23.7.2014

Life changes

Heippa ihanat <3

Haluun nyt kertoa teille asiasta jonka oon pitänyt sisälläni jo tosi pitkään.

En oo siis tainnut täällä vielä puhua siitä, mitä nyt valmistumiseni jälkeen tapahtuu. Eli valmistuin nyt keväällä kandiksi Tallinnan yliopiston lakipuolelta. Selvää oli heti, että tämä ei riitä, oikeustieteiden kandihan ei voi toimia esimerkiksi juristina ja muutenkin noita pelkille kandeille tarjottuja töitä on melko rajoittuneesti. Halusin siis ehdottomasti jatkaa opintojani maisteri-levelille, jolloin valmistuisin siis oikeustieteiden maisteriksi ja sitä kautta voisin sitten toimia halutessani juristina.

Alettiin Juuson kanssa yhdessä pohtimaan mahdollisia jatkopaikkoja. Tallinna on melko pieni kaupunki, joka koettiin olevamme nähty jo 3 vuodessa, eli emme halunneet jäädä Tallinnaan suorittamaan maisteria. Ihana turvallinen Suomi käväisi myös mielessä, mutta (onneksi) molemmilla oli se ajatus, että vielä ei olla valmiita palaamaan Suomeen. Kävimme myös läpi muutamia EU-maita ja esim Jenkit, mutta esimerkiksi Keski-Euroopan maat suljettiin mielestä jostain syystä aika nopeasti ja myöskin Jenkit, ajatellen Jenkkejen lukukausimaksuja. :D


Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme 2 kiinnostavaan maahan: Australiaan ja Englantiin. Juuso on siis asunut lapsuutensa Australiassa, ja itse olen aina ollut todella kiinnostunut kyseisestä paikasta enkä yhtään voisi valittaa siellä asumisesta. Englanti päätyi taas vaihtoehdoksi sen takia, koska siellä on maailman parhaimpia yliopistoja ja olen siellä vieraillessani pitänyt maasta paljon. Oikeastaan voisi sanoa, että nämä kaksi päätyivät TOP 2-valinnoiksi siksi, että maissa puhutaan englantia ja näistä löytyy todella hyviä yliopistoja.

Punnittiin näitä vaihtoehtoja noin puolen vuoden ajan, ja yhtäkkiä valinta olikin ilmiselvä: Englanti. Kun aloimme oikein puntaroimaan hyviä ja huonoja puolia näiden kahden maan välillä, huomattiin, että Englanti tosiaankin voisi olla parempi vaihtoehto meille molemmille. Syyt olivat aika selvät, ensinnäkin: Australian parhaimmissa yliopistoissa opiskelu on todella kallista, esimerkiksi Sydneyn yliopiston maisteriohjelmat alkavat siitä 28 000 eurosta ylöspäin. Toinen syy oli ihan yksinkertaisesti se, että olen asunut 19 vuotta Helsingissä, siitä muutin Tallinnaan kolmeksi vuodeksi ja pakko sanoa, että harppaus Suomi - Viro - AUSTRALIA tuntuu tässä vaiheessa vielä aika pelottavalta. Australia on paikka, jonne haluan ja aion joskus vielä muuttaa, mutta nyt koen, että Englanti on se paras vaihtoehto <3 Brittejen enkku on ehkä vielä helpommin ymmärrettävissä mulle, ja sieltä löytyy yksinkertaisesti ne yliopistot jotka mua eniten kiinnostaa.

Sitten alkoi yliopistojen kartoittaminen. Hain kahteen yliopistoon Lontoossa ja muutamaan muuhun ympäri Englantia, eli Bristoliin, Nottinghamiin ja Manchesteriin. Kun olin tehnyt hakemukset, mietiskelin valintojani vielä pitkään, hain tietoa yliopistoista ja keskustelin niistä monen eri ihmisen kanssa. Aloin haaveilemaan kaikista eniten Lontoosta..Tällä hetkellä tilanne on siis se, että vaikka olen saanut tarjouksia Lontoon ulkopuolella olevista yliopistoista, olen hylännyt ne. Olen päätynyt siihen, että haluan Lontooseen, se on se seuraava paikka, en halua tyytyä tokaan vaihtoehtoon. Ja mä TIEDÄN, otan tässä ihan hirveän suuren riskin: Lontooseen hakee niin järkyttävä määrä ihmisiä ympäri maailmaa, ja kilpailu on todella kova. Muualle Englantiin olisi niin paljon helpompi päästä, mutta mulla on nyt sellainen "Lontoo tai ei mitään" -tilanne.

