24.8.2014

Weird and amazing things in the world, osa IV

Heippa! <3

Nää mielenkiintoisista faktoista ja tarinoista koostuvat postaukset ovat olleet aina tosi suosittuja blogissani, ja joita tasaisin väliajoin aina pyydetään! Näitähän olen tehnyt jo kolme, ja linkit näihin vanhempiin postauksiin löytyvät tämän postauksen lopusta, jos mielenkiinto muille tämäntapaisille postauksilleni herää! 

Tämän postauksen aiheet liittyvät siis mielenkiintoisiin ja outoihin faktoihin ja tarinoihin niin nykypäivästä kuin historiastakin. Katsotaan mitä olen tällä kertaa löytänyt...


Violet Jessop (1887-1971) on selvinnyt kolmesta erittäin tunnetusta laivaonnettomuudesta. Jessop työskenteli  RMS Olympicilla, kun se vuonna 1911 törmäsi HMS Hawke-laivaan.  Tämän jälkeen Jessop työskenteli maailman ehkä tunnetuimmalla laivalla, Titanicilla, kun se haaksirikkoutui jo neitsytmatkallaan vieden n. 1500 matkustajaa mukanaan. Titanicin uppoamisen ja Jessopin selviytymisen jälkeen hän työskenteli HMHS Britanicilla, jolloin laiva osui luultavasti merimiinaan.

Tutkijat ovat osoittaneet, että kana tuli ensimmäisenä, ei muna, sillä ainoastaan kanat tuottavat proteiinia, josta kananmunan kuoret muodostuvat. 


Maailman ensimmäiseksi selfieksi tituleerattu kuva otettiin jo vuonna 1839, kun Robert Cornelius otti itsestään kuvan kauppansa ulkopuolella. 

Antarctica on maailman suurin aavikko. Vaikka siltä ei ehkä vaikuta, Antarctica saa vuodesssa vähemmän kuin 5 cm sadetta, kuin taas esimerkiksi Saharan vuotuinen sademäärä on noin 10 cm.

MK-ULTRA oli koodinimi CIA:n salaiselle ohjelmalle, jossa tutkittiin erilaisia hypnoosi- ja aivopesutekniikoita usein koehenkilöiden tietämättä tai ilman heidän suostumustaan. Kokeita tehtiin esimerkiksi LSD:llä ja muilla psykoaktiivisilla huumeilla, joilla yritettiin pyyhkiä CIA:n entisten agenttejen muisti palveluksen ajalta. 


Tsernobylin huvipuisto avattiin 1.5.1986, mutta huvipuisto jäi liki käyttämättä, kun Tsernobylin ydinvoimalan onnettomuus tapahtui ja koko kaupunki hylättiin. Tsernobyl istuu vielä tänäkin päivänä autiona Pohjois-Ukrainassa vaarallisten säteilyarvojen takia.

"Alien hand syndrome" eli AHS on syndrooma, jossa sitä sairastavalla potilaalla ei ole mitään tietoista kontrollia hänen toisesta kädestään, ja käsi saattaa tehdä useita erilaisia pakkoliikkeitä, joihin potilaalla itsellään ei ole mitään vaikutusvaltaa. 

Tässä valokuva, jossa on mitä luultavimmin suurin määrä kuninkaita samaan aikaan. Norjan, Portugalin, Bulgarian, Saksan, Kreikan, Belgian, Espanjan, Englannin sekä Tanskan kuninkaat kokoontuneena suremaan Kuningas Edwardin VII kuolemaa vuonna 1910. 

Vuoden 1922 Miss USA-voittajat, jolloin kauneusihanteet saattoivat hieman poiketa nykyisistä.. :)

 Ensimmäinen maailmansota päättyi kello 11, 11. päivä 11. kuukaudesta vuonna 1918. 
(klo 11, 11.11.1918)

Ikoninen valokuva, "The Kiss of Life", jossa palomies elvyttää huoltomiestä, joka sai ison sähköiskun työskennellessään. Huoltomies selvisi. (1967)

Ihmisen DNA on 95% identtinen simpanssin kanssa. Mutta 50% samanlaista DNA:ta ihminen jakaa banaanin kanssa...

Aokigaharan metsä Japanissa on surullisen kuuluisa paikka, jossa todella monet ihmiset ovat tehneet itsemurhan. Ongelma on jo niin vakava, että Japanin hallitus on pystyttänyt metsään kylttejä, joissa kehoitetaan itsemurha-aikeissa olevia ihmisiä miettimään vielä uudestaan. 

