23.9.2013

No se yliopisto!


Pelkkää asua mun piti tänne tulla ekana postailemaan, muttan noh siis.. Mulle tulee tosi usein kysymyksiä mun koulusta. Aattelinkin, että voisin vähän kertoa että mitä mun koulunkäyntiin kuuluu ja vastata niihin yleisimpiin kysymyksiin tästä aiheesta :)

Jos joku ei siis tiedä, niin aloitin opiskeluni Tallinnan yliopiston law schoolin puolella syksyllä 2011. Tää on siis jo mun kolmas ja viimeinen vuosi täällä (hui!). Valmistun siis ensi kesänä täältä kansainvälisen oikeustieteen kandiksi (bachelor of international law). 

Hain Tallinn Universityyn siis kesällä 2011, ollessani 19-vuotias. Hakuprosessi toimi silloin niin, että tein kirjallisen hakemuksen yliopistolle, lähetin mukana myös ylioppilastodistukseni ja sen jälkeen vuorossa oli englanninkielinen motivaatiohaastattelu. Jännitin haastattelua tosi paljon, vaikka siis sen tehtävänä oli enemmänkin mitata hakijan kiinnostusta yliopistoa ja alaa kohtaan sekä arvioida hakijan englanninkielen taito. Parin viikon päästä tuli sitten hyväksymiskirje kotiin ja todellisuus iski - mähän muutan! Pois kotoa! Toiseen maahan! Pienen alkukankeuden jälkeen kotiutuminen tapahtui kuitenkin tosi nopeasti. Kaikki oli niin jännää!


Kysymyksiä, joita multa tosi usein kysytään mun opiskelusta:

Millä kielellä opiskelet? - Englanniksi.
Kauan tutkintosi kestää? - Opiskelen täällä vain kandiksi, joten tutkintoni kestää yhteensä 3 vuotta ja valmistun siis ensi kesänä.
Pitääkö olla täydellinen enkku, että voi opiskella siellä englanniksi? - Ei tietenkään, opiskelun myötä oppii enkkua lisää ihan hirveästi. Itse olen kirjoittanut enkusta M:n yo-kokeissa.
Ootko tykännyt opiskelustasi siellä? - Ihan hirveästi <3
Mitä kirjoitit yo-kokeista? - Kaikki aineet oli M-E väliltä. Keskiarvo kirjoituksista taisi kuitenkin pudota enemmän sinne M:n puolelle kuin E:n.
Miksi lähdit opiskelemaan Tallinnaan? Mikset menny Suomen oikikseen? - Ihan rehellisesti sanottuna koska halusin pois Suomesta. En halunnut opiskella Suomessa Suomen lakia ja jäädä juristiksi Suomeen. Halusin opiskella englanniksi ja saada kansainvälisen tutkinnon. Mä voin lähteä vaikka mihin yliopistoon tästä suorittamaan maisteria ja tää on ollut ihan loistava "baby step" ulkomaille lähtemisen suhteen. Kun seuraavaan paikkaan lähtö koittaa, oon paljon valmiimpi lähtemään tosi pitkällekin koto-Suomesta! :)


Mulla olisi siis mahdollisuus suorittaa täällä myös maisterin tutkinto, mutta oon päättänyt, että haluun mennä suorittamaan sen jonnekin muualle. Tallinna on aivan ihana kaupunki ja täällä on tosi kivoja ihmisiä, mutta paikkanahan tämä on suht pieni ja niin vain kaikkeen kyllästyy.. Ensi vuonna oon valmis vaihtamaan jo vähän maisemia. Paljon täällä blogissani on kysytty, että olenko tulossa takaisin Suomeen suorittamaan maisteria - vastaus on että Suomi on yksi vaihtoehto, muttei valitettavasti se mieluisin tai mihinkään TOP3 kuuluva. Se, minne täältä lähdetään seuraavaksi, on vielä pimennossa. Pientä mahdollisuuksien selvittelyä ollaan siis harjoitettu, mutta mitään päätöksiä en oo vielä tehnyt. Nyt nautitaan vielä täysin rinnoin tästä viimeisestä vuodesta! :)

ASU
Kengät Nelly.comin, jakku Seppälän ja farkut Dr.Denimin :)

Hyvää yötä ihanat!! (: <3

34 kommenttia:

 1. Onko käymässäsi yliopistossa lukukausimaksut? :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun teit tällaisen postauksen, mua onkin kiinnostanu tää jo kauan! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan väriset kengät!! :) Tsemppiä viimeiselle vuodelle:> Joo jos vain kieltä ja päätä löytyy niin Suomeen ei kyllä kannata jäädä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Elina <3 Haha joo, ja varsinkin jos motivaatiota on niin kantsii kyl lähtee (:

