25.11.2014

Amazing things in the world, osa V

Voi että, näitä postauksia mä tykkään tehä ja tilastoiden mukaan te tykkäätte näitä myös lukea! :D Alkaahan nää olla siis aikamoisia sillisalaatteja, nää postaukset vois nimetä enemmänkin tyylillä "amazing, weird, scary, interesting things in the world, space, people and history" :D

Haha, tälläsiä juttuja oon löytänyt tällä kertaa...

Kentuckyssa sijaitsevan junaradan sillan alla epäillään asustelevan otus, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi vuohi. Tästä oliosta sanotaan olevan paljon todisteita ja silminnäkijöitä, ja urbaanilegenda kertookin, että otus on houkutellut useita junaradalle ja sitä kautta junan alle, ja tällä ollaan selitetty outoja kuolemantapauksia sillalla.


Cleopatra oli Egyptin viimeinen aktiivinen faarao. Hänet kruunattiin 18-vuotiaana, jolloin hän meni naimisiin 10-vuotiaan veljensä kanssa. Pian kuitenkin veljen sanotaan haastaneen hänen kruununsa, joten veli löytyikin pian kuolleena. Veljensä kuoleman jälkeen Cleopatra oli naimisissa Julius Caesarin ja Mark Antonyn kanssa. Cleopatran kuolema on kiistelty ja mielenkiintoinen tapaus. Tarinoiden mukaan Cleopatralla oli itsemurha-aikeita ison hävityn taistelun jälkeen, ja hänen onkin kerrottu surmanneen itsensä käärmeen myrkyllä. Nykyaikaiset tutkimukset kuitenkin osoittavat, että todennäköisesti Cleopatra salamurhattiin myrkkyjuoman avulla. Cleopatra haudattiin samalla tavalla kuin aikana oli tapana, mutta hänen hautaansa ei ole vieläkään löydetty.

Suomea ja Pohjois-Koreaa erottaa vain yksi maa, eli Venäjä. Venäjä on pinta-alaltaan maapallon suurin maa, ja se kattaakin n. 13% planeettamme maasta. Kuitenkin, Venäjän asukasmäärä on vasta maailman yhdeksänneksi suurin. Hyvä vertauskohde on esimerkiksi Intia, joka mahtuisi  pinta-alansa puolesta Venäjään noin kuusi kertaa, mutta jossa on noin 9 kertaa enemmän ihmisiä kuin Venäjällä.


Tältä rannalta kerätty hiekka näyttää mikroskoopin alla.


Barbien oikea nimi on Barbara Millicent Roberts, joka tulee siis Barbien kehittäjän tyttären nimen mukaan. Barbien sisarukset ovat Stacie, Skipper ja Chelsea. Barbien pitkäaikainen poikaystävä on Ken, vaikka 2000-luvun alussa suhteeseen meinasi tulla kolmas pyörä, eli Blaine, australialainen surffari, joka kuitenkin oikaistiin Barbien hyväksi ystäväksi tuotekehittelijöiden toimesta.


Toisen maailmansodan aikana britit pitivät poroa sukellusveneessään kuuden viikon ajan. Poron nimi oli Pollyanne ja se oli lahja venäläisiltä.


Hollantilaisessa kylässä Giethoornissa ei ole ollenkaan autoteitä, vaan talot ovat yhteydessä toisiinsa kävelypolkujen ja kapeiden kanaalien kautta. Aww :) <3

Hylätty hotelli Kolumbiassa. Hrr......


Roomalaiset käyttivät omaa virtsaansa hampaittensa puhdistukseen ja valkaisuun.

Huhhuh...


Benjamin Kyle on 69-vuotias mies, joka löydettiin Georgiasta vuonna 2004. Kukaan, edes Kyle itse, ei tiedä kuka hän on tai ole pystynyt yhdistämään häntä perheeseensä.

"Euthanasia Coaster" on vuoristorata, joka on suunniteltu tappamaan sen matkustajat. Konseptin idea on tarjota eufoorinen olotila ennen ihmisen kuolemaa, joka siis itse haluaa kuolla. Vuoristorata vie matkustajat yli 500 metrin korkeuteen ja laskeutuessaan korkeimmasta huipusta, se saavuttaa noin 10g:n nopeuden, jolloin ihmisen aivot eivät kykene saamaan tarpeeksi happea ja hän kuolee.


June ja Jennifer Gibbons olivat kaksoset, jotka elivät koko elämänsä kommunikoiden ainoastaan toistensa kanssa. Jo nuorena tytöt jäivät kiinni tuhopoltosta, ja heidät määrättiin psykiatriseen hoitolaitokseen. Jos tytöt erotettiin, he eivät kommunikoineet ollenkaan. Psykiatrien mukaan kaksoset uskoivat, että jotta toinen heistä voisi elää normaalia elämää ja kommunikoida muiden ihmisten kanssa, olisi toisen heistä kuoltava ja uhrattava itsensä toisen puolesta. Eräänä päivänä Jennifer löytyi hoitolaitoksen sängystä kuolleena, ei merkkejäkään lääkityksestä, väkivallasta... Vielä tänäkin päivänä Jenniferin kuolintapa on täysi mysteeri. Nykyään toinen kaksosista, June, elää Walesissa itsenäisesti ja onnellisesti, eikä tarvitse enää psykiatrien apua. 

