12.12.2013

Käynti lastenkeskuksessa

Moikkamoi! Haha, ollaan kohta puolessa välissä joulukuuta ja täällä Tallinnassa on ollut nyt pari päivää +6 astetta :D Ei oo hauskaa, toivotaan nyt kovasti että saataisiin valkoinen joulu. Ehkä siellä Suomessa on onnistanut ton lumen kanssa jo paremmin. Mua jopa nauratti vähän eilen, kun lähdettiin myöhäiselle lounaalle Vapianoon Juuson kanssa, ja mä painelin tuolla tässä postauksessa näkyvässä asussa: legginsseissä ja nahkatakissa..

Mulla on muuten se pahin aika koulussa meneillään tällä hetkellä, vielä 4 isoa tenttiä ensi viikolla edessä, ja oon pistänyt kaiken muun koulun jälkeen vasta toiselle sijalle. Juurikasvu pitäisi värjätä, kämppä täytyis siivota ja urheillakin vähän, mutta ei vaan ehi! Ja kun oon saanut päivän lukuannoksen ahmittua, en jaksa tehä enää mitään muuta kuin chillailla. Annan sen nyt itelleni anteeksi, vielä tän ja ensi viikon :) Aaah, viikon päästä Suomeen!!! <3


Käytiin muuten maanantaina sellaisessa lastenkeskuksessa kuin Tähetorn, taisinkin mainita tästä jossain lähihistorian postauksessa. Tähetorn on siis täällä Tallinnassa sijaitseva lasteskeskus, joka tarjoaa palvelujaan 7-17 vuotiaille lapsille, joidenka päivittäinen elämä on todella hankalaa esimerkiksi vanhempien huume/alkoholiongelmien tai väkivallan takia. Keskus tarjoaa lapsille ruokaa, apua koululäksyjen kanssa, jutteluseuraa, aktiviteettejä ja mahdollisuuden hygienianhoitoon, lapset voivat käydä esimerkiksi suihkussa ja pestä hampaat keskuksen tiloissa. 

Tähetorn saa jonkin verran rahallista apua valtiolta, mutta suuri osa toiminnasta rahoitetaan erilaisilla lahjoituksilla. Meidän lakijärjestön (International Law Guild) pikkujouluissa kerättiin lahjoituksia juuri tätä lastenkeskusta varten, ja oltiin tosi iloisia kun monet vieraat olivat tosi innokkaita auttamaan. Raahasimme sitten kaikki lahjoitukset isoja kasseja ja pussukoita myöten keskukseen maanantaina, ja ne otettiinkin suurella ilolla vastaan <3 Saimme tutustua Tähetorniin ihan kunnolla, ohjaaja kertoi paljon heidän toiminnastaan ja saimme kuulla monien lasten tarinoita siitä, että miksi he käyvät täällä. Osa tarinoista oli niiin järjettömän surullista ja kauheaa kuunneltavaa, että niitä en viitsi tänne blogiin kirjoittaa. Sanotaanko kuitenkin niin, että lasten kokemukset liittyivät vanhempien vaikeisiin huumeongelmiin, seksuaalisiin hyväksikäyttöihin, mielisairauksiin ja väkivaltaan. Oltiin kaikki tytöt ihan itkun partaalla se koko aika siellä, vaikka lapset näyttivätkin olevan tosi onnellisia ja jaksoivat kaikista hirveistä kokemuksistaan huolimatta hymyillä ja nauraa.  Mulle tuli ihan hirveä respect myös niitä ohjaajia ja opettajia kohtaan, jotka tekevät työtä niiden lasten eteen ihan nälkäpalkalla. 
Ai niin muuten, me ollaan nähtävästi menossa ensi keväänä keskukseen uudestaan, opettamaan tietyn ikäisille lapsille englantia aina pari kertaa kuussa! :) Ihan huippua, oon aina miettinyt että jotain tälläistä vapaaehtoistoimintaa olisi kiva tehä, ja nyt löytyi sitten sopiva kohde.

Ja hei suosittelen, että jos teillä on mahdollisuus vierailla jossain lastenkodissa tai lastenkeskuksessa tai tehdä edes pieni lahjoitus, niin tehkää se. Tallinnakin on vain parin tunnin laivamatkan päässä ja täällä on useita lastenkoteja ja -keskuksia jotka tarvitsevat apua, tämä voisi olla jollekin ihan kiva juttu tehdä esim silloin kun tulee risteilylle Tallinnaan. Se olisi mielestäni aika pieni vaiva ja  raha mitä siihen pistäisi, mutta josta saa todella paljon itselleen. Mulla on ollut tosi kummallinen olo tän käynnin jälkeen enkä oo meinannut saada ajatuksia muualle pariin päivään. En oikein vieläkään tiedä mitä tuntisin, ollakko surullinen, toiveikas vai ahdistunut. Se on varmaa, että toi oli ehdottomasti todella silmiä avaava kokemus.

