19.12.2014

Ensimmäinen syksy Lontoossa

Hei ihanat! Mun on pakko aloittaa tää postaus hieman pahoittelemalla tätä blogin viime aikaista hiljaisuutta. Mähän kerroin viimeksi täällä, että olin ollut reilun 2 viikon verran jo kipeänä. Oireet ovat tuon aikana vaihdelleet kovasta kurkkukivusta yskään ja nuhaan, ja kun jonain päivänä on tuntunut siltä, että olisin jo terveiden kirjoissa, alkaa joku noista oireista heti seuraavana päivänä entistä kovempana. Palattiin Suomeen maanantaina, ja mulla oli tuolloin maanantaina tosi hyvä olo. Noh, tiistaina jo herätessäni mulle nousi kova kuume ja olin aikamoisessa black outissa koko päivän. Keskiviikko olo oli jo täysin hyvä, mutta nyt torstain ja perjantain ajan mulla on ollut taas ihan jäätävä kurkkukipu.. :D 
Mutta joo, ehkä se mitä tällä halusin sanoa, oli että mulla on jotenkin voimat tosi vähissä tällä hetkellä. Se ei oo ehkä se kipeys joka vie voimat, vaan enemmänkin se kun kolmeen viikkoon ei oo voinut kunnolla urheilla ja ulkoilla, ja yöt nukutaan niin huonosti. Toivon nyt vaan todella, että paranen kokonaan, mieluusti jo jouluksi, mutta tällä hetkellä en uskalla toivoa liikaa.. :)

Halusin tehdä teille postauksen ensimmäisestä lukukaudestani Lontoossa!! :) Tää on ollut varmaan kuitenkin jännittävin ja isoin muutokseni elämässä, ja ajattelin, että olisi tosi kiva käydä syksyn kuukausien tapahtumia ja tunnelmia läpi.


Syyskuussa koitti jotain mitä olin odottanut pitkään, eli muutto Lontooseen. En oo varmaan ikinä ollut niin jännittyneenä Helsinki-Vantaalla kuin tuona päivänä olin, eli 14.9. En tehnyt lentomatkan aikana oikeastaan mitään muuta kuin katselin ikkunasta ulos ja mietin tulevaa..
Heti seuraavana päivänä menin ilmoittautumaan yliopistoni opiskelijaksi. Ilo ja todellisuus iski vasten kasvoja kun mulle sanottiin että "Welcome to study at Queen Mary University of London!" 
Alettiin asettautumaan aloillemme kämpälle, hankittiin sinne vuodevaatteita ja astioita. Lontoossa oli aivan ihana sää, joka päivä yli 20 astetta ja oltiinkin paljon ulkona. 
Meidän yliopisto järjesti sellaisen yhden yön reissun yhdelle kartanolle noin 50 kilometrin päähän keskustasta, ja se olikin yksi parhaista kokemuksistani Lontoossa tähän mennessä. Kartanolla syötiin ihanat ruuat, kuunneltiin parit luennot ja tutustuttiin toisiimme. 


Lokakuussa alettiin tutustua Lontooseen ihan kunnolla. Käytiin kaikki tavanomaisimmat nähtävyydet, museot ja paikat läpi ja alettiin tykästymään Lontoon loputtomaan tarjontaan tekemisen suhteen. Lontoossa on tosiaan mahdotonta tuntea itsensä kyllästyneeksi. 
Myös opiskelu alkoi ihan kunnolla, ja olin siitäkin niin innoissani. Opetuksen taso oli juuri sitä mitä olin odottanutkin ja kouluun meni joka päivä todella mielellään. Tein viimeisiä päätöksiä siihen, mihin aion erikoistua. 
Viimeisenä lokakuun päivänä oli Halloween-bileet, jotka tavallaan kaikessa surkeudessaan olivat myös ihan hauska kokemuksena. :D 
Lokakuussa mulle iski koti-ikävä, ja ostinkin lennot marraskuulle Suomeen. 


