus <3 välillä kiva lukea tälläsiä pitempiäkin mietteitä :) Jotkut vanhukset on niin herttaisia ja ajattelevaisia ,kyllä tollaisesta hyvä mieli tulee :)

  VastaaPoista
 15. oi aivan ihana mies, tuollaisia lisää kiitos ;)!

  VastaaPoista
 16. Mukava ihminen!! :) Tollasia on valitettavan vähän, etenkin Helsingissä tuntuu et omaan napaan tuijotetaan vähän liikaa.

  Hae popcornikulho tässä välissä!

  Mä tänään just mietiskelin tota julkisissa käyttäytymistä kun ajelin trollllilla (johdinauto suomeks?) kotiin ja olisin halunnut istumaan, Viron kuoppaiset tiet kun ei oo mikään nautinto julkisissa seisovalle, mut en kehdannut ennen kun vähintään 8-10 paikkaa oli vapaana, etten vahingossakaan vie vanhusten paikkoja. Kyllähän 19-vuotias seistä pystyy paremmin kun 79-vuotias. Tuli myös hyvä mieli kun porukka nuoria naisia auttoi tänään trollista ulos äitiä kaksostenrattaiden kanssa, vaikkeivat istunut edes ovien lähellä :)
  Mäkin oon yleensä junassa saanut apua, kun omassa laukussa on aina koko omaisuus mukana, enkä jaksa sitä nostaa ikinä sinne ylös. Ja arvaapa mitä.. auttamaan tuleva henkilö on useimmiten eläkeikäinen mies!! Ei sentään kepin kanssa kulkeva, mutta kuitenkin vanhempi ihminen. Joskus kolmekymppisetkin auttaa, mutta ei koskaan nuoremmat oo tullut apuun, vaikka varmasti habaa löytyy parikymppiseltä mieheltä. Joskus kysyin itse apua suunnilleen omanikäiseltä lihaskimpulta, ja mitä sain vastaukseks? "Hyvä iskuyritys mut mä oon varattu sori, muuten kyllä ehkä" ?? Ja koska itsehillintäni on maailman paras (not) niin sanoin sille ihan suorat sanat ja vaihdoin vaunua.

  http://www.feissarimokat.com/2013/05/muiden-vika/

  Kaivelempas tästä esiin yhden lehtijutun tuolta laatikosta, äiti oli sen talteen leikannut..
  Tää on vuodelta -98, olin silloin 4-vuotias. Pyörätuolissa istuva mies kirjotti pikkupaikkakunnan paikallislehteen näin: "Kiitos sille vaaleahiuksiselle pienelle tytölle, joka avasi minulle pankin raskaan oven viime torstaina sulkemisaikaan. Edes aikuiset eivät aina ymmärrä, miten vaikea pyörätuolissa istuvan ihmisen on liikkua ja avata ovia. Tämä pieni tyttö toimi esimerkillisesti ja muut voisivat seuraavaksi toimia samoin, kun näkevät henkilön jolle saattaa liikkuminen tuottaa vaikeuksia."
  Ei edes tiedetty koko lehtijutusta, mut tää sama mies oli tullut paikkakunnan ainoassa kaupassa vastaan ja kysynyt äidiltäni, että ootteko lukenut lehden :)
  Olin viime kesänä saman miehen henk.koht. avustaja pari viikkoa kun vakituinen lähti lomalle :)
  Vilma, laita ihmeessä Metro-lehden tekstaripalstalle toi juttu, ehkä ottavat bussi- ja metromatkustajat siitä opiks! :)

  Ja niin, tykkään asusta <3 en tajunnut ees et tossa on toppi ja hame erikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiva että kerroit pari oman elämäsi esimerkkiä <3

   Mä jotenkin veikkaan - ja toivon - että ihmiset jättävät auttamatta oikeasti vaan siitä syystä, etteivät tajua auttaa, eivätkä siksi, että ovat pahantahtoisia tai eivät välitä. Olisi vaan tosi kiva, että kaikki yrittäisivät pitää silmät sillä tavalla auki, jos jotain poikkeavaa tapahtuu (:

   Poista
 17. Ihana herttainen vanha mies <3

  VastaaPoista
 18. Tä teksti oli niin totta ja mä mietin aika usein päässäni just tuota lausetta että "kohtele ihmisiä niinkuin haluaisit itseäsi kohdeltavan" ihan paras elämänohje jokaiselle. Liikutuin tästä sun tekstistä ja tää teksti herätti kyllä oikeesti hyvin miettimään asioita :) Kaunis sinä ja ihana asu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ihana Maria!! (: <3

   Poista
 19. tykkään asustasi tooosi paljon! <3 ja ihana tuo mies kuka auttoi sua.. on se surullista kun kukaan muu ei tarjoutunut auttamaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maryy <3 No niinpä!!