Vaihtoehdot ovat siis nämä:
1. Pääsen molempiin Lontoon kouluihin, ja mietin sitten kumpaan menen
2. Pääsen jompaankumpaan
3. En pääse kumpaankaan, ja jään ilman opiskelupaikkaa.

Tottakai nuo ensimmäiset 2 olisi maailman parhaat vaihtoehdot, varsinkaan kun en välitä kumpaan niistä kouluista menisin, sillä ne molemmat ovat ihan huippuja ja kuuluvat University of Londoniin, eli tavallaan samaa settiä molemmat. Surullisin tilanne olisi tietenkin tuo kolmas. Silloin jäisin Suomeen ainakin vuodeksi, tekisin töitä, säästäisin rahaa eli pitäisin välivuoden ja hakisin sitten uudestaan.


Entäs Juuso sitten? ;D Juuso pääsi University College Londoniin, eli UCL:ään, joka rankataan joka vuosi top 5 parhaimpiin kouluihin koko maailmassa!!!!!!!!<3 Mun sanat eivät riitä kuvaamaan kuinka ylpeä oon Juusosta, nimittäin kyseiseen kouluun on erittäin vaikea päästä, esimerkiksi keskiarvon pitää olla yli 4.5 (kun 5.0 on siis paras). Tietenkin tämä on aika suuri lisä-motivaattori mulle, olisi aika siistiä muuttaa Lontooseen yhdessä?! :D

Mua jännittää julkaista tää teksti. Mä en siis tiedä vielä mun tuloksia, jotka tosin pitäisi tulla aika pian. En oo varmaan ikinä halunnut mitään näin paljon. Paljastan tässä tekstissä, että mua jännittää ja pelottaa, ja on mahdollista, että kohta petyn ja tuun alas ja lujaa ja teen sen kaikkien edessä. Asetan itteni myös arvosteltavaksi täällä blogissa, mutta uskon myös siihen, että jos huonosti käy, niin siellä ruudun takana on myös niitä kultasydämisiäkin ihmisiä jotka osaavat siinä tapauksessa tsempata.

Mitkä ikinä ne tulokset tulevat olemaankaan, kerron ne teille mahdollisimman nopeasti. Tässä epätietoisuudessa on pahinta elää, mutta nyt mun pitää vain olla kärsivällinen.


Ihanaa jos jaksoit lukea tän tekstin loppuun, ja jos jaksat vieläpä kommentoida jotain mulle! <3
Jos sulla on samantapaisia kokemuksia tai tiedät miltä tää tuntuu, kirjoita ihmeessä siitä mulle!!


Ootte ihania. Kivaa viikkoa! <3

63 kommenttia:

 1. Vitsi sä olet rohkea misu, ei voi muuta sanoa. TSEMPPIÄ VALTAVASTI!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww kiitos kovasti! ihana olet :) <3

   Poista
 2. Muuta en osaa kommentoida kuin isosti tsemppiä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä Carita <3

   Poista
 3. Upeaa kaikkea hyvää sulle vilma ja toivottavasti pääset toteuttamaan unelmias lontooseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! <3 :)

   Poista
 4. Pidän sormet ja varpaat ristissä että pääset haluamaasi kouluun!! <3 Paljon paljon tsemppiä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä tutta!! ^^<3

   Poista
 5. upeaa Vilma! Oot nii ihana <3

  VastaaPoista
 6. Oi vitsit! Ihailen sun rohkeutta lähteä muualle opiskelemaan ja seurata unelmia.:) pidän sulle kovasti peukkuja ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kertu!! :) <3

