12.10.2015

10 weird history facts

Heippa kaikki! <3 Nyt taas pitkästä aikaa jatkoa näille oudoille ja hassuille jutuille mitä olen löytänyt tällä kertaa netistä. Muita vastaavia samanlaisia postauksia löytyy tämänkin postauksen lopussa olevalla tägillä "Amazing things in the world". 

Historian pisin sota oli Alankomaiden ja Scillysaarien välinen sota, joka kesti 1651-1986, eli reilut 300 vuotta. Sodasta ei syntynyt kuitenkaan yhtäkään kuolonuhria. Historian lyhyin sota oli Anglo-Zanzibarin sota, joka kesti noin 38 minuuttia.

Albert Einsteinille tarjottiin Israelin toisen presidentin paikkaa vuonna 1952, mutta hän kieltäytyi.


Vuonna 1912 pariisilainen orpokoti järjesti arpajaiset kerätäkseen rahaa, ja arpajaisten voittopalkintoina olivat lapset itse. 

Ennen kun herätyskellot keksittiin, ihmisiä palkattiin ampumaan herneitä ikkunoihin, jotta työläiset heräisivät vuoroihinsa.

Heroiinia annettiin ennen pienille lapsille morfiinin korvikkeena, sillä sen ajateltiin olevan vähemmän voimakasta kuin morfiinin. Nestemuodossa olevaa heroiiniahan käytetään vielä nykyäänkin aikuisille joissain maissa, mutta useimmiten heroiini on korvattu morfiinilla, sillä heroiini aiheuttaa helpommin riippuvuuden ja on jopa kaksi kertaa voimakkaampaa kuin morfiini. 

Vuonna 1948 SS Ourang Medan-laiva morsetti pelottavia viestejä läheisille laivoille. Viesteissä morsetettiin muunmuassa, että koko laivan miehistö on kuollut, kapteeni on kuollut, ja he makaavat kuolleina laivan kannella. Kun laiva löydettiin ajalehtelemasta mereltä, kaikki laivan matkustajat olivat kuolleita. Kaikki matkustajat makasivat selällään ja heillä oli vääntyneet ilmeet kasvoillaan. Kenestäkään ei löydetty väkivallan tai tapaturman merkkejä.

Majavien siemenneste ajateltiin 1500-luvulla Kanadassa olevan loistava juoma raskauden ehkäisyä varten. (ei jessus.......)

Guanajuaton muumioiden sanotaan olevan maailman pelottavimpia muumioita niiden tuskaisten ilmeiden vuoksi. Monet uskovat näiden ihmisten kuolleen kovissa kivuissa tai jopa haudattu elävältä.

1960-luvulla myytiin pyjamabile-Barbieta. Barbien laatikon mukana tuli kirja "How to lose weight?". Yksi ohjeista oli: "Don't eat"... :D

"One and only"-niminen kilpikonna eli kolmella vuosisadalla. Se syntyi 1750 ja se kuoli vuonna 2006, jolloin se täytti 250 vuotta.

Mitäs tykkäsitte? :)

Faktojen ja kuvien lähteet:
list25.com / buzzfeed.com / viralnova.com 

29 kommenttia:

 1. Voi ku toi 250veenä kuollut kilpikonna ois osannu puhua!! :D ois varmasti ollu mielenkiintosia juttuja kerrottavana

  VastaaPoista
 2. hahahaha majavan siemenneste :'DD yöööääähh. Nää on ihan parhaita postauksia!

  VastaaPoista
 3. Oi toi kilppari :) se on ainakin nähnyt elämää!
  kiva postaus!

  VastaaPoista
 4. Nää on niin kivoja postauksia! Tykkäsin :)

  VastaaPoista
 5. Historia on jo aiheena niin mielenkiintoinen, että ehdottomasti tykkäsin :) ja kaikista parhaimmat ovat nämä meitä nykyihmisiä kummastuttavat tavat menneiltä ajoilta.
  Oli kyllä lyhyt sota :D ja vitsi tota kilpikonnaa! Olisi kyllä aika hurja nähdä niiin paljon muutoksia mitä 250 vuodessa on tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on kyllä mielenkiintoisia juttuja :) Varmasti tulevaisuudessakin nauretaan joillekin meidän jutuille.

   Poista
 6. Mää tykkään näistä ihan mielettömän paljon!!!! Hyi tuo morsetusjuttu, tommosiin kaipaisin selitystä niiiiiiiiiiiiiiiiin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiitos!! :) Joo siis tosi kammottavaa, vaikea kylläkin keksiä mitään hyvää selitystä :o

   Poista
 7. Nää on ihan huippu kivoja postauksia kyllä! Haha nauratti toi, että ihmisiä palkattiin ampumaan herneitä ikkunoihin, jotta työläiset heräisivät vuoroihinsa. Käyhän se toki niinkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkät :) Jeps, se oli sitä aikaa :D

   Poista
 8. Joo ihan munkin lemppareita nämä:) huh noi muumiot. Ehkä pahin pelko tuo elävältä hautaaminen :'O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Eks ookin ihan järkyttävää! :D

   Poista
 9. nää on niin hauskoja ja mielenkiintosia postauksia! Aika pelottavia juttujakin kyllä histroiasta löytyy ihan kylmät väreet tuli tosta muumio ja sit kans tosta laiva jutusta hrr :D

  VastaaPoista
 10. Näitä postauksia on tosi mielenkiintonen lukea! Ootan aina ihan innoissani koska seuraava tän "sarjan" postaus tulee. :D

  VastaaPoista
 11. Näitä postauksia on tosi mielenkiintonen lukea! Ootan aina ihan innoissani koska seuraava tän "sarjan" postaus tulee. :D

  VastaaPoista
 12. Näitä paljon lisää, ihan paras postaussarja !

  VastaaPoista
 13. Nää postaukset on ihan parhaita! :)

  VastaaPoista
 14. Mua kiinnostais tietää, miten ihmeessä tota majavien siemennestettä oikeen kerättiin tohon tarkotukseen?! :D

  VastaaPoista
 15. Nää on nii hyviä!! Kannattaa käydä kattoon facebookista ryhmä usko tai älä, siellä on kans mielenkiintosia juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy mennä kattomaan, kiitos vinkistä! :)

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...