   Poista
 20. Tää pisti kyllä miettimään taas tätä suomen kansaa... Mä en ymmärrä mitä suomalaisille on tapahtunut tässä vuosien saatossa ! Mulla on kanssa muutama samantapainen tilanne käynyt, kerron niistä nyt pari : olin lastenvaunujen kanssa rautatieasemalla keskustassa ruuhka-aikaan ja ihmiset tönivät ja ryysivät ovista sisään, kun oli mun ja pienen vauvani vuoro mennä ovista, joku nuori pojannkloppi änkesi vaunujen eteen , niin että samalla tuuppasi vaunuja ja minä siinä sitten pidin hänelle ovea auki ja siinå sisäpuolella seisoi vanha mies kepin kanssa ja tokaisi tälle urpolle nuorelle miehelle kovaan ääneen : "mikä näitä nykynuoria miehiä vaivaa,,naisille niitå ovia availlaan eikä toisin päin" . Ja toisen kerran bussiin tuli mies rollaattorin kanssa eikä meinannut saada rollaansa bussin kyytiin eikä kukaan monesta kymmenestä työ-ikäisestä ihmisestä mennyt auttamaan, vaikka tämä vanha herra pyysi apua. Minä sitten takapenkiltä riensin apuun ja jätin 2 vuotiaani sinne yksin istumaan , kun kaikki urpot lähempänä olivat vissiin kuuroja ja sokeita eivätkä viitsinyt persettään nostaa. Sama juttu myös tämän liikuntarajoitteisen jäädessä bussista pois.
  Ja tässä tosiaan vain kaksi esimerkkiä.
  Siis mitä helvettiä !? Mikä ihmisiä vaivaa, kun ei voida toisia auttaa ?
  Hyvä postaus Vilma ! Sä vaikutat just niin ihanalta ja fiksulta ihmiseltä mitä tää maailma tarttis enemmän !! Ja sä jos joku on elävä todiste siitä, että kauneus ja fiksuus todella on mahdollista samassa kehossa :) jatka samaan malliin, äläkä ikinä muutu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh mitä esimerkkejä! :O Ihmiset on tosiaan välillä tosi kummallisia. Ollaanko me suomalaiset sitten niin omissa oloissamme ja tuppisuita että on niin hirveän vaikeaa kysyä että tarviiko joku apua tai saatikka vain mennnä suoraan auttamaan?! Ihan järkyttävää, että rollaattorilla kulkeva mies ei saa edes heti apua kun hän sitä pyytää.

   Awwww, ja kiitos hirveästi ihanasta kommentistasi ja kauniista sanoistasi <3 tuli tosi hyvä mieli!! (': <3

   Poista
 21. On se kumma kun ei nuoret ihmiset voi päästää vanhoja istumaan! Mutta oikein mukavaa kun mies auttoi sinua :) Itsellenikin tuli niin iloinen mieli vanhuksen sanoista :)

  VastaaPoista
 22. Olipa samalla aivan ihana ja samalla ihan hirveä teksti. Mun sydäntä oikeasta riipaisi, kun luin juttuasi. Näin oikein sieluni silmin tän papparaisen kävelykeppinsä ja kukkiensa kanssa. Mikä ihana herrasmies! Kyllä voisi moni ottaa oppia!

