14.8.2015

Q/A London

Tämä postaus tulee ajastettuna ollessani matkalla Turkissa. Hyväksyn kommentit palatessani! <3

Kiitos kovasti kysymyksistänne Lontooseen liittyen! :) Kohta tulee vuosi täyteen Lontoossa asumisesta ja toivonkin, että osaisin vastata kysymyksiinne mahdollisimman hyvin.. Aloitetaan :)

Opiskelu


Missä opiskelet ja mitä? Opiskelen siis oikeustieteen maisteriksi Queen Mary University of Londonissa.
Mihin sä aiot erikoistuu? Rahoitusalaan, eli pankki-, sijoitus- ja vakuutusoikeuteen.
Minkälaist porukkaa sun koulus on?  Todella kansainvälistä, fiksua ja mukavaa. 
Tykäätkö sun koulusta? Oon ollut ihan äärettömän tyytyväinen, niin proffiin, opiskelijakavereihin ja koulun hallintoonkin :)
Mä aina mietin ku opiskelet lakii JA vielä englanniks nii pitääks ollla iha sairaan fiksu et pärjää? :S  Haha ihana! Mä oon sitä mieltä, että jos tekee paljon töitä ja uskoo itseensä niin pystyy mihin vain :)
Joutuuks siel yliopistos tehä iha sairaan duunia? Jotta saa hyviä arvosanoja ja oikeasti oppii asiat kunnolla, niin joutuu kyllä tehdä töitä. En sanoisi kuitenkaan, että mitenkään ihan sairaasti. Kyllähän mäkin opiskeluiden ohella olin meidän lakijärjestön puheenjohtaja, urheilin, näin ystäviä, bloggasin..
Osaatko sanoa onko maisteriopinnoissa kalliimmat vuosimaksut kuin kandiopinnoissa? Ovat, mielestäni jokaisessa alassa maisterivaiheen vuosimaksut ovat kalliimpia kuin kandivaiheessa.
Saatko Suomesta tukia? Saan.
Miten rahoitat elämisen Lontoossa? Tuilla, säästöillä ja opintolainalla.
Kannattaako sellaisen ihmisen joka osaa ihan englantia mutta ei niinkään niin lähteä opiskelemaan sinne? Riippuu varmaan aika paljon tapauksesta, siis siitä että mitä lähtee opiskelemaan ja mikä se oma enkun taito oikeasti on. Mun on vähän vaikea sanoa kun opiskelin kuitenkin sen 3 vuotta englanniksi tätä alaa ennen kuin menin Lontooseeen opiskelemaan.. Joissain aloissa se ammattikieli on todella haastavaa ja toisissa aloissa taas hieman selkeämpää. Mä oon kuitenkin sitä mieltä että jos tekee paljon duunia niin pystyy kyllä. :)Onko koulu kuinka haastavaa suomeen verrattuna? En oo opiskellut vastaavaa tutkintoa Suomessa, niin tähänkin mun on hankala vastata. :/
Haluaisin myös tietää tarkempaa infoa sun opinnoista. Milla tavalla opiskellaan (paljon luentoja, pienryhmäopetusta, projektitöitä vai mitä)? Opetus tapahtuu pääsääntöisesti luentotyylillä, mutta on myös paljon ryhmäkeskusteluita ja tutoriaaleja varten tehtäviä töitä ja "läksyjä". Suurin osa opiskelusta on kuitenkin aika itsenäistä.
Miten onnistuu työnteko opintojen ohella? Onko helppo saada töitä? Onnistuu, jos opiskelee osa-aikaisesti. Joiltain aloilta on helppo saada töitä kun taas joiltain aloilta ei, esimerkiksi omalta alaltani on todella vaikeaa saada duunia. 
Onko opinnot sen verran vaativia että työnteko ei olisi järkevää? Sanoisin, että kannattaa ehkä sitten valita osa-aikainen ohjelma, jos haluaa käydä töissä samalla.. Mutta tääkin riippuu ihan omasta jaksamistasosta ja siitä miten vaativaa tutkinto-ohjelmaa opiskelet. 
Miten hankala on päästä sisään ja mitä maksaa? Jokaisen koulun sisäänpääsykriteerit ja vuosimaksut löytyvät yliopiston nettisivuilta. Yleensä sisäänpääsykriteerinä on tietty keskiarvo, englanninkielen hyvä osaaminen ja suositukset. 
Tiedätkö millä tavalla opiskelukaverisi rahoittavat opintojaan? Melkeimpä kaikkien vanhemmat maksavat opiskelut. 
Milloin Britanniassa pitää lähettää yliopisto hakemukset? Tää kannattaa tsekata jokaisen koulun omilta nettisivuilta. Omaan kouluuni hakuaika oli tammi-kesäkuu, eli viimeistään n. 3-4 kuukautta ennen opintojen alkua pitää lähettää hakemus. 


