29.3.2015

Tyttöjen sushi-ilta

Tulin juuri kaksi viikkoa sitten Suomesta takaisin Lontooseen. Mulla oli niin kivaa olla pitkästä aikaa Helsingissä ja tää ilta oli ehdottomasti yksi lemppareistani! Tehtiin siis itse sushia kavereiden kanssa. Mä oon tehnyt itse sushia varmaan vain kerran ennen tätä iltaa, joten oli kiva päästä tekemään sitä vähän kokeneempien kokkien kanssa. Muistelin aluksi, että sushin tekeminen on tosi vaikeaa mutta itseasiassa sushin tekeminen on todella helppoa! Kuvailin teille vielä ohjeet sushin tekoon vaihe vaiheelta:

SUSHIN VALMISTUS

Sushiriisin keittäminen saattaa olla joidenkin mielestä hankalaa. Sushiriisihän on hieman poikkeavaa normaalista riisistä, joten kannattaa lukea riisipakkauksessa olevat ohjeet hyvin. Sushiriisin täytyy antaa vetäytyä parikymmentä minuuttia ja jäähtyä.

Kun riisi vetäytyy ja jäähtyy, on hyvää aikaa valmistella kaikki susheihin tulevat ainekset. Meillä oli käytössä lohta, avokadoa, salaattia, kurkkua, tonnikalaa ja tietty wasabia ja noriarkkeja.

Viipaloi lohesta, avokadosta ja kurkusta pitkulaisia ohuita paloja:
Aseta bambumatolle noriarkki ja levitä arkille ohut kerros sushiriisiä:About puoliväliin arkkia aletaan kasaamaan haluttuja täytteitä. Me tehtiin monia eri variaatioita, mutta alla näkyvässä on lohta, kurkkua, avokadoa, salaattia ja pieni hipaisu wasabia.


Rullaa bambumaton avulla tiukasti makirullaa itsestäsi poispäin. Kostuta noriarkin pää vedellä, jotta se liimautuu tiukasti kiinni.
Kun leikkaat rullan sopiviksi paloiksi, kostuta veitsi, jotta rulla leikkaantuu hyvin eikä mitään jää veitseen kiinni.

Tadaa!

Namnamnam!!! <3 Teimme myös muutaman lohinigirin, joista oli tarkoitus tulla yksi kaikille mutta mä taisin syödä niistä varmaan 5. Hups......


Semmoinen ilta! :) <3 Ihanaa vaihtelua, yleensä kun Lontoossa näen kavereita niin aina mennään johonkin ravintolaan syömään tai haetaan take awayta. Välillä on niin jees tehdä vain porukalla ruokaa kotona! Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!<3

13 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus! Ihana asu sulla, tykkään sun tyylistä niin paljon : ) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! ihanasti sanottu <3

   Poista
 2. Ihana postaus! :) Kiva kun teit ohjjeetkin, pitää tehdä tässä joku päivä! ((: vaikea vaan hahmottaa tota määrää, esim siis että monta tollasta arkkia kannattaa varata kahdelle syöjälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva kun tykkäsit! :) <3 Hmm ootas nyt. Olikohan meillä 6-8 arkkia noita ja syöjiä oli siis 6! Sanoisin siis että varaa yksi arkki per hlö :)

   Poista
  2. ... ainakin! :D Ja mieti monta palaa haluatte syödä!

   Poista
 3. oot niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin kaunis :''((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että! Kiitoksia <3

   Poista
 4. Siis oliko toi lohi graavilohta vai kylmäsavulohta? Ei kai nyt ihan pelkkää raakaa maustamatonta lohta? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Graavilohi käy esimerkiksi tosi hyvin, tärkeintä susheissa on vaan se että kun menet marketin lihatiskiltä sitä ostamaan, kerro myyjälle että olet tekemässä sushia ja että mikä heidän lohistaan on paras ja tuorein kyseiseen hommaan.

   Poista
 5. Siis apua olen tyhmä? :o

  VastaaPoista
 6. Oii vitsi ihan varppina ollut ihanaa :)<3 Just ihana tapa viettää aikaa yhdessä <3 ihana suomityttö asu tuossa viimeisessä kuvassa ;)) parasta viikkoa just sulle <3 vastaan sun spostiin viimeistään pääsiäislomalla :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos murunen! ihana kommentti taas sulta <33 kirjoittele kun ehdit, ei mittään kiireitä! <3

   Poista
 7. Anonyymi3/4/15 12:46

  Hei mistä oot ostanu ton sinisen paidan?:)

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...