2.5.2014

5 vuotta

Jejejee moi blogi! <3 Ihanaa näin kiireiden ja vapun jälkeen päästä kirjoittelemaan teille. Tällä kertaa jätän Vapusta kirjoittelemisen aika vähäiseksi, vaikka aivan ihanan Vapun pääsinkin viettämään. Vappuaatto menikin siis kavereiden kanssa juhlien muunmuassa Bankissa, ja vappupäivä hieman rauhallisemmin jokavuotuisella Vappu-brunssilla ravintola Börssissä.

Takaisin asiaan! Eli, viime viikolla mulla ja Juusolla tuli täyteen 5 vuotta :) <3 Vaikka kyseinen vuosipäivä pamahtikin päälle vähän yllättäen kun tajusimme kalenteria kaikilta koulukiireiltämme katsoa, niin päätimme silti juhlistaa päivää jotenkin. Lähdimme illalla Lusikas-nimiseen ravintolaan syömään Tallinnan Vanhaan kaupunkiin. Itse tykästyin ravintolaan tosi paljon ja voinkin suositella sitä oman kokemukseni pohjalta lämpimästi :) Tälläinen asu päätyi illalla päälle:

Nahkatakki NewYorker, mekko HerSecret.fi ja kengät Seppälä
Haluan laittaa tähän postaukseen muutamia kuvia musta ja Juusosta vuosien varrelta.. :)Me alettiin siis seurustella vuonna 2009 huhtikuussa. Vaikken sanoisi, että se oli "rakkautta ensisilmäyksellä", niin voin sanoa että aika nopeasti ekojen treffejemme jälkeen päätettiin, että halutaan olla yhdessä. Nyt viiden vuoden aikana ollaan koettu yhdessä aika monenlaista asumis-systeemiä: ollaan siis asuttu molemmat vanhemmillamme, mä kotona kun Juuso oli intissä, niin että Juuso asui yksin, ja nyt viimeiset kolme vuotta ollaan asuttu yhdessä. Välillä nauretaan, että hei mehän voidaan sanoa toisiamme "avopuolisoiksi". Oon mä tainnu joskus Juusoa sanoa että "hei avomies", haha jotenkin toi ei oo yhtään meidän juttu.

Joskus mietin, että me oltiin varmaan tosi huonoja seurustelijoita meidän suhteen alussa. Me oltiin kuitenkin aika nuoria silloin. Tähän hetkeen verrattuna voisi sanoa että meillä oli aikamoisia kommunikaatio-vaikeuksia ja luottamus-kiistoja. Oon kuitenkin sitä mieltä, että meistä on näiden muutaman vuoden aikana kehittynyt aika loistavia seurustelijoita, ainakin toisillemme.

Jotkut aina välillä - esimerkiksi täällä blogissa - kysyvät, että mikä on pitkän ja onnellisen parisuhteen salaisuus. Vaikka alleviivaan sitä, että jokainen pari on erilainen, oon kuitenkin sitä mieltä että tietyt jutut auttavat suhdetta kuin suhdetta. Ensinnäkin, jotta suhdetta voi sanoa parisuhteeksi, tarkoittaa se mielestäni sitä että kyseisessä suhteessa on vain se pari ja molemmat luottavat ja ovat luotettavia parilleen. Toisekseen, jotta parisuhde voi olla onnellinen, se tarkoittaa että molemmat uhraavat päivästään tai viikostaan aikaa pitääkseen suhteen onnellisena, esimerkiksi viettämällä aikaa toisen kanssa. Viimeiseksi, mielestäni nimenomaan pitkän parisuhteen sala on riittävä kommunikaatio. Mä en voi alleviivata tätä tarpeeksi, ainakaan itseni kohdalla. Mun mielestä on tosi tärkeää, että suhteessa toiselle voi olla kuin avoin kirja. (ja tällä en siis tarkoita sitä, että jokaisen parin jääkaapin ovesta pitäisi löytyä lappu jossa lukee molempien kännykköjen PIN-koodit ja tietsikoiden salasanat) 
Mä koen, että meidän suhteen kestävyys lähtee juuri noista edellämainituista jutuista. Mä luotan Juusoon ja voin kertoa sille mitä vain. Meillä on tosi samanlainen arvomaailma ja tulevaisuuden haaveet. Me ollaan molemmat kunnianhimoisia, temperamenttisia ja koulu-orientoituneita. Ystävät on meille todella tärkeitä, eikä olla ikinä pistetty kavereitamme kakkossijalle toistemme takia, ei kyllä olla sitä toisiltamme vaatineetkaan. 
Meissä on myös eroavaisuuksia. Vaikka musta on tullut nykyään paljon huolehtivaisempi, Juuso stressaa meistä silti huomattavasti enemmän. Juuso on myös paljon valmiimpi menemään sen oman mukavuusalueen yli kuin mä. Mä koen olevani häpeilemättömämpi ja sanavalmiimpi kuin Juuso. Mutta me molemmat ollaan todella periksiantamattomia monessakin suhteessa, ja tästä voittekin arvata että kun erimielisyys tulee niin aika kauan saa väitellä ennen kuin toinen sanoo että "okei, sä oot oikeassa" ;)

Haha, tuosta yllä olevasta kuvasta mun piti kertoa yksi juttu. Sain eräältä tytöltä palautetta blogistani, että on ihanaa että kerron elämästäni, koulusta ja myös parisuhteesta asioita ihan täysin kaunistelematta. Tämä tulikin mieleeni kun näin tämän kuvan Juuson ja mun kansiossa mun tietokoneella... Meillä oli joululoma, ja olimme jo kauan suunnitelleet lähtevämme roadtripille kahdestaan, menisimme kiertämään sukulaisia ja mökit. Oltiin odotettu matkaa tosi paljon, mutta sitten koko menomatkan aikana vaan riideltiin ihan kybällä tuolla autossa ihan ihme syistä :DDD Kumpikaan ei enää muista mistä riitely lähti liikkeelle, mutta muistan vaan kun se pienestä lähtenyt juttu vaan turposi ja turposi ja sitten se oli sellaista nälvimistä tuo koko menomatka :D Kun pysähdyimme ensimmäisten sukulaisten luo, saimme asian selvitettyä. Ollaan naurettu tolle jutulle monta kertaa, että meinattiin oikeasti pilata koko tuo matka jollain niin naurettavan pienellä asialla, jota kumpikaan ei enää edes muista. Nykyään ei riidellä enää usein, mutta toki meillä on muutama juttu mitkä helposti aiheuttaa riitoja, esimerkiksi stressi ja kiistat yhteisestä ajasta, mikä on meille molemmille tosi tärkeää.
Oon muuten sitten kirjoittanut tätä tekstiä ihan tajunnanvirtana, halusin vaan ammentaa täysin rehellisesti kaikki mun tänhetkiset ajatukset meidän suhteesta tähän postaukseen. Ja näin lopuksi voin kyllä sanoa, että oon todella onnellinen että oon löytänyt näin ihanan ihmisen mun vierelle, jonka kanssa arki ei maistu puulle ja jonka kanssa on maailman parasta vaan lagata kotona ja katsoa leffoja. Ollaan koettu niin paljon yhdessä, monet ulkomaanmatkat, muutot, asumisjärjestelyt, ikävöinnit ja ilonhetket, enkä vaihtaisi näistä viidestä vuodesta yhtäkään pois. :) <3

Nyt mä painun pakkailemaan, ollaan nimittäin lähdössä huomenna aikaisin aamulla maalle!! IHANAA <3

Mahtavinta viikonloppua kaikille <3

29 kommenttia:

 1. Onneks olkoon<3 ihana, kun kerroit näinkin paljon teidän yhteisestä taipaleesta.
  Meille tulee poikaystävän kanssa myös 5 vuotta täyteen kesällä ja samantyylisiä elämäntapahtumia ja -muutoksia on mahtunut tähän aikaan. Enkä mäkään osaa käyttää tota avomies- tai avopari-nimitystä sen paremmin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onneksi olkoon jo nyt! <3 Ja kiitos kovasti :))<3

   Poista
 2. Anonyymi2/5/14 21:06

  Aww ootte ihanii <3

  VastaaPoista
 3. Anonyymi2/5/14 22:03

  Mul tuli ihan kyynel silmään :') niin ihana postaus <33

  VastaaPoista
 4. Onnea teille ihan hurjasti, ihana teksti♥

  VastaaPoista
 5. Anonyymi3/5/14 11:07

  oi miten ihana postaus! :) Onnea teille! Oot taas ollu niin super kauniina liikenteessä. <3 Ja ens kerralla kun tuun tallinnaan nii pitää kyllä testata tuo rafla. :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi3/5/14 15:13

  Onnee teille, olette niin söpö pari:)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi3/5/14 15:30

  Paljon onnea teille molemmille :) hei mitkä ovat edullisia ja hyviä vaatekauppoja suht lähellä tallinnan satamaa:)? Anteeksi jos kysytte monesti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 En tiedä mitä itse koet edullisiksi mutta noh Rotermannista löytyy esim Bershka, Stradivarius ja Pull&Bear. :)

