1.12.2016

Weird and amazing things in the world

Heippa! Se on niin super kivaa, kuinka usein te pyydätte näitä weird/amazing things -postauksia tänne blogiin! Muistakaahan, että vanhoja vastaavia postauksia löytyy "amazing things in the world"-tagilla, joka löytyy tuolta oikealta bannerista sekä tämän postauksen lopusta.

Aloitetaan!


Kentuckyssa on asunut jo useiden sukupolvien ajan Fugaten perhe, joiden ihonväri on sininen. Sinisen ihonvärin alkuperä on edelleen mysteerinen, mutta sen on uskottu johtuvan sisäsiittoisuudesta ja harvinaisesta geneettisestä sairaudesta, methemoglobinemiasta.

Katsenkievel eli kissapiano, oli 1600-luvulla saksalaisen tutkijan kehittämä instrumentti. Eri korkuisten ääniluokkien kissat pistettiin omiin pieniin häkkeihinsä riviin, ja instumenttia "soitettaessa" kosketin ohjasi naulan kissan häntään, jolloin luonnollisesti kissa äännähti.Lampaanmaidosta valmistettava Casu Marzu -juusto sisältä eläviä juustokärpäsen toukkia ja se fermentoidaan niin pitkälle, että juusto käytännössä mätänee. Juusto on syöjälleen vaarallinen, sillä mätä juusto aiheuttaa ruokamyrkytyksiä ja vatsatulehduksia. Itse valmistamisprosessissa käytettävät juustokärpäsen toukat eivät kuole heti vatsahappoihin, vaan saattavat asustella suolistossa vielä pitkään.
(se oikea juusto oli niin ällöttävän näköinen etten viitsinyt sitä tähän lisätä, voitte mennä vaikka itse googlaamaan :D)


Tätä tuolia käytettiin synnytystuolina vuosina 1750-1850.

Roomalaiset käyttivät virtsaa hampaittensa pesemiseen ja valkaisuun. Sen on kuultu oikeasti valkaisevan hampaita. (Suosittelen kuitenkin pysymään meidän ihan normaaleissa fluori-hammastahnoissa. :D)

Kun kätesi ovat venytettyinä suorina sