19.8.2016

Kolme vinkkiä Helsinkiin

Mullahan ei kunnollista kesälomaa tänä vuonna ollut ollenkaan, sillä aloitin uudessa työssä huhtikuussa eikä mulla ole lomia kunnolla ehtinyt kertyäkään. Tulihan sitä kyllä käytyä Tallinnassa, Lontoossa ja Roomassakin, mutta muuten tuntuu, että oon saanut ihan hirveästi kotikaupungistani irti tämän kesän aikana! Siksi ajattelin jakaa kolme vinkkiä vierailemiini mielenkiintoisiin paikkoihin Helsingissä.


1. Kruunuvuoren hylätyt huvilat


Kruunuvuori on mystinen paikka. Laajasalon ja Kaitalahden kupeessa sijaitsee "aavekaupunki", jossa upeat sata vuotta vanhat huvilat on jätetty lahoamaan. Monet rakennuksista ovat jo erittäin huonossa kunnossa, ja niihin onkin kohdistunut paljon ilkivaltaa. Kruunuvuori rakentui 1900-luvun alussa, ja 50-luvulla alueen osti liikemies, jonka kiinnostus ei valitettavasti liittynyt tämän upean alueen ylläpitoon vaan uuden ja tehokkaamman asuialueen rakentamiseen. Kaupunki ei kuitenkaan ikinä hyväksynyt kaavoitushakemusta. Seuraukset taitavatkin olla kaikille itsestäänselvät: huvilavanhukset jätettiin luhistumaan villiintyvän metsän keskelle, ja tätä seurasi varastelu, tuhopoltot ja ilkivalta.

Fiilis tuolla Kruunuvuoressa on todella erikoinen. Alue on tosiaankin päästetty luonnon armoille. Kävellessä tulee jopa hieman surullinen olo, että miten näin on päässyt käymään. Kaiken lisäksi Kruunuvuori sijaitsee aivan upealla paikalla meren rannalla, josta näkee mm. Katajanokalle, Mustikkamaalle ja Korkeasaareen. Tämä paikka täytyy nähdä ja kokea - ja mielellään pian. Talot nimittäin jatkuvasti luhistuvat ja lahoavat, enkä usko, että niistä on enää parin vuoden päästä paljoa jäljellä.

Yritän nyt selittää miten Kruunuvuoreen pääsee, sinne ei nimittäin vahingossa eksy. Jos käytät julkisia, ota Herttoniemen metroasemalta bussi 88 päätepysäkille asti. Päätepysäkki sijaitsee Päätie-nimisellä tiellä, jota jatkat ihan loppuun asti. Jos tulet autolla, aja autolla Päätien loppuun ja jätä auto parkkiin tien sivuun. (Päätie) Kun tulet tien päähän, käänny oikealle metsäpolulle. Se näyttää siltä, että olisit menossa jonkun talon takapihalle, mutta pieni metsäpolku vie ylämäkeen syvemmälle metsään. Jatka polkua niin pitkään, että se vie sinut lammelle. Kävele lammen mukaisesti niin pitkälle, että löydät ensimmäisen huvilan - sitten löydät muutkin.

2. Helsingin kaupunginmuseo - Museum of Broken RelationshipsHelsingin kaupunginmuseossa on ollut kesän ajan mielenkiintoinen näyttely: Museum of Broken Relationships. Näyttely on rakentunut ympäri maailmaa olevien ihmisten päättyneistä suhteista ja niihin liittyneistä merkityksellisistä esineistä. Näyttely on saanut lämpimän vastaanoton, niin lahjoittaneille kuin vierailijoille näyttely on ollut tapa käsitellä luopumista ja epäonnistumista.

Itse kiersin näyttelyn aika hiljaa miettien. Muutama esine jäi todellakin mieleeni. Eräs taulu, filmipurkki ja kaulapanta saivat silmät melkein kostumaan. Suosittelen kyllä käymään, ellei teillä ole juuri ikävä ero takana, siinä tapauksessa tämä voi olla vähän ikävä paikka. Ja kannattaa muuten käydä aika pian, näyttely päättyy 11.9.

Museo löytyy osoitteesta Aleksanterinkatu 16 ja sinne on vapaa pääsy. Kannattaa vierailla muissakin museon näyttelyissä. Broken relationshipistä voit lukea enemmän täältä.


3. Ravintola Holiday
Tässä ravintolassa on todellista loman tuntua, rento meininki, hauska sisustus ja ihanaa ruokaa. Menua voit katsella tästä, itse suosittelen lämpimästi halloum salaattia ja kaverit poke bowleja. Holidayn löydät ihan Kauppatorin kulmasta, osoitteesta Kanavaranta 7.

Tälläisiä vinkkejä tällä kertaa. Ehkä joku sai tästä ideoita vaikka tähän viikonloppuun! :) Kivaa perjantaita kaikille <3

5 kommenttia:

 1. Omg toi Kruunuvuori 😳 Pakko päästä käymään!

  VastaaPoista
 2. Käytiin tuolla Kruunuvuoressa viikko sitten sun snapchatin innoittamana itseasiassa :D oli kyllä outo paikka, tavallaan tosi kaunis mutta vähän jännitti kyllä kun ilta vähän hämärtyi eikä ollut muita ihmisiä ympärillä. Tuli vainoharhaiseksi jokaisesta rasahduksesta :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla <3 haha joo siinä on jotain aavemaista kyllä siinä paikassa! :D mut hienoa että menitte!

   Poista
 3. Tän postauksen innoittamana lähettiin oman poikaystävän kanssa tsekkaan noi huvilat, niitä ollaan nyt purkamassa :( tosi monesta jäljellä vaan kasa puuta ja tiiltä ja kaivinkoneita ympärillä...

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...