Ja lopuksi: mitä samaa näissä seuraavissa kuvissa on?


Vastaus: 
Kaikki nämä kuvat ovat otettu kuolleesta tai kuolleista ihmisistä. Viktoriaanisella aikakaudella oli todella yleistä, että ylempi luokka otti läheisistään ja rakkaistaan valokuvia kun he olivat jo menehtyneet, ennen hautajaisia siis. Yleisintä tämä oli lapsien kanssa, sillä vanhemmat eivät välttämättä ehtineet ottaa lapsistaan vielä yhtään kuvaa ennen kuin he kuolivat. Valokuvaajan tavoite oli saada kuollut näyttämään mahdollisimman eläväiseltä, joka ei tietenkään aina ollut helppo temppu, vaikka näissä kuvissa siinä on aika hyvin mielestäni onnistuttu. 

Mitäs tykkäsitte tänkertaisesta postauksesta?? :) 

Edellinen tälläinen postaus löytyy tästä linkistä, ja sen postauksen lopussa onkin linkit sitä vanhempiin vastaaviin.. Toivottavasti tykkäsitte! :)

(kuvalähteet buzzfeed.com, vivas.fi, google.com)

22 kommenttia:

 1. mulla noi loput kuvat että barbie kuva keskellä ei näy, mutta ehkä ihan hyvä, ton vastauksen jälkeen..:s :-D katoin joskus aikoinaan leffan, missä oli jätkä joka oli tosi pahasti sairastunut, se asu jossain kämpässä ja lopulta se sit avas jonku huoneen seinät / repi ne pois ja sielt ilmesty sit kauheesti ruumiita. muistan et sen leffan alussa oli just kuvia ko. asioista. muistan ikävän hyvin niitä kuvia, mitä oli otettu ja siinä lopussa viel oli et "perustuu tositapahtumiin". en millään muista sen leffan nimeä, mutta se oli toooooooooosi pelottava! EDIT: The Haunting in Connecticut ! pienellä googlettelulla löyty leffan nimi. aivan järkyttävä ja helppo tapa saada yöunet muualle :-) http://www.imdb.com/title/tt0492044/
  nimim. en kato tota enää ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa voi hitsi, jos tuut tänne vielä takaisin nii infoo mulle jos ne nyt näkyisivät! :) latasin ne uudelleen.
   Oooo joo, oon nähny ton leffan! :D Mun mielestä toi oli ihan sika hyvä, varsinkin kun oon lukenut noista tapahtumista jostain wikipediasta joskus :)

   Poista
 2. Mullakaan ei toimi noi kuvat, mutta tykkään näistä postauksista ihan hirveästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiiko tai näkyykö nyt?? :)
   Kiitos paljon, kiva kuulla <3

   Poista
 3. Nää on niin mielenkiintosia! Itekki välillä aina etin kaikkee jännää. Ja voi Hollanti, kaipaan sinne vaihteeks niin paljon, monestaki syystä<3 Hiekkaa katoin karkeiksi, nam. :D

  -Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! :) No niin varmasti, mä haluun niin käydä Hollannissa joskus! :)

   Poista
 4. Siis mitä, poro sukellusveneessä? Aaahah anna mun kaikki kestää :D haluisko joku ihana selittää ton alien - Google jutun? En omalla kielitaidolla saanut sitä suomennettua niin, että olisin koko idean ihan täysin ymmärtänyt... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlen karttapalvelusta löytyny kuva joka on sittemmin Blurrattu ja myös tarkistuksen kanssa uudelleen kuvattu, jossa alkuperäisessä kuvassa seisoskeli Alienin näkönen olento :)

   Poista
  2. ei nyt ihan mikään maailman paras suomennos.. :D

   Poista
  3. Ano 26/11/11
   jos et ole ite eka ano niin suomennappa sitten paremmin :)

   Poista
  4. Hahah joo :D

   Mun mielestä tuo anonyymi 11:53:n suomennos osui juuri oikeaan, näin mäkin tämän suomensin :)

   Poista
 5. Nää on niin parhaita!<3

  VastaaPoista
 6. Hui, hulluja juttuja! :D

  VastaaPoista
 7. Siis nää on niin kivoja! :D ihana huomata että oot jotenkin noin moniuloitteinen, kun tuntuu että kaikkia bloggareita kiinnostaa vaan esim vaatteet ja bilettäminen... Sun blogissa joka postaus on erilainen ja mielenkiintoinen! Kiitos ihanasta blogista siis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti! Kiitos ihan hirveästi!! :) <3

   Poista
 8. Hiekka ton näköstä :O Wau!

  VastaaPoista
 9. Vitsi nää postaukset on ihan huippuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no voi kiva kun tykkäät!! :)

   Poista
 10. Hrrr, mulle tuli jotenkin kamalat kylmänväreet kun luin tätä.. :D Nyt sit vaan nukkuun :'DD
  Tää oli kyllä tosi mielenkiintonen postaus!!:))

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...