Asuminen Lontoossa


Minkälainen kaupunki Lontoo on asuttavana? Ihana, eläväinen ja nätti! Paljon tekemistä ja nähtävää. Huono puoli on taas se, että Lontoon jatkuvan sykkeen takia voi välillä tuntua siltä, että siellä on vaikea rentoutua ja ihmismäärä saattaa stressata monia.
Kummasta tykkäsit enemmän, Lontoosta vai Tallinnasta? Ihan mahdoton verrata, niin erilaiset kaupungit kyseessä! :D  Toki Tallinna oli älyttömästi halvempi kuin Lontoo ja siellä on ihania muistoja, mutta Lontoo on aina Lontoo.. <3
Miten arvioisit Lontoon hintatasoa esim Helsinkiin? Kaikki on kalliimpaa. Ruoka on n. 30-40% kalliimpaa, vuokrat saattavat olla tuplasti kalliimpia ja esim opiskelijan matkakortin hinta on n. 5 kertaa kalliimpi kuin Helsingissä.. :D
Joutuuks lontoossa pelkäämään varkaita, terroristei tms? Jokaisessa miljoonakaupungissa joutuu varmasti, mutta en oo näitä aktiivisesti pelännyt. 
Aina sanotaa et lontoossa on tosi kalllista. Mut onko siellä esim palkat sit sen mukasiakin? Riippuu tosi paljon alasta! Mutta joo kyllä Lontoossa ne huippupalkat on ihan mielettömiä ja verotuskin on tälläisiällä miljoonatuloisilla pienempi kuin Suomessa. 
Ikävöitkö suomen hanavettä? En, meidän kämpän hanavesi ei maistu mitenkään sen kummallisemmalta.
Mikä on ollut siistein juttu mitä oot tehnyt lontoossa? Mahdotonta valita vain yhtä! Ehkä mieleenpainuvimpia ovat olleet musikaalit, View from the Shard ja Madame Tussauds.
Minkälaiselle ihmiselle lontoo ei tosiaankaan sovi? Ihmiselle joka arvostaa rauhaa ja hiljaisuutta ja ahdistuu ihmispaljoudesta. Onko siellä helppo ystävystyä ihmisiin (jos ei oteta koulun tapahtumia huomioon)? Kyllä on, jos on itse aktiivinen ja sosiaalinen tyyppi! :) Lontoossa on paljon mukavia ihmisiä ja kukaan ei katso kieroon jos joku alkaa harrastamaan small talkia :D
Mä aina mietin et kehtaako siellä arkisin kulkee esim verkkareissa vai pitääkö aina olla ihan tiptop? Kehtaa todellakin! Tai no, ainakin mä kehtaan.. :D
Mikä on about vuokra kämpälle keskustassa (zone 1?), perussiisti yksiö? Euroissa siis jos viitsit sanoa :) Hmm sanoisin että 1400-2000 euroa kuussa.
Lempialueesi Lontoossa? Notting Hill, Bayswater, Paddington ja South Kensington.
Onko Lontoon vuokra-asuntomarkkinat todella sellainen viidakonlakien mukainen sekamelska kun monesti annetaan ymmärtää? Huijareita, kalliita vuokria huonoissa asunnoissa, Asunto vuokrattu jollekkin muulle, vaikka se on aiemmin jo sulle luvattu...yms. Mä en oo hakenut yksityisten kautta kämppiä, vaan saatiin asunto yliopiston kautta. Mutta oon kuullut vähän samaa :D Kaveri myös kertoi, että vuokranantajat ovat tosi takkoja siitä kelle he vuokraavat kämpän, ja vaikka mitä todistuksia (entisistä vuokrasopimuksista tiliotteisiin) pitää toimitella vuokranantajalle ennen kuin sopparit allekirjoitetaan..
Millainen palkkatao siellä on ihan perusduuneissa? (siis sellaisissa joita voi tehdä kun opiskelee, esim pubityö, kaupan kanssa..) Tähän en osaa vastata :/ 


