26.3.2015

Vinkkejä pakkaamiseen

Tässä ollaan kohta neljä vuotta asuttu ulkomailla ja näiden vuosien aikana on enemmän tai vähemmän tultu reissattua kahden maan välillä. Pakkaaminen on edelleen yhtä inhottavaa puuhaa enkä vaan tykkää siitä yhtään. Oon kuitenkin oppinut muutamia juttuja mitkä auttaa mua aina pakkaamisessa, ja ajattelinkin jakaa ne teillekin jos niistä olisi joskus teillekin apua!


Matkalaukku. Mulla on ollut nyt pari vuotta käytössä Samsoniten vaaleansininen matkalaukku, jonka oon todennut todella hyväksi. Haha, mutta kattokaa missä kunnossa ton laukun pinta on :D En voi painottaa matkalaukun hankkimisessa enempää laatua, hyvään matkalaukkuun kannattaa oikeasti sijoittaa. Mä oon niin monet kerrat nähnyt miten lentoasemilla kenttähenkilökunta käsittelee noita ruumaan meneviä laukkuja, esimerkiksi nyt kun tulin takaisin Lontooseen, Heathrown lentokentällä ne laukkutyöntekijät kävelivät laukkujen päällä ja heittelivät 2-3 metrin korkeudesta niitä maahan.. Eli kannattaa hommata kestävä, kovapintainen laukku ja kaikki helposti särkyvä kunnolla suojaan!


Mä pakkaan mun vaatteet aina tuollaisiksi kääröiksi, koska mun mielestä mun vaatteet pysyy sileämpinä tuolla tavoin. Kannattaa koittaa, tuntuu kuin säästäisi tilaakin. :D


Kannattaa pakata niin, että kaikki painavimmat tavarat, esim kengät ja shampoopullot, tulevat matkalaukun alaosaan. Matkalaukkua on paljon helpompi vetää kun suurin osa painosta keskittyy alas, laukun renkaiden lähelle.


Ja kellekään ei varmasti siis tule yllätyksenä, että kaikki helposti särkyvä kannattaa vuorata jollain pehmeällä ja esimerkiksi helposti avautuvia shampoita ei kannata jättää vaatteiden sekaan, varsinkin jos joku sattuu astelemaan laukkusi päällä ja shampoon sisältö on pian vaatteillasi.. :D

Tässä vielä vinkkejä siihen, mitä pakata matkalle:
- tarkista ennustettu sää kohteessasi ennen pakkaamisen aloittamista. 
- muutaman päivän tai viikon reissulla ei kannata ottaa isoa shampoota tai hoitoainepulloa mukaan, vaan voit annostella tarvittavan määrän monissa kaupoissa myytäviin pienempiin matkaputiloihin. 
- muista se, että ihminen pärjää loppujenlopuksi todella vähällä. Monet meistä käyttää samoja tai kahtia paria farkkuja koko viikon ajan, miksi siis tarvisit viikon matkallekaan mukaan viidet farkut?
- kaikkein tärkeintä vaatteiden pakkaamisessa on se, ettet vain valitse kivoja vaatteita yksitellen mukaan. Mieti aina, voiko jonkun pakkaamasi paidan yhdistää mukana oleviin alaosiin? On ärsyttävää, jos olet ottanut monta kivaa paitaa messiin mutta ne eivät vain yksinkertaisesti sovi housuihin tai hameisiin jotka sinulla on mukana. Mieti kotona jo pari asukokonaisuutta valmiiksi.  
- muistele edellisiä matkojasi vastaavaan tai samaan matkakohteeseen. Kaipaisitko jotain matkallasi? Jäikö paljon vaatteita käyttämättä?
- jos matkustat pitkälle, kannattaa käsimatkatavaroihin ottaa kaikki sellainen, mitä tarvitset heti ensimmäisenä parina päivänä. Esimerkiksi, jos lennät parin vaihdon kautta, aina on mahdollisuus että laukkusi hukkuu matkan varrella. Kannattaa siis ottaa laturit, rahat, lääkitys ja vaihtoalusvaatteet mukaan käsimatkatavaroihin, jotta pystyt selviytymään hyvin ensimmäiset pari päivää. 


Oikein kivaa viikon jatkoa kaikille! <3

18 kommenttia:

 1. hei tää oli kiva! :) täytyy kokeilla tota kääre-juttua, mulla nimittäin aina ryppyyntyy vaatteet niin paljon matkalaukussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit :) Kokeile ihmeessä!