   Poista
 8. Anonyymi3/5/14 23:28

  Ihana postaus, onnea teille!! <3 Viisi vuotta vähän yli parikymppisille on tosi paljon. Ootte kuitenkin kokenut "aikuiseksi kasvamisen" yhdessä, mikä on jo tavallaan aika iso juttu. :) Sitä puhutaan aina alkuhuumasta ja sen loppumisesta, mutta se on kyllä totta, että jos teininä aloittaa seurustelun, alku voi olla hankalampaa ja suhde muuttuu iän myötä vaan paremmaksi. :) Ihania kuviakin tässä! Joudun ite vielä viikon odottelemaan, että oma mies palaa Tallinnaan :(
  Ja hei tekstailen sulle siitä hameesta lähipäivinä :D Oon ollut nyt joka yö duunissa ja nukkunut päivät, niin ei oo löytynyt oikein sopivaa rakoa. Kohta helpottaa!
  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täysin samaa mieltä sun kanssas, alku voi olla aikamoista sopivan seurustelutyylin hakemista, mutta nyt tuntuu ettei olisi ongelmia ollenkaan.. :)
   Tekstaile ihmeessä, ja hei ei mitään kiirettä sen suhteen oikeesti! ;D tsemppiä duuneihin!

   Poista
 9. Anonyymi4/5/14 11:11

  Susta saa kyllä niin fiksun kuvan tän blogin kautta, ihan mahtavan oloinen tyttö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, ihanasti sanottu <33

   Poista
 10. voi että, onnea teille!<3 söpöjä olette :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi5/5/14 20:51

  onnea teille! :) sun blogia on mukava lukea, asiallinen ja rento :) olen tulossa tallinnaan toukokuun lopussa ja olisi kiva tietää, löytyisikö sieltä hyviä kauppoja, mistä löytyisi kivoja värikkäitä bikineitä? esim. jostain virukeskuksen läheltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ((: <3
   Hmm täällä alkaa aikalailla olemaan samat kaupat kuin Suomessakin, enkä oo käynyt täällä piiiitkiin aikoihin shoppailemassa joten en osaa sanoa kauppojen tämänhetkisestä valikoimasta. Voisin kuitenkin suositella Rotermannissa sijaitsevia Bershkaa, Stradivariusta ja Pull&Bearia. :)

   Poista
  2. kiitos vastauksestasi!:)

   Poista
 12. Anonyymi5/5/14 22:30

  Ootte kyllä söpöjä :) Alku ei ollut kuulemma ollu rakkautta ensisilmäyksellä? Haluaisitko kertoa miten tapasitte ja mistä kaikki lähti?
  -Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ((: Hmm tarkoitin tuolla ehkä enemmänkin sitä, että alkusuhteemme oli aika paljon sellaista flirttiä ja hauskanpitoa, ja myöhemmin vasta kunnolla tutustuttuamme tunteet alkoivat kehittymään ja kovaa vauhtia.. <3 Ja siis tapasimme bussissa, kun olimme molemmat tulossa viikonlopun iltariennoilta :D

   Poista
 13. Voi rakkaat! <3 Näytätte kyllä molemmat niin junnuilta osassa noista kuvista, enenki Juuso, kunnon baby face <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muruuuuuuuuuuuu<3 HAHAHAH jep samaa mieltä :DD kyllä voi mies muuttua 19-24 v.! Ehkä ihan hyväkin kyllä :P

   Poista
 14. Anonyymi8/5/14 00:41

  Miten sun jalat ja peppu on noin hyväs kunnos? Ite vuodessa oon lihonnu suht paljon enkä tiedä miten saan taas entiset taitoluistelijan jalat ja pepun takas :( ihana blogi sulla :)

  VastaaPoista
 15. Meille tulee tänä vuonna seitsemän yhteistä vuotta täyteen :) ruvettiin seurustelemaan tosi nuorina, 15-vuotiaina. Hassua ajatella miten paljon suhde onkaan muuttunut näiden vuosien varrella.. En tiedä voiko näin sanoo mutta suhde on ainakin aikuistunut meidän kasvaessa! :)
  Me ei olla ikinä juhlittu meidän vuosipäiviä, mutta ehkä sittwn kun täysi kymppi tulee täyteen niin voisi keksiä jotain vähän erikoisempaa! <3
  Onnea paljon teille! Oli ihana katsella teidän yhteisiä kuvia, näytätte niin onnellisilta joka kuvassa :)

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...