6.12.2016

1917

Vuosi 2016 on ollut poliittisesti ja kansainvälisesti aika hullu vuosi. Valtiot, joita olen ennen ihaillut ja joiden politiikkaa olen innolla seurannut, ovat suorastaan tuottaneet pettymyksen tänä vuonna. 

Varsinkin siis tänä vuonna olen kokenut erityistä ylpeyttä ollessani suomalainen. Kun muualla maailmassa kuohuu, musta tuntuu turvalliselta olla täällä. Neljä vuotta ulkomailla opettivat arvostamaan Suomea. Ymmärsin todellakin sen, kun sanotaan että on lottovoitto syntyä Suomeen. Musta on aina tuntunut siltä, että missä oonkaan tai mihin meenkään niin musta pidetään huolta. Aina voi, ja on hyvä, tulla takaisin. 

Tänäkin vuonna on tapahtunut monia asioita jotka ovat saaneet minut kunnioittamaan kotimaata. Olen ihaillut upeaa syksyn luontoa Länsi-Suomessa patikoimassa, olen kärsinyt erittäin kipeänä ja ollut kiitollinen hyvälaatuisesta ja puoli-ilmaisesta terveydenhuollosta sekä seurannut verrattaessa melko tervettä ja tasa-arvoista poliittista ilmapiiriä.


Meillä on niin pienen pieni maa ja pieni kansa. Miten voikaan olla, että näin pieni on niin monessa tärkeässä asiassa maailman kärkiluokkaa?

- Suomi on maailman turvallisin maa. (World Economic Forum, Travel and Tourism Competitiveness Report 2015: Finland)

- Suomessa on maailman riippumattomin oikeuslaitos. (World Economic Forum, The Global Competitiveness Report 2016–2017: Judicial independence)

- Suomessa on maailman toiseksi vähiten korruptiota. (Transparency International, Corruption Perceptions Index 2015)

- Eurooppalaisista suomalaiset ovat toiseksi tyytyväisimpiä elämäänsä. (Eurostat, Percentage of the population rating their satisfaction as high, medium or low)

- Suomi on maailman toiseksi tasa-arvoisin maa. (World Economic Forum, Global Gender Gap Index 2016)

- Suomen peruskoulutus on maailman parasta. (World Economic Forum, The Global Competitiveness Report 2016-2017: Primary Education)

- Suomessa on maailman toiseksi parasta olla tyttö. (Save the Children, Every last girl: Girl’s opportunity index)

- Suomessa on maailman vakaimmat pankit. (World Economic Forum, The Global Competitiveness Report 2016-2017: Soundness of banks)

- Suomi suojelee perusoikeuksia maailman parhaiten. (The World Justice Project, Rule of Law Index 2016)


Mahtavaa itsenäisyyspäivää kaikille! <3 Ensi vuonna juhlitaan 100-vuotiasta Suomea!

Lähteet: linkeissä sekä Tilastokeskus:(http://www.stat.fi/ajk/satavuotiassuomi/suomimaailmankarjessa.html)

14 kommenttia:

 1. Ihana postaus <3 hyvä Suomi !

  VastaaPoista
 2. Ja Suomessa tehdään eniten itsemurhia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. WHO:n tutkimuksen mukaan Suomessa tehdään 16. eniten itsemurhia väestölukuun nähden. Se on järkyttävää ja liikaa, mutta tuollaisen virheellisen faktan levittäminenkin on erittäin ikävää. :/

   Poista
  2. Tämän lisäksi tuskin African/Intian/Brasilian yms tehdyt itsemurhat edes päätyvät näihin tilastoihin. Suomalainen pessimistisyys ja negatiivisuus on kyllä selkeesti osa ihan suomalaisuutta kuten Anon kommentista huomaa...

   Poista
  3. Väkilukuun nähden...

   Poista
  4. Niin? Suomessa on vähän ihmisiä. Olet siis sitä mieltä että niitä tehdään paljon. Miksi näin on mielestäsi?

   Poista
  5. Mihin perustat väitteesi? Sekä lueppa yllä oleva ano kommentti missä sanotaan et noissa maissa tuskin tilastoidaan niitä asioita eli ei riitö väkilukuun nähdenkään peruste siihen et suomessa tehtäis eniten itsemurhia... sitä paitsi väkilukuun nähden suomi oli euroopan 7...

   Poista
 3. Sinä!!!<3 paras bloggaaja!!!

  VastaaPoista
 4. Voi ihana! Tuli ylpeä olo :) kiitos tästä postauksesta vilma!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit! <3

   Poista
 5. Tää oli ihana postaus! (:

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...