Marraskuu oli tosi ihana kuukausi!! Heti kuun alussa mulla oli synttärit, ja tehtiin silloin vaikka mitä kivaa. Oon kirjoittanut synttäreistäni postauksenkin tänne blogin puolelle, se löytyy tuolta marraskuun teksteistä. Viikko mun synttäreitteni jälkeen menin käymään Suomessa noin viikon verran, jolloin näin ensilumen, rentouduin, ulkoilin, näin paljon kavereita ja tein liian vähän kouluhommia. Tuon viikon jälkeen oli aivan ihanaa palata takaisin Lontooseen, ihan kuin olisi tullut talvesta syksyyn. Muutenkin osasin katsoa Lontoota jotenkin ihan eri kantilta. Se ei tuntunut enää niin kaukaiselta verrattuna Suomeen ja koti-ikävä oli tipotiessään. <3


Joulukuu meni Lontoon osalta toodella nopeasti, sillä me ei ehditty joulukuuta viettämään Lontoossa kuin kahden viikon verran. Ilmat hellivät joulukuussakin, suurimmaksi osaksi oli n. 10-12 astetta, mutta viimeisimpinä päivinä lämpötila laski n. 4-5 asteeseen. Kauniita jouluvaloja sytytettiin ympäri Lontoota ja Hyde Parkkiin kohosi Winter Wonderland, jotka itsessään toivat ihanasti joulutunnelmaa. 
Joulukuussa meillä olikin isot pikkujoulut, jossa mulla oli päällä tuo yläoikealla näkyvä musta mekko. Muuten joulukuun ajan yritin tehdä tosi ahkerasti koulujuttuja jotta helpottaisin joululomalla tehtävien hommien määrää. Ystäväni Nykistä tuli käymään Lontoossa parin päivän ajan ja joulukuun 15.pvä lähdettiinkin jo Suomeen! <3

Pakko sanoa, että oli ihan älyttömän tapahtumarikas, tunteikas ja jännittävä syksy. Nyt on ihanaa olla Suomessa lomalla, mutta aivan parasta varmaan sitten parin viikon päästä palata takaisin Lontooseen. Ensi keskiviikkona onkin jo joulu ja siitä viikon päästä uusi vuosi. Tätä vuotta on siis jäljellä enää pari viikkoa, ja toivonkin että nää viimeiset viikot tulee menemään rentoutuen, ja vihdoin ja viimein parantuen. :D 

Toivon teille kaikille ihanaa joulun odotusta ja loppuvuotta! <3

19 kommenttia:

 1. Oot todella kaunis!

  VastaaPoista
 2. Hitto oot upea! <3

  VastaaPoista
 3. Olis kiva jos voisit tehdä postauksen koko sun vuodesta! :) tai sellaisen kertauksen siitä, että millainen vuosi on ollut jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! :) Pitääpä tehdä <3

   Poista
 4. Voi, ihana postaus! ♥ Kaikkea mahtavaa kiteytyy kyllä noihin Lontoon aikoihin! Kuulostaa just niin hyvältä kun varmaan onkin :) Jotenkin olin erityisen ilonen sun puolesta, kun kirjottelit siitä kuinka oot alkanu pikkuhiljaa suhtautua tuohon koti-ikäväänkin sellasella tavalla, mikä on helpompi kestää. Ikävä varmasti kokoajan on, mutta sillä omalla tavallaan, eikä se enää sillä tavalla kulje niinku varjo mukana!
  Ei voi olla totta että oot vieläkin kipeenä! Höh, siis kaikki sympatiat sulle sinne! ♥ Eikä stressiä postauksien suhteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Vilma! <3 Ihania sanoja, on niin samaa mieltä sun kanssa. Ikävä tosiaan saattaa joskus olla kuin varjo, mutta ihanaa kun siitä vallitsevana elementtinä on päässyt jo hyvin eroon. :)
   Kiitos sympatiasta, huh eiköhän tää pikkuhiljaa.. <3

   Poista
 5. Mä oon niin kateellinen, oot niin kaunis ja fiksu ja elät niin mielenkiintoista elämää (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi suuret kiitokset, mutta ei tarvitse olla kateellinen!<3

   Poista
 6. Ihana olet ! Toivottavasti paranet pian kokonaan että ehdit nauttiaki kotisuomesta ja läheistesi seurasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon Anna! :) totta!<3

   Poista
 7. Näin sun poikaystävän Juuson eilen prestossa...... Voi vilma huomasi kyllä ettet ollu paikalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi älä puhu tollasta, ei kellään oo varaa loukata Vilmaa <3 todellakin suloisin ja kaunein tyttö ikinä! :3

   Poista
  2. Jotkut osaavat olla ystävällisiä eivätkä sillä mitään "sellaista" tarkoita, joten höpöhöpö! ;)

   Poista
  3. Voi anonyymi kun huomaa ettei sulla ole valoja päällä ;D

   Poista
 8. Voisitko tehdä jonkun arkipäiväpostauksen? :) Sellanen päivä kanssani- tyylinen,jossa tarkasti kerrot mitä milloinkin teet ja kuvailet tekemisiäsi jne. :) ois tosi kiva! Erityisesti Lontoossa toteutettu versio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo todellakin! :) Teen heti Lontooseen palattuani. :)

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...