   Poista
 7. Oi! Kuulostaa samalla niin jännittävältä, pelottavalta, ja UNELMALTA! Toivon vilpittömästi että pääset, ja pidänkin peukkuja sulle kovin ♥ ihailen kun uskalsit ottaa riskin ja määrätietoisesti mennä sitä haluamaasi kohti. Ja mitä tuohon toiseen kohteeseen tulee, olisin itsekin päätynyt Lontooseen. Kotimaa on kuitenkin kotimaa, ja Suomeen pääsee kuitenkin hyvin näppärästi ja nopeasti. Lisäksi Ausseissa on niin tarkkaa viisumien yms. kanssa, että kulkeminen ja siellä asuminen on äärimmäisen tarkkaa ja valvottua. Jos ja kun koti-ikävääkin potee välillä, niin jotenkin se tietoisuus helpottaa että on euroopan rajojen sisällä ja kuitenkin niin lähellä Suomea ja Helsinkiä.
  Mulla itselläni on samanlaisia kokemuksia, vaikken itse olekaan yliopistotason opiskelija ollutkaan. Hain alalle joka todella on ollu lapsesta asti mun kiintopiste, mutta hakijoita on mieletön määrä. Pääsykokeissa haastattelija kysyi multa, että mitäs sitten jos paikka ei tällä kertaa avautuiskaan sulle, mikä sun suhtautuminen tähän ois. Sanoin jokaista sanaa painottaen, että sitten tuun istumaan tässä samassa penkissä, samoissa pääsykokeissa, joka ikinen vuosi. Ja tuun istumaan niin kauan että oon sisällä.
  Ammenna tuota ajatusmallia omaan elämään, niin hyvin käy! Vaikkakin sulta näyttäisi löytyvän määrätietoisuutta jo omasta takaa. Mutta joo, tulipa pitkä KIRJE :D ei muuta kun tsemppiä, voimia ja TOIVOA! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just se!! Lontooseen kuitenkin lentää sen parisen tuntia ja lennot on ei-sesonkiaikaan tosi halpoja.

   Ihana toi sun tarinasi, juuri noin sen pitääkin olla!! Tätä mä haluan ja aion taistella niin pitkään kun pääsen sisään! :) Ja se on niin totta, että parempi myöhään kun ei milloinkaan! ;)

   Kiitos kovasti ihanasta kommentista ja rohkaisevista sanoista Vilma, oot aivan ihana! <3

   Poista
 8. Wau! Siis ihan ensiksi siittä että sä tasan tarkkaan tiedät mitä sä haluat. Mä olen käynyt vasta ammattikoulun eikä mulle ole juurikaan mitä haluan tehdä seuraavaksi, Tiedän vaan sen että kunnianhimoa löytyy ja opiskelemaan tahdon: mutta kysymys kuuluu että mitä.
  Mä todella toivon että sä pääset sinne! :) ♥

  http://hennankengissa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan hirveästi Henna!! <3 Kyllä se sunkin unelma-ala vielä sieltä selkiintyy, trust me!! :) <3

   Poista
 9. Ihailen valtavasti sun rohkeutta ja seikkailunhalua, ite en millään uskaltais muuttaa Suomesta jonnekin muualle opiskelemaan! :) Tsemppiä, toivottavasti tulet valituksi haluamaasi opiskelupaikkaan! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti paljon Jossu!! <3

   Poista
 10. Wau!!! Tsemppiä ja pidän sulle peukkuja! :)

  VastaaPoista
 11. tsemppiä! :) ja aivan ihana mekko :>

  VastaaPoista
 12. Näytät ihanan kauniilta!!<3

  VastaaPoista
 13. Vihreää energiaa Vilma <3 toivon todella, että pääset! (muutenhan ne meidän Lontoon kyläilysuunnitelmat ei onnistu ahahah:D) whatever happens is meant to be <3 tsemiii musimusi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon murunen!! <3 hahah niinpä, koska tehän sit TUUTTE Lontooseen! ;)) pusiiii

   Poista
 14. Kiva kun kirjoitit postauksen, ja ei voi muuta sanoa kuin et wau!! Juusonkin suoritus on älyttömän hieno! Paljon tsemii ja toivotaan paikkaa sulle Lontoosta! :)
  -Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirveästi Miia!!!!<3