  Joskus tuntuu, että Suomi ja suomalaiset on kyllä oikein pahimmasta päästä. En osaa kuvitella, että täällä Norjassa kävisi noin. Hyvä esimerkki oli, kun viime viikonloppuna joskus 2 aikaan yöllä mies työnsi toista miestä rullatuolissa kunnes tä rullatuoli töksähti johonkin ja tä mies lensi suojatielle kuin leppäkeihäs, kun oli kerran halvaantunut.. 2 aikaan yöllä, hiukan pahamaineisella kaupunginosalla ja silti meitä oli siinä joku 7 ihmistä auttamasta. Täällä ei pelätä niin paljon puuttua toisten asioihin ja siksi myös autetaan toisia helpommin. Suomessa vois suurin osa porukasta kanssa nostaa katseensa sieltä oman navan seuduilta piiiikkasen ylemmäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww miten ihana toi kertomasi juttu <3 Niin mahtavaa, että siellä osattiin heti auttaa ilman mitään varauksellisuutta (: Tosta voisi moni ottaa myös oppia! (:

   Poista
 23. Jopas oli tarina. Pakko sanoa, että nuo sun kengät on tosi söppänät! :)

  VastaaPoista
 24. Inhottavan välinpitämättömiä ihmiset on! Toivottavasti kaikki kyydissä olleet näki tän tilanteen ja ottivat oppia tältä vanhemmalta mieheltä ja osaavat sitte vastasuudessa ehkä auttaa muita? Inhottavaa että ainoa apulainen oli tämä vanha, mutta niinhän se taitaa olla ettei nykyään nuoret osaa ajatella omaa napaa pidemmälle! (anteeksi yleistäminen, onhan niitä hyviäkin nuoria jossain, niin kuin sinä!)

  Mahtavaa juhannusta Vilma!<3
  Ps. Ihaaaaana asu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toivotaan näin, kyllä mä veikkaan, että ihmiset oppivat ympäristöstään aina uusia asioita (:

   Oot ihana, kiitos paljon Jaana!! <3

   Poista
 25. Ei sulla varmaan sitä tavaraa niin paljon loppujen lopuksi ollut jos se mieskin ehti vain pari asiaa sulle noukkia?
  Moni varmasti ajattelee, että kyllä nuori jaksaa itsekin kerätä tavaransa. Varsinkin, jos niitä tavaroita lensi sinne lattialle vaan joku 10kpl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tässä koko tarinas sä kiinnität sun huomion tollaseen asiaan?:DD nyt oikeesti valoja päälle, jos tän tekstin jälkeen sä puolustelet muita ihmisiä. Tää mies oli raihnanen vanhus, ei se TIETENKÄÄ ehtiny montaa tavaraa noukkia!? Ja mikä vaiva tuol naisel ois ollu nostaa se jogurtti joka kieri sen jalan vieree?! voi haloo, sä oisit ollu varmaa yks näistä perseellää istujista

   Poista
  2. Eih. Pointti oli, että jos tavaroita lentää alas vaikka 3kpl, onko silloin pakko esittää sitä kunnon kansalaista ja noukkia sieltä maasta se yks,minkä ehtii vaikka se yksi ihminen saa ne kaikki 3 kerralla. Todennäkösesti joo, en olisi auttanut, mutta tottakai sen viilipurkin olisin jalkani vierestä ojentanut.
   Jos multa leviäisi laukku bussiin, en välttämättä pitäisi, että joku tulisi mulle niitä keräilemään. Mun laukku ja mun henkilökohtaiset tavarani.

   Poista
  3. Oho olipa taas anolta lapsellinen puheenvuoro. Luitko tekstiä edes tarkasti? Tavaroita jotka lens vilman laukusta vaikutti olevan reilusti enemmän kuin kolme. Nainen ei ojentanu purkkia vaan potkasen jonka se ois voinu ihan hyvin nostaa ja ojentaa. Sunlaisien omaan napaan tuijottaien ja itsekkäiden paskiaisten takia ulkomaalaiset ajattelee et suomalaiset on jäätävän töykeit ja itsekkäit ihmisii. Toivon hartaasti et sun koko laukun sisältö leviää keskellä bussia ja joudut itse vetelee naama punasena käytävää edestakaisin koska kukaan ei tulis auttaa tollast itsekeskeist kusipäät niiku sä olet.

   Poista
  4. Siinä olikin todella kypsä kommentti.