Beelitzin sotilassairaala Saksassa oli paikka, jossa Adolf Hitleriäkin hoidettiin hänen saatuaan vammoja ensimmäisen maailmansodan aikana. Nykyään sairaala on edelleen pystyssä, joskin hylättynä.

Beethovenhan oli säveltäjä, joka kuuroutui. Monet ovat ihmetelleet, miten Beethoven pystyi jatkamaan säveltämistä vielä kuuroutumisensa jälkeen. Hän irroitti jalat pianostaan ja istui lattialla soittaessaan, jotta hän pystyi tuntea lattian tärinän ja tällä tavalla pystyi ymmärtämään, miltä musiikki mahdollisesti kuulostaisi. 

Venäjällä on isompi pinta-ala kuin Plutolla.

YouTubeen ladataan joka päivä niin paljon videoita, että niiden yhteiskesto on noin 16 vuotta. 

Suurin lentävä nisäkäs on ollut Quetzalcoatlus, jonka on arvioitu olleen kirahvin kokoinen. Tämä lentolisko eli noin 84-65 miljoonaa vuotta sitten (onneksi). 

Mitä tykkäsitte postauksesta?? :)
Edellisiä postauksia voitte lukea tästä, tästä ja tästä

28 kommenttia:

 1. Nää on niin parhaita! Sun pitäis tehdä näitä useammin! :)

  VastaaPoista
 2. Joo tää oli mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä aiempien kanssa ja sait uuden lukijan! :-)

  VastaaPoista
 4. Ihan huippu postaus, tykkään näistä ihan älyttömästi! Ihanan monipuolisiakin :) Mistä sää löydät tämmösiä juttuja?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon annieveliina!! <3 :)
   No siis oon tosi utelias, esim saatan vaan lukea jotain Titanicista ja yhtäkkiä oon menossa läpi jotain Titanicin matkustajaluetteloa ja etin sieltä mielenkiintoisia tyyppejä haha :D

   Poista
 5. Nää on ihan mielettömän hyvii Vilma! :)

  VastaaPoista
 6. Kuinka hyvin oot tarkastanu näiden juttujen lähteet? Mua epäilyttää heti, kun on paljon tällasia "faktoja", eikä lähteitä näy missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäiletkö tosiaan, että lakiopiskelija ei ole tarkistanut lähteitään? :D Kirjoittajalle on iso vaiva linkata lähteitään joka ikisen faktan perään. Jos epäilyttää ja persettä kutittaa, voit toki itse googlata noi faktat.

   Poista
  2. Hahahha oikeesti jos niin paljonn epäilyttää nii kuukleta ihmees ja löysää samalla sitä foliohattuas :D

   Poista
  3. Heippa, en jaksa pistää lähdettä jokaikisen kohan perään, mutta lähteet on tarkistettu, älä huoli siitä.. :)

   Poista
 7. Nää on kyllä ihan huippuja ♡ tee ihmeessä useamminkin :)♡

  VastaaPoista
 8. Just hyviä! :D Aika sitkee nainen toi eka, täytyy nostaa hattua :) ja toi palomies ja huoltomies, awww <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä! Ite en ekan kokemuksen jälkeen enää astuis laivaan jalallanikaan :D haha!
   Eks ooki ihana kuva!! <3

   Poista
 9. Ihan hullu toi viimenen otus :D

  VastaaPoista
 10. hihiii nää on niin kivoja postauksia!! Voisin lueskella tällaisia faktoja kaikki päivät pitkät :)

  VastaaPoista
 11. ihan parhaita postauksia! tee näitä useammin<3

  VastaaPoista
 12. Moi! Oon alottamassa Tallinnan yliopiston oikeustieteellisessä ja hyvä kaveri sanoi, että kaikki pukeutuu sinne todella fiinisti. Millainen olisi hyvä ensimmäisen päivän asu? Itse mietin siistiä kauluspaitaa ja mustia farkkuja, sekä siistejä kenkiä. Menitkö sä ikinä kouluun missään ns. rennommissa vaatteissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, tsemppiä opiskelujen alkuun! :)
   Ai pukeutuuko... :D Haha, no sanoisko näin, että osa pukeutuu useammin kuin osa, itse ainakin menin välillä lökäreissä kouluun ja välillä ihan siisteissäkin vaatteissa. Joo olihan siellä osa joilla oli melkein aina joku vähän siisti neule päällä, mutta mun mielestä kaikki pukeutui ihan oman tyylinsä mukaisesti. :) Eli pue päällesi miltä itestäsi tuntuu hyvältä!

   Poista
 13. Olipas ihanan luonnollisia naisia misseinä 1922!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, silloin arvostettiin vähän eri asioita.. :)

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...