   Poista
 4. Ompas taas kiva asu :) niin nätti oot. Toi on oikeesti tosi ihailtavaa miten oot elämäs järjestäny ja koulun, tsemppiä ihan hirveesti viimeselle vuodelle ja muista ottaa kaikki ilo irti jotenki tuntuu et vuosi menee nykyään tosi nopeesti :o löysitkös mitään kivoja saappaita sieltä bubbleroomilta? :) itellä on sieltä ja tuntuu et vois ostaa melkeimpä ne kaikki ku kaikki on hienoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hirveesti, olipa ihana kommentti sulta <3 :) Tuli ihan hirvittävän hyvä mieli ja tosiaan antoi kyllä tsemppiä viimisiin puristuksiin:) Vuosi menee tosi sopivasti, ihan pelottavaa oikeasti! :D
   Ääää ne oli kaikki ihan sika ihania, nyt täytyy vaan ootella opintotukia.. XD Kela maksaa kengät! Noeiii :D

   Poista
 5. Ihana postaus! oot niin kaunis ja pakko sanoa että varmasti olet myös erittäin viisas kun ajattelee sun koulutusta. sun elämä tuntuu ihan unelmalta, ja vaikka blogi onkin vain pintaraapaisu niin uskon että varmaan olet aika tyytyväinen elämääsi, vaikka eihän kenenkään elämä täydellistä ole. mutta itse päätöksemme teemme tosiaan ja sä olet niissä uskaltanut ollut rohkea! ihanaa, upeaa, toivon kaikkea parasta sulle jatkossakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh no, nyt mä kyl punastuin... IHANA kommentti sulta, KIITOS niin kovasti <3<3<3
   Tosiaan, blogi nyt vain on pintaraapaisu mut ei mua pelota täällä kertoa jos menee välillä huonosti. Tällä hetkellä menee erittäin hyvin ja näytän sen myös mielelläni (: Tallinnaan lähtö oli riski: jätin parhaat ystävät ja upean perheen taakseni, ja muutin poikaystävän kanssa toiseen maahan, tottakai pelotti että mitä jos tämä ei toimi. Nyt kuitenkin ajattelen että ehdottomasti paras päätös ikinä!

   Aivan mahtavaa jatkoa sullekin, kiitos hirveästi sateisen ja kylmän iltani pelastuksesta! <3

   Poista
 6. Oot niin ihana Vilma!:)

  VastaaPoista
 7. Saatko toimia kansainvälisellä tutkinnollasi esim. Suomessa kaikissa lakialan tehtävissä vai rajoittaako se, ettet ole opiskellut spesifisti minkään maan lakia (tässä esimerkissä Suomen lakia)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joissain voin, joissain en (: En esim voi toimia tuomarina ennenkuin olen käynyt lyhynnetyn tutkinnon Suomen oikeudesta (: En oo kuitenkaan ottanut tästä hirveästi selvää kun en oo aatellut palaavani Suomeen

   Poista
 8. sul on niin hyvä peppu! :D Ja täähän liittyi postauksen aiheeseen! :D

  VastaaPoista
 9. Eli siis ymmärsinks oikein, teiä kandi kestää 3 vuotta? :-)

  VastaaPoista
 10. Tiesitkö että kuviasi on HerSecretin sivuilla??

  VastaaPoista
 11. tykkään sun uusista hiuksista ihan älyttömästi!<3 ja wouuu mitkä korkkarit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Mary <3 puss!!

   Poista
 12. Onks teidän yliopistos kaikki noin hyvännäkösiä kuin sä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tänne pääsee vaan hyvännäköset :/ :DDdd no höpönlöpön!

   Poista
 13. Haluatko paljastaa mitä maita olet miettinyt tulevaisuudessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brittei, Ruotsia, joitain EUmaita, Aasiaa ja Australiaa :D ton verran voin paljastaa!

   Poista
 14. Oot niin nätti mut sun tyyli on niin trashy, sellanen sekunda virolainen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hihi oot eka joka on sanonu mun tyyii trashyks ;D Voisiks perustella et millä tavallla mun tyyli on sekunda virolainen? Esimerkiksi miten luonnehtelisit tän postauksen asua? :)

   Ja pleaseee, älä oo sellanen perus anonyymi joka tulee heittää tyylillä "oot tyhmä"/"sun tyyli on trashy" eikä enää vastaa tai osaa perustella omaa mielipidettään :D

   Poista
 15. Oho aika hyvät yo paperit! Meillä on yo kirjotukset ens keväänä, ja mietin paljonkohan niihin oikeesti tarvii lukee.. Mistä aineista kirjotit e:t? Olisko sul jotai vinkkejä et miten tollasia arvosanoja pystyy saada. Mitä ite teit et sait noi e:t? Kiitti sikana!!!=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! (: E:t tuli äikästä, psykasta ja yhteiskuntaopista. Noi arvosanat tuli aika helposti ku noi aineet mua kiinnosti ehdottomasti eniten lukios ja niihin lukeminen oli niin helppoo ku teki sitä iha mielellää (:

   Poista
 16. Voisit olla hyvä malli! Ainakin vaikuttaa että sun mittasuhteet olisi hyvät, ja tykkäät poseerata kameralle, miksi ei Vilma?! :) Olis kiinnostavaa lukea jonkun mallin blogiakin, hihii (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon <3 Valitettavasti malleilu ei oo ihan mun juttu, eikä oikein riitä aikaa tai inspistä siihen.. :/

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...