   Poista
  5. :DDD

   Laskeskelin, että tavaroitani tippui bussin lattialle joku 8-9 kappaletta. Niitä on mielestäni sen verran, että itse en olisi voinut katsoa jonkun muun noukkivan sellaista määrää yksin, kun itse olisin istunut ihan jonkun hänen tiputtamansa tavaran vieressä. En myöskään koe, että mun banaani tai jugurtti ovat mun "henkilökohtaisia tavaroita", joihin kukaan ei saa koskea jos yrittää auttaa minua. Ihan varmasti moni ajattelikin, että "kyllä nuori jaksaa omat tavaransa noukkia", mielestäni ei ole kuitenkaan kyse jaksamisesta vaan ystävällisyydestä. Ja en todellakaan voi ymmärtää, miten on mahdollista, että aikuisen ihmisen IHAN jalan viereen vierii toisen ihmisen tavara, eikä hän nosta sitä, vaan hän potkaisee sen pois.
   Mutta kyllä, ihmiset ovat erilaisia, toivottavasti et ikinä satu tipauttamaan mitään mun viereen, mä nimittäin ihan varmasti nostan sen jos ehdin ennen sua ;D En tee sitä "esittääkseni kunnon kansalaista", se vaan tulee joiltakin ihmisiltä luonnostaan. (:

   Poista
 26. Tapahtuma bussissa n.10v. sitten:
  Bussi on ihan täynnä kouluun meneviä teinejä. Myös käytävillä seisoo jo porukkaa, itseni mukaan lukien, kun istumaan ei mahdu. Bussiin saapuu vanha mies kepin kanssa. Kukaan ei liikahdakaan istumapaikaltaan tehdäkseen miehelle tilaa.
  Mies lausahta kovaan ääneen: "Istukaa nyt, niin jaksatte sitten vanhana seistä".
  Mielestäni siinä vaiheessa joku teini ymmärsi nousta paikaltaan ja päästää miehen istumaan. Lause jäi kuitenkin mieleeni todennäköisesti ikuisiksi ajoiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tosi hyvä :D Voin kuvitella ton tilanteen!! :D

   Poista
 27. Hei Vilma! (: onks sulla täällä blogissa jotain vatsa treeni postausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! (: Ei taida olla :(

   Poista
 28. Tässä oli taas opettavainen tarina meille kaikille! Mä en voi myöskään aina ihan käsittää tätä suomalaisten käytäntöä, kun busseissa sun muissa nuoret hyväkuntoset ihmiset istuu tasatakapuolta penkeissä kun vanha ihminen kävelykeppinsä kanssa huojuu ruuhkasessa bussissa! Itse ainakin yritän aina parhaani mukaan istumapaikkani luovuttaa sitä enemmän tarvitsevalle, ja nimenomaan niinkuin tämäkin mies sanoi, kohdella muita niinkuin haluaisin itseänikin kohdeltavan! Ihanaa huomata miten hyväsydäminen ja oikeudenmukainen ihminen sä Vilma olet, luin tän postauksen parikin kertaa, kun tää teksti vaan oli niin aitoa ja osuvaa! Sun kaltaisia ihmisiä täytyis olla ehdottomasti enemmän, oot kertakaikkiaan upea nainen!<3 Ihanaa juhannusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ja toimit kyllä ihan oikein! (: <3
   Voi kiitos hirveästi kauniista sanoistasi, niin kultaisesti sanottu <33 Mulle tuli tosi hyvä mieli sun kommentista!!! <33

   Poista
 29. Heippa, tota onko Tallinnan sataman lähettyvillä mitään hyviä & edullisia vaatekauppoja joita voisit suositella? Olen tulossa käymään ihan päiväristeilyllä ja maissa Tallinnassa niin olis kiva kuulla vähä et millanen kauppavalikoima on siinä sataman lähellä? :))
  Terv. Jenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan vastattu jo jokusen kertaa!

   Poista
  2. Mielestäni siellä sataman lähellä ei ole muita hyviä vaatekauppoja kuin Rotermannissa, joka on suht lähellä satamaa (: Siin on esim. Bershka ja Pull&Bear.

   Poista
 30. Voi kun harmi et noin kävi :/ Jos mä oisin ollu samassa bussissa, nii olisin varmasti auttanut sua! :)

  VastaaPoista
 31. Anonyymi2/8/13 01:34

  Muutetaan yhdessä maailmaa. Ihanaa että avuliaitakin ihmisiä löytyy. Välillä pitäis vaan sanoa ääneen niille jotka käyttäytyy typerästi. Hyvä aihe =)

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...