26.9.2014

Me and my sister (and something new...)

Nyt haluun kirjoittaa teille postauksen mulle yhdestä tosi tärkeästä asiasta, eli mun siskosta! Monet teistä ovat varmaan jo ennenkin lukeneet blogistani, että ollaan siskoni kanssa tosi läheisiä. Haluan siispä omistaa yhden postauksen meille ja eräälle uudelle, yhteiselle asialle joka paljastuu postauksen lopussa.. :)

Ella on siis mun 18-vuotias pikkusisko. Meillä on mun mielestä ihan täydellinen ikäero, eli 5 vuotta (vaikka se vaikuttaa aina että meillä olisi 4 vuotta ikäeroa, sillä Ella on syntynyt alkavuodesta ja mä loppuvuodesta). Mun mielestä tää ikäero on aina ollut juuri hyvä sen takia, ettei olla "liian" samanikäisiä mutta meidän ikämme eivät ole olleet ikinä liian kaukana toisistaankaan.

Ollaan aina oltu tosi läheisiä, ihan jo sen takia, että ollaan aina tehty tosi paljon kaikkea yhdessä, esimerkiksi matkusteltu paljon perheen kesken. Meidät on myös kasvatettu pitämään huolta toisistamme, eikä vain niin, että mä isosiskona pidän huolta Ellasta vaan myös toisinpäin. Ollaan pienestä pitäen leikitty yhdessä ja tehään nyt "isoinakin" ihan hirveästi kaikkea yhdessä, joskus myös saatetaan olla vaan kotona ja hengailla toistemme huoneissa ja jutella kaikesta.

Meistä on joskus nuorempana kouluissamme puhuttu, että ollaan kasvattu se kuuluisa kultainen lusikka syvällä hanurissa. Tähän on pakko sanoa, etten voi väittää ettäkö meiltä olisi joskus puuttunut jotain. Ollaan matkusteltu ikäämme nähden tosi paljon, molemmilla on ollut aina omat huoneet ja aina on voinut tulla kotiin ja tietää että on katto pään päällä ja hellalla ruoka valmiina. Se on kuitenkin sanottava, että ollaan tehty kyllä kotiaskareita ja hommia "viikkorahojemme" vastineiksi, koulut ollaan hoidettu ja muutenkin yleisiä käytöstapoja ollaan noudatettu.


Ella oli pienenä paljon rauhallisempi, hiljaisempi ja vaatimattomampi kuin mä. Nykyään Ella on kyllä edelleen isoissa porukoissa se hiljaisempi meistä kahdesta, mutta heti jos porukan koko on pienempi, on Ella ehdottomasti viihdyttävintä ja parasta seuraa koko porukasta. Ellasta on tullut myös paljon temperamenttisempi lapsuuteensa nähden!! Tämä on siskon mielestä tietenkin erittäin hyvä asia, koska sehän vain kertoo siitä, että toinen osaa puolustaa itseään eikä anna kenenkä vain pompotella itseään. Oon ehdottomasti sitä mieltä, että Ella tekee asioita vain, jos hän itse sitä haluaa. Tämän takia uskon myös siihen, että jos Ella jotain haluaa, hän menee läpi harmaan kiven saavuttaakseen sen.

Ella on ollut aina ihan ykkönen tukemassa mun unelmia ja päätöksiä.
Aloitanko blogin? "Joo!"
Lähdenkö Tallinnaan opiskelemaan? "Lähde!"
Uskallanko muuttaa Lontooseen? "Tottakai!"
Oikeastaan ainoat asiat missä Ella enemmän kieltää mua kuin puoltaa mua, on ku ollaan shoppailemassa. "Tää on niin ihana kun tässä on tälläs..." - "Vilma. Ei."