Vinkkejä Lontooseen


Kolme paikkaa mitä suosittelisit turistille? Ekakertalaiselle suosittelisin London Eyeta, Madame Tussaudsia ja Piccadilly Circusta.
Mistäpäin kannattaa ottaa hotelli? Riippuu ihan täysin siitä, että mitkä toiveet hotellin suhteen ovat ja mikä etäisyys nähtävyyksiin on sopiva..
Mitä Lontoolaisia ravintoloita suosittelet? Minulle on tärkeää tietysti hyvä ruoka, mutta myös kätevät kulkuyhteydet sekä kaunis miljöö. Inamoa suosittelisin Piccadilly Circuksessa, siinä on myös pari muuta hyvää ravintolaa esim TGIF ja Rainforest Cafe. Kannattaa myös tsekata Covent Gardenin valikoima, siellä on upeita ravintoloita ja miljöö on ihana. :)
Osaatko suositella Lontoosta joitakin vähän erikoisempia vaateliikkeitä? Hmm tähän en varmaan osaa oikein vastata mutta veikkaisin että erikoisempia vaatteita voisi löytyä esim Camden Townin ja Portobello roadilla olevista liikkeistä.
...entäs baareja? Hakusessa on vähän rennompia illanviettopaikkoja, esim. perinteisiä englantilaisia pubeja. No siis notia perinteisiä enkku pubeja löytyy mistä vain vaikka millä mitalla, mutta kivoja rentoja loungeja löytyy myös Sohosta ja Covent Gardenista. 
Lontoo tiettävästi "sykkii" koko ajan, mutta ovatko jotkut tietyt (viikon)päivät erityisen ruuhkaisia? To-pe-la ovat ruuhkaisimmat päivät.
Onko Lontoossa mielestäsi joitain yliarvostettuja "must see"-paikkoja? Esim. Madame Tussaudsin vahakabinetista olen kuullut vähän sellaista palautetta, että paikka on saanut osakseen turhaa suitsutusta... Nämä ovat tietysti mielipidekysymyksiä, mutta olisi kiinnostavaa kuulla, onko sulla itselläsi tullut jostain paikasta sellaista semi-pettynyttä fiilistä. Joo tähän on aika vaikea vastata kun ei tiedä yhtään mistä ihmiset tykkää! Mä esimerkiksi tykkäsin kovastikin Madame Tussaudsista. Ainoo mikä on mielestä yliarvostettu on Westminster Abbey joka vaikka onkin hieno, niin ei ole ihan sen pääsymaksun arvoinen.. Muutenkaan en oikein arvosta tota että kirkkoihin pyydetään älytöntä sisäänpääsymaksua :o
Oletko käynyt Notting Hillissä? Vastaako alue leffassa nähtyä tunnelmaa ja kannattaako paikka käydä tsekkaamassa? Kyllä! Notting Hilliä ja etenkin Portobello Roadia suosittelen lämpimästi :)
Parhaat nightclubit tai muutenkin minkälaista on yöelämä siellä, mitenkä väki pukeutuu, ikäraja, hinnat ym :) Parhaat klubit löytyy varmaan Leicester Squarelta tai Sohosta. Hyviä isoja klubeja on esim Tiger Tiger ja Koko. Klubeille jengi panostaa aika paljon, ikärajat on yleensä jotain 18-21v ja sisäänpääsy on usein aika kallis. 


Toivottavasti tykkäsitte tästä postauksesta ja saitte vastaukset kysymyksiinne! :) Palailen taas pian <3

10 kommenttia:

 1. Huih toi yksiön vuokra :o en enää valita kyllä yhtään omasta vuokrastani :'DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha juu, vuokrat on täällä vähän tähtitieteelliset ;D

   Poista
 2. Mahtava postaus Vilma♥ Super makee asukokonaisuus viimeisessä kuvassa :)

  VastaaPoista
 3. Tässähän tuli mahtavia vinkkejä kun lontooseen matkaa, kiitos että vastailit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla! Kiitos itselles :)

   Poista
 4. Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! Ois kyllä ihan mahtavaa päästä joskus käymään Lontoossa ♥... Vaikuttaa niin upeelta paikalta :)

  ♥:llä: Sofia, fashionsituation.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla! :) <3 suosittelen kyllä ehdottomasti!! :)<3

   Poista
 5. Olipa mukava postaus, mielenkiintoinen kun Lontoo on itselleni paikkana aika vieras (tai siis suomeksi, en oo koskaan käynyt). Tuolta saat kyllä varmasti tukuittain muistoja, kun opinnot on ohi! :) Myös kuvat tässä postauksessa oli kauniita, sekä sinä että miljöö :D Täytyyhän tuolla joskus päästä heittämään jonku näköstä reissua! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos ihana!<3 joo ehdottomasti suosittelen, ihan mahtavahan tää kaupunki on ja täynnä tekemistä :)

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...