Neule ja pipo H&M / Legginsit ja nilkkurit NewYorker

Äh, haluaisin höpötellä teille vielä ikuisuuden, mutta mun on ihan pakko jatkaa tätä tenttipänttäämistä. Yritän lukea vähän reippaamalla vauhdilla eteenpäin, sillä lauantaina saan tärkeitä ystäviä vieraiksi Suomesta tänne Tallinnaan!!<3 Aluksi suunniteltiin tyttöjen kanssa ihan yökyläilyä, mutta päätettiin että tällä kertaa pitää skipata yökyläilyt, ihan noiden tenttejenkin takia. Onneksi mun 5 viikkoa kestävään joululomaan on enää viikko, jonka jälkeen Helsingissä ehtii kyllä sitten hengailla ja nähdä kaikkia kavereita! 

Nyt toivottelen teille oikein mukavaa loppuviikkoa! Yrittäkää te höllätä vähän enemmän kuin mä! :) <3

28 kommenttia:

 1. hah onko teillä noin lämmintä :D meillä täällä pohjois-suomessa on kuules aikamoiset lumikinokset :D vietätkö joulun helsingissä siis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa voi ihanaa, te ainakin saatte valkoisen joulun, en sit tiiä mitä Etelä-Suomen joulullle käy :/
   Joulun oon Helsingissä joo (:

   Poista
 2. ihanan rento asu! <3

  VastaaPoista
 3. Ihana asu ♥ varmasti ihan mahtava kokemus! Olisipa itelläkin mahdollisuus johonkin tuollaiseen :) tsemppiä sulle kiireen keskellä ♥ pian helpottaa ja pääset sinne ulkomaillekkin (kade) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan hirveästi Emilia tästä kommentista, oot ihana! <3

   Poista
 4. oot niin kaunis <3

  VastaaPoista
 5. koska oot ostanut ton pipon?:)

  VastaaPoista
 6. ihanat leggarit ja kaunis sinä :) oot ihana ihminen kun autat lastenkeskuksen lapsia, mäkin haluaisin joskus voida auttaa semmosia lapsia jollain tavalla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanuus, niin kauniisti sanottu <3 oot itse ihana, ihan varmasti sitku sulle tulee mahollisuus niin oot sellainen ihminen että varmasti autat! <3

   Poista
 7. Hki +5 C :/ vaikka noiden lasten kokemukset oliskin huonoja, ja ahdistavia, olis niistä kiinnostava aiheuttaa keskustelua. Moni ihminen ei edes tiiä mitä kamalaa monet kokee koko ajan. :( tosi hyvä blogikirjotus tää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, oot täysin oikeassa. Mut jotenkin kun tiiän, että tätä blogia lukee aika nuoretkin, niin en viitsinyt niitä tähän kirjoittaa. Oon kuitenkin kaikille tutuille ja kavereille joita kiinnostaa kertonut näistä, ja toivottavasti he myös puhuvat tästä eteenpäin. :)
   Kiitos kovasti (:

   Poista
 8. Ihana asu :) ja tsemppiä tentteihin toivotaan et menee hyvin! :) mun silmissä muutut kokoajan vaan paljon paljon ihanammaks ihmiseks, itekkin haluisin auttaa tollasia lapsia jos olisin vähän varakkaampi niin tekisin sen heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiiii kuinka ihana kommentti!! Kiitos ihan hirveästi, teit mulle niin hyvän mielen <33!

   Poista
 9. Vau, ihana asu! Osaat niin paljon piristää sun postauksillas :) Muutenkin sun blogi paranee koko ajan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hirveästi, ihanasti sanottu <3

   Poista
 10. Voi kuinka upea asu!:) Erityisesti tykkään noista leggareista:)

  VastaaPoista
 11. aivan ihana asu, kaikki sävyt sopii niin kauniisti yhteen =)

  VastaaPoista
 12. Sä oot yks kauneimmista naisista jonka oon ikinä nähny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos, olipa ihanasti sanottu <3

   Poista
 13. Oot tosi kaunis, erityisesti tossa kolmanneks viimesessä kuvassa :) Sä oot elävä esimerkki siitä että järki ja kauneus voi tulla samassa "paketissa". Ihanaa joulua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka älyttömän kauniisti sanottu, tuli ihan super hyvä fiilis tästä!! <3 ihanaa joulua sullekin! <3

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...