Thaimaassa, Bangkokissa (ja omistan kyllä jalat, vaikkei yo. kuva antaa hieman erilaisen vaikutelman)
Roomassa (huomatkaa kuvasta huokuva SWÄÄG)
(ps. Ed Hardy lippis)
Tammikuussa Dominikaanisessa tasavallassa

Mua alkaa ihan välillä hymyilyttämään kun vertaan Ellaa, nyt 18-vuotias, itseeni 18-vuotiaana.. Ella vaikuttaa kypsemmältä ajatusmaailmansa puolesta kuin minä hänen ikäisenään. Ja siis en tällä tarkoita, että Ella istuu kotona joka päivä kuin pastorin tytär konsanaan, pohtimassa maailman menoa, mutta kuitenkin. Ehkä se, että Ella on nuoruudessaan ollut se rauhallisempi ja kuuntelevaisempi, on opettanut hänelle aika paljon.

Mä olin nuorempana välillä aikamoinen miellyttäjä-persoona, ehkä oon joskus vieläkin. Tokihan se on hyvä, ettei heti kättelyssä haistattelemaan rupea, mutta oon viimein oppinut sen, että haen ympärilleni vain sellaisia ihmisiä, jotka antavat mulle positiivista energiaa ja että kaikkia ei vain voi, eikä itseasiassa haluakaan miellyttää. Ella on tuntunut osaavan tän taidon aina.

"Teemme kaiken yhdessä" a.k.a. otamme selfienkin yhdessä - Ella pitää kameraa ja mä painan nappia.
Joulu 2010


Haluan kertoa meistä jotain hauskaa, ettei koko postaus mene pelkäksi lässytykseksi. Kun olimme pieniä, leikimme todella paljon barbeilla, ja näihin barbeihin liittyy aika paljon hauskoja muistoja. Esimerkiksi, kaksi lempibarbiamme, Susanna (minun barbini, brunette) ja Aamu (Ellan barbi, blondi), olivat aivan sekaisin rakkaudesta Haluatko Miljonääriksi? -juontajaa, Lasse Lehtistä kohtaan. Lehtinenhän oli tuolloin jo sellainen reilu 50-vuotias ukko, mutta meidän barbithan eivät siitä välittäneet. Toinen juttu, mikä tulee barbeista mieleen, on sellainen leikki, mitä leikittiin kaikilla niillä "ei-niin-lemppari-barbeilla". Meidän takapihalla kasvaa suht iso vaahterapuu, ja me koimme ihan hullunhauskaksi heitellä niitä iha-ok-barbeja tosi korkealle sinne puuhun, ja katsoa, että jäävätkö ne oksiin kiinni. Ja aika ajoin nehän jäivät, (no shit!), ja jomman kumman vanhemmista piti tulla ravistelemaan puuta jotta ne putoaisivat sieltä alas. Teimme aika paljon kaikkea sellaista, mitä meille oli sanottu ettei saisi tehdä. Esimerkiksi yritimme laskea säkkituoleilla alas portaita ja sensellaista.


Oon tosi ylpeä Ellasta ja äärettömän iloinen siitä, että meillä on näin ihana sisarussuhde. Ellalla on tänä lukuvuonna edessään ylioppilaskirjoitukset ja mulla viimeinen vuosi yliopistoa, ja yritetään molemmat tukea toisiamme tänä vuonna enemmän kuin koskaan. Kaikenlaista on tässä viime vuosien aikana sattunut, niin mulle kuin Ellallekin ja varsinkin meitä molempia koskettavia asioita, mutta veikkaan että tänä vuonna tarvitaan toistemme tukea omien henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamisessa, vaikka asutaankin eri maissa ja nähdään (livenä) harvoin.


Oikeastaan kaiken tuon yllämainitun vuoksi, päätimme vihdoin toteuttaa asian, jota olimme suunnitelleet 2 vuotta...


<3

Sorores pro Aeternitate. Tarkoittaen, karkeasti suomennettuna "sisaret ikuisuuden/sisaret ikuisesti", joka tulee siis vanhasta latinankielisestä runosta. Jos kuvasta on hankala hahmottaa, niin tatuoinnit ovat siis molemmilla vasemmissa kyljissä, yhden pikkukirjaimen koko on noin 1,5cm x 1cm. Tatskat ovat kuvassa siis 3 päivän vanhat, eli eivät vielä parantuneet, ryppyset ja kudosnesteestä kökköiset. (olisimme ottaneet paremmat kuvat mutta lähdin parin päivän päästä tuosta Lontooseen..)

