21.10.2016

Tapahtuipa kerran riita.


Perjantai kello 7 aamulla. Eilisen kinastelun jälkeen menty vaitonaisina nukkumaan. Aamulla ärsyttää ja väsyttää. Toinen tivaa että mikä nyt vaivaa. Toinen ei halua puhua. Kummatkin ovat yhtä itsepäisiä.

Parin lauseen jälkeen tiuskahdan ja päätän lähteä töihin dramaattisesti. Paiskaan oven ja rynnin portaat alas rappukäytävässä. Hiihdän ratikkapysäkille. Sitten se tulee: miksi, miksi piti paiskoa ovia?! Hei mistä me edes riideltiin? Pyörittelen kännykkää mutta ylpeys ei anna soittaa. Tekisi mieli palata takaisin mutta itsepäisenä istahdan ratikkavaunuun. Kun tulen töihin päätän niellä ylpeyteni ja soittaa. Pyydän anteeksi, että lähdin ja paiskoin ovia. Kuulen poikaystävän äänessä hymyn.
Välillä on tosi vaikeaa asua ihmisen kanssa, joka on melkein yhtä itsepäinen kuin minä. Rakkautta, luottamusta ja huolenpitoa piisaa, mutta myös temperamenttia kuin kokonaisella latino-perheellä. Kinoja ja erimielisyyksiä tulee.

Me molemmat arvostetaan anteeksipyyntöä tosi paljon, varsinkin kun tietää, ettei se ole kummallekaan helppoa. Valitettavan usein omat tunteet saattavat tulla ennen toista, jolloin on vaikea ymmärtää, että saattoi itsekin loukata.

Mua ärsyttää välillä suunnattomasti se, että poikaystäväni on (juristin tavoin) erittäin hyvä argumentoimaan eikä häntä haittaa väittely. Hänellä on norsun kärsivällisyys ja muurahaisen sinnikkyys. Sen lisäksi hän on älykäs, joten hän ei päästä ketään helpolla. Meidän matsit ei ikinä pääty 6-1, vaan enemmänkin tasapeliin tai 5-6, jolloin se on vaan jommankumman tehtävä olla se ”isompi ihminen”, tai niin kuin me ollaan mieltä, niellä se karvas ylpeys ja tulla juttelemaan ensiksi. Se ei ole meille ikinä helppoa.

Sovinnon jälkeen tunteet toista kohtaan vahvistuvat. Meillä on intohimoinen suhde niin hyvässä kuin pahassa. Ollaan hyväksytty se, että meillä ei ikinä tule olemaan sellainen ’ihan ok’-suhde. Se ei ole me. Mun poikaystävä on paras ihminen maailmassa. Se on vaan niin mahtava tyyppi.

Hyvää viikonloppua kaikille! <3


16 kommenttia:

 1. Voii miten ihana postaus❤️ sun blogi ja kirjotustyyli on niin ihanan aito!! Riitoja tulee ja menee mutta teidän rakkaus on todellista❤️ paljon kaikkea hyvää teille, ootte kaunis pari❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon aivan ihanasta ja kauniista kommentistasi <3 arvostan todella paljon sanojasi :)

   Poista
 2. oi :'3 ihana. me ollaan kanssa samanlaisia kinastelijoita mun poikaystävän kanssa. ollaan yritetty opetella siitä tavasta ulos, mutta eipä oo onnistunut. eikä tarviikkaan. me ollaan tälläisiä 😌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarviikkaan! Toki on hyvä yrittää pitää jonkinlaista rauhaa maan päällä, mutta kinastelevasta luonteesta on vaikea pasta eroon :D <3

   Poista
  2. pasta.... :D päästä siis!! :D <3

   Poista
 3. Hahah toi hiihdit ratikkapysäkille :D sulta kyllä löytyy temperamenttia! Mut se on ihan hyvä vaan. Todella hyvä postaus!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Kiitos, kiva kun tykkäsit <3

   Poista
 4. Mahtava postaus 😄 tykkäsin!!

  VastaaPoista
 5. Ihanaihana<3 teistä on niin helppo tykätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos, kivasti sanottu <3

   Poista
 6. Täällä torstaina riidelty. Ja juristi kommenttiin, että mun oma mies ei ainakaa osaa argumentoida sit yhtään vaik ott koht onki! :D Lyön jauhot suuhun alta aika yksikön. Mies menee välillä lapsen tasolle ja itse hermostun siitä ja yritän järkeistää ja mies ei siitä tykkää. Voivoi :D Mut miten huojentavaa lukea näitä tämmösiäki juttuja. Varsinkin kun vasta ollut itsellä kitakäräjät, että niin ne muutki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahahahah ihana! Mua hymyilytti sun kommentti ihan alusta loppuun! :D Kitakäräjät, mikä mahtava sana..
   Juu tutulta kuulostaa nuo poikkeavat riitelytavat. Ei siinä auta muuta kuin yrittää aina pysähtyä hetkeksi ja hengittää syvään, ja ymmärtää se että toisella on vaan erilaiset tavat käsitellä näitä tilanteita.

   Poista
  2. Haha:D Vähä hymyilytti kyl kirjoittaessa itteeniki :D

   Poista
 7. Ihana postaus:D

  Aloin jo kirjottamaan sulle vastauspostausta mutta skippaan sen. Tunnistan omassa poikaystävässä samoja piirteitä, mm. viileys kun itse voisin huutaa. Ei tule edes sellaista kunnon tappelua. Riidat muutenkin selvitetään heti ja varsinkin mun pitää jotenki saada aina puhuttua ne mahdollisimman pian läpi tai mietin niitä koko ajan. :D
  Ja mun on ollut lapsesta asti super vaikee pyytää anteeksi, poikaystäväni on ainoa jolle se tulee sanottua helposti muttei kenellekkään muulle. :D

  -Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kommentistasi ja kiva kun tykkäsit! <3
   Joo mulla on toi sama, että mä voisin kanssa ihan hyvin vähän huutaa. Sillä pääsee purkamaan fiiliksiä ihan kunnolla :D Mutta jep, riidat kanssa yritetään selvittää aina heti ja niitä pitää jankata niin kauan että molemmilla on parempi fiilis. :)

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...