   Poista
 15. Wow, onnea paljon Juusolle loistosuorituksesta! Toivottavasti pääsette molemmat opiskelemaan Lontooseen! Mitä oon ymmärtänyt, niin oot ollut aika ahkera opiskelija, uskon ja toivon että sullekin jommasta kummasta yliopistosta paikka aukeaa :)
  Luin tätä postausta muuten alhaalta ylöspäin, olin ihan varma että nyt se selviää mistä kirjottelet seuraavaks :D mut täytyy näköjään jatkaa odottelua ;)
  -riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoskiitos Riikka! <3 tätä toivotaan joo :))

   Poista
 16. Onnea Juusolle paikasta, toivottavasti sullakin kävisi tuuri :) Voi kun itsellänikin olisi rohkeutta lähteä ulkomaille esim opiskelemaan tai töihin, lapsena/nuorena on tullut käytyä joka kolkassa ulkomailla mutta nyt jäänyt reissailu eläimien myötä vähemmälle. Suomi alkaa jo kyllästyttämään, esim Tanskaan/Saksaan muuttamisesta olen haaveillut, kun sieltä suht hyvin saisi töitä hevosalalta mille olen kouluttautunutkin/töitä tehnyt mutta ehkä joskus.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä haaveestas kiinni!! Koskaan ei saa sanoa ei koskaan!! ;)
   Kiitos <3

   Poista
 17. Vilma, olet rohkea ja arvostan sitä, että kerroit asiasta lukijoillesi. Toivon todella, että pääset Lontooseen kouluun ja mahtavaa tietenkin on, että Juuso on jo varmistanut paikkansa. Muista se, että mitä elämä ikinä tuokaan eteen niin selviät tilanteesta varmasti kun otat nöyrän asenteen ja jaksat silti olla päättäväinen. Mahdolliset elämässä eteen tulevat haasteet / vaikeudet on tehty voitettaviksi ja yleensä lopulta kaikki menee ihan hyvin. Olen itse kokenut kaikenlaista ikävää ja silti sieltä on noustu joka kerta. Haluan vaan sanoa, että kävi miten kävi niin selviät varmasti!

  En tiedä onko tällä kommentilla nyt päätä tai häntää, koska oli jotenkin vaikea pukea kirjalliseen muotoon se mitä ajattelen. Mutta toivotan sulle kovasti tsemppiä ja sitä että tulokset tulisivat mahdollisimman pian! Niin ja tuo mekko on UPEA <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Reetta, sä olet niin hyväsydäminen ja ihana ihminen :') Sulle sanotaan sitä varmaan usein mutta totta se on!! <3

   Kiitos oikein paljon! Kaikella on tarkoituksensa, myös ihan kummalla tahansa päätöksellä mikä sieltä tuleee!! :) <3

   Poista
 18. wautsi rohkea mimmi!!:) toivotaan parasta!!peukut ylhäällä!<3
  ja onnea superisti Juusolle :)

  VastaaPoista
 19. Peukut pystyyn, että pääset Lontooseen opiskelemaan ja onnea Juusolle upeasta suorituksesta. Itse jännitän nyt, pääsenkö Tallinnan oikikseen, kun Helsinkiin eivät ovet avautuneet... Lontoo on kyllä upea kaupunki, mutta niin ovat myös monet muut Englannin yliopistokaupungit. JOS sulle nyt tulisi välivuosi niin voisithan sä lähteä Lontooseen töihin? :) PS. Oliko Tallinnan oikislaisilla haalareita ja minkä väriset ne mahdollisesti on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! <3 joo toki voisin, ainoa vaan tietty että siellä on ihan surkea työtilanne, eli en uskoisi että saisin sieltä töitä. :D
   Tallinnassa ei ole oikis-opiskelijoilla yhteisiä haalareita, mutta erinäisillä opiselijayhteisöillä on, esimerkiksi melkein kaikilla Tallinnan suomalaisilla opiskelijoilla on oranssit haalarit tiedekunnasta riippumatta! :)