Ja vastaan jo nyt niihin yleisimpiin kysymyksiin:
Missä otitte: Duck's Tattoossa, Itiksessä.
Sattuiko: Oon sanonut tän monille, mutta: 80% ajasta ei sattunut ollenkaan, oli vain sellaista pientä raaputtelua. Mutta se 20% :DDDDDDD Siinä silmät kuulkaas vuosivat ja puristi vaan käsiä nyrkkiin :'D Pahimmat olivat siis nuo ensimmäiset S- ja A-kirjaimet, kun oltiin tosi ohuella iholla kylkiluun päällä.
Oletko tyytyväinen? Tyytyväisempi ei voisi olla. Kun jotain on odottanut, suunnitellut kaksi VUOTTA.. Ja kun sen näkee viimein iholla... Rakastan näitä, yli kaiken.

Jos teitä kiinnostaa nähdä meidän molempien tatuoinnit paremmin erikseen, niistä löytyy kuvat meidän molempien instagrammeista: eellaxo ja kissesvilma . :)

Päätän tämän  postauksen vain sanomalla: Sisko, ikävöin ja rakastan sinua. <3

<3: Vilma

22 kommenttia:

 1. Noi teidän tatuoinnit on niiiiiiin hienot.. :o

  VastaaPoista
 2. awww! Oli pakko painaa "näitä lisää" ! Tälläisiä syvällisempiä postauksia on ihana lukea :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana merkitys tatuoinnillanne. :) Ja hienoa että jotkut jaksaa miettiä ja suunnitella tatuointeja noin kauan, ette varmasti tule katumaan noita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti, kauniisti sanottu <3

   Poista
 4. Te ootte kyllä kaksi tosi kaunista siskosta! :) Jotenkin eri näköisiä, mutta silti jotain pieniä vivahteita on samanlaisuuksia. Ja ihania kuvia! <3

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka ihanat noi tatuoinnit on! <3 Oon vähän kateellinen kun kaikilla tuntuu olevan siskoihinsa niin hyvät ja läheiset välit, mulle ei ole sitä onnea suotu omien siskojen kanssa :/ Onneksi on muutama läheinen ystävä, jotka sitten toimittaa samalla sitä siskojen virkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Tutta!<3 Ymmärrän, ja niinhän se joskus menee että se joka ehkä verellisesti toimittaa sitä siskon virkaa, ei kuitenkaan ole oikein samalla aaltopituudella sitten oikeasti.. :/

   Poista
 6. Ihana postaus, ja aivan mahtava idea toteuttaa rakkaan siskon kanssa samanlaiset tatuoinnit! <3 :) Olen niin onnellinen, että mullakin on tosi läheinen suhde mun siskoni kanssa, hän on paras ystäväni aina ja ikuisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jozella!!<3 Ihanaa kuulla, se on kyllä ihan parasta! :)

   Poista
 7. tää oli aivan ihana postaus! niin täynnä rakkautta!:)

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus, sai niin hyvälle mielelle :) Ja tuli omaa pikkuveljeä ikävä!

  VastaaPoista
 9. Mahtava postaus!! Mäkin olen yhtä onnekas, sillä mulla on myös maailman paras sisko ;) mekin asutaan nyt opiskelujen takia eri maissa, joten ikävä on kova. Upeat tatuoinnit! Paljon tsemppiä opiskeluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos tuhannesti!<3 Se on niiii tyhmää, inhottavaa ikävöidä :(( <3

   Poista
 10. Ihana postaus :) ja noi tatuoinnit ♡

  VastaaPoista
 11. Illan piristys tämän lukiessa ♡ aivan ihana postaus ja ihan mahtava tuo tatuointi idea :) ihanaa että sulla on noin hyvät välit siskosi kanssa :) mä oon kyllä kans onnekas kun ollaan irenen kanssa kuin paita ja peppu, irene on aina ollu mun parasystävä♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huomannut teistä tän kyllä!! :')) aww, kiitos ihanasta kommentista! <33

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...