   Poista
 2. Mitä pakkasit kun muutit Lontooseen? Ostitteko kaikki kalusteet ym astiat ja kaikki sieltä? Kuinka monta matkalaukkua veit mukanasi ? Itse haaveilen ensi vuonna muuttavani skotlantiin mikäli pääsen sinne opiskelemaan ja käytännön asiat kiinnostaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina ollut kalustettuja kämppiä, ainoastaan astiat ja vuodevaatteet ollaan joko viety ja ostettu paikan päältä :) Lontooseen muuttaessa meillä molemmilla oli 2 matkalaukkua mukana, ja kun molempien perhettä tuli syksyllä käymään, toivat he mukanaan meidän talvivaatteita jne. Mun mielestä muuttopakkaaminen on tosi helppoa, ainoa juttu mitä siinä pitää funtsia on ettei matkalaukkuihin tule lisäkiloja. Ja ikinä ei oo tullutkaan! Tsemppiä mahdolliseen muuttoon Skotlantiin! :)

   Poista
 3. Joo, se on kamalan näköstä miten ne oikeesti käsittelee niitä laukkuja! Vähemmälläkin väkivallalla sais laukut koneeseen ja pois.

  Mua kiinnostaa, et hankitteko te aina huonekalut joka maas ite/uusiks vai onko asunnot kalustettuja? :) Luulin nimittäi saavani täs siihen vastauksen, en oikei tii miks oletin niin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkin jotenkin oletin! :D Varmaan jotenkin kun bloggerin lukulistaa selatessa näkyi tän postauksen alkuteksti ja siinä tuo, että kun ootte monta vuotta monessa maassa asunu tms niin jotenkin oletin sen liittyvän muuttopakkaamiseen! :D Mutta mielenkiintoinen juttu näinkin :) Ois kiva kans joskus kuulla teiän muuttopakkauksista!

   Poista
  2. Anna:
   Nauratti toi vähemmälläkin väkivallalla :D Mutta joo, oikeassa oot!

   Hahah varmaan sen takia miten alustin ton postauksen :D Eli siis, kaikki asunnot on olleet aina kalustettuja, oikeastaan vain astioita ja vuodevaatteita ollaan itse viety tai ostettu sitten paikan päältä. Meillä on ollut ihan super helppoja muuttoja, esim Lontooseenkin muutettiin kahdella matkalaukulla ja perhe toi sitten vieraillessaan loput tarvittavat :)

   Poista
  3. Annieveliina:
   Oikeastaan tossa ylemmässä vastauksessani Annalle on kaikki olennainen meidän muuttopakkauksista.. Me ollaan aina menty melko vähällä vaivalla, kun asunnot on yleensä olleet tosi kivastikin kalustettuja :) Muutamat astiat ja vuodevaatteet nyt saa aina jostain Ikeasta tosi halvalla!

   Poista
 4. Olipa kiva postaus!! :) raahaatko sä ikinä mukanas mitään sun painavia koulukirjoja jos meet suomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! :) Vältän sitä, koska en saa kuitenkaan Suomessa ikinä tehokkaasti luettua. :D

   Poista
 5. Voi miten ihana asu! Tähäh kuuluisis nyt sellanen sydänsilmäinen emoji :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww kiitos, ihana kun tykkäsit! <3

   Poista
 6. heii vähän kiva postaus ihanainen ja miten yksinkertainen mutta kaunis asu <3 täytyy kokeilla tota kääre-juttua, mulla nimittäin aina ryppyyntyy vaatteet ja se jos mikä pistää kiehumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos murunen, ihana kun tykkäsit <3 Kokeile ihmeessä, se mun mielestä kyllä auttaa! :) <3

   Poista
 7. Hei mahtava postaus ja jotenkin sattui niin hyvin - olen lähdössä matkalle (Lontooseen itseasiassa!) juuri ensi viikon keskiviikkona ja mietinkin jo kaikkea pakattavaa mukaan. Hyödynnän tätä postausta ehdottomasti pakkaillessa! Kiitos siis ja mahtavaa viikonloppua!(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, ihana kuulla! :) <3 kiitos paljon! Muista sateenvarjo (oothan Englantiin tulossa, lol) ja mukavat kengät! Ihanaa reissua <3

   Poista
 8. Onpas jäänyt kommentointi vaikka kaikki postaukset oonki lukenut :D Mutta asiaan, koskaan ei tuu ajateltua että kuinka työntekijät heittelevätkään matkustajien laukkuja, mutta alko oikeen ärsyttämään kun luin ton että näit heidän kävelevän laukkujen päällä ja noin korkealta nakkelevan alas, mitä helv..! En mäkää mee niiden kotiin viskomaan tavaroita ympäriinsä oikeesti :D

  -Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla et oot kuitenkin lukenut vaikken oo susta kuullutkaan <3
   joo siis älä, ihan järkyttävän näköistä touhua :D Ja kun ne näkivät että katoin lentokoneen ikkunasta niitä niin yksi niistä vilkutteli mulle ihan kuin v*ttuillakseen haha :D

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...