   Poista
 20. Vautsi vauu Vilma <333! Mä toivon niin paljon, että pääset Lontooseen opiskelemaan!!! Tsemppiä ihan hulluna ja mä täällä ainakin pidän peukut pystyssä!! Oot ihan mahtava persoona! Ihailen sun määrätietoisuutta ja tuota valtavaa tahdonvoimaa<3 älä ikinä muutu! Ps. Aivan ihana tuo mekko! Sopii sulle tosi hyvin. pusuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos oikein paljon ihanuus Emilia!! <3 tuli ihan super ihana fiilis tästä kommentista!! :) kiitos vielä isoista tsempeistä <3

   Poista
 21. Mahtavaa Vilma! Oikeen paljon tsemppiä kaikkeen. Olet upea :)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon ihana Jenna! <3

   Poista
 22. Vautsi ! Ihan superisti tsemppiä sulle♥

  VastaaPoista
 23. Toivottavasti te tajuatte Juuson kanssa että ette kyllä tuu löytää parempia puoliskoja toisillenne :D aika harvoin löytää varsinkin naisia jotka on noin fiksuja MUTTA myös todella kauniita. :D Tai tottakai kaikilla on omat mielipiteet mutta aika harvoin tapaa noin kaunista naista jolla on jopa aivot. :DD teistä tulee vielä jotain suurta, keep it up! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :DD No kiitos paljon! :)

   Poista
  2. Oon miettinyt juuri tätä samaa kuin ylempikin Ano. :)

   Poista
 24. Oih miten ihanalta kuulostas, toivottavasti pääset!! Tietojen odottaminen ei varmasti oo helppoa!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihan kamalaa! :D Haha, kiitos paljon! :)

   Poista
 25. Onnittelut juusolle! Ja toivotaan että myös sinä pääset kouluun! Tsemppiä oot ihana nainen :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirveästi, myös juuson puolesta! <33

   Poista
 26. Siis just ne parhaimmat unelmat on niitä mitkä jännittää/pelottaa eniten! Vau, ihan mahtavaa, toivottavasi tieto tulee pian ja saat vielä ite valita mihin pääset. Meni syteen tai saveen, oot ainakin tehnyt kaikkes unelmies eteen, eikä varmana jää kaduttaan. Se on suurin alku mitä voi itseään varten elämässä tehdä :) Ja kaikella on tarkoituksensa, vaikka nyt käviski niin ikävästi että valinta ei kohdistu itseen! :) Upee juttu ja onnee joka tapauksessa, teille molemmille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan hirveästi ihanasta ja tsemppaavasta kommentista!<3 Näillä fiiliksillä mennään!! :)

   Poista
 27. mahtava juttu ! tsemppiä ihan hirveesti, sä pystyt siihen :)

  VastaaPoista
 28. Oi että kuulostaa iha mielettömän upeelta! Oot iha mahtava tyyppi ja toivon koko sydämmestäni et sua onnistaa! Tsemppiä kävi miten kävi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww kuinka ihana oot että toivot hyvää ihan tuntemattomalle ihmiselle! Kiitos hirveästi ihana Pauliina! <3

   Poista
 29. Tosi siistii että Juuso pääsi! Toivon tosi kovasti,että myös sä pääset!<3 Osaisin kuvitella teidät kaksi tallaamassa Lontoon katuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitossss Anni!<3 aww, voi sen mäki haluisin nähä... :)

   Poista
 30. Ensinnäkin, aivan upeita kuvia! Oot ihan älyttömän kaunis!! <3 Jaksoin lukea tekstin ja toivon ihan hirveästi sulle onnea, että pääsisit Lontooseen opiskelemaan! :) Oot rohkea, sulla on unelma ja nyt oot aika lähellä toteuttamassa sitä! Lontoo on upea kaupunki, pidän sormet ja varpaat ristissä, että pääsisit unelmiesi paikkaan opiskelemaan!! Onnea myös Juusolle isosta saavutuksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka ihana kommentti sulta! Kiitos, oot aivan mahtava sydämellinen ihminen että jaksat noin kauniisti kommentoida mulle :') Kiitos tosi paljon, myös Juusolta! :) <3

   Poista
 31. Toivottavasti pääset lontooseen! Huippua että uskallat lähtee pois tutusta ja turvallisesta, kerran sitä vaan eletään :) varmasti upee kokemus jos vaan pääset sinne, pidän peukkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein kovasti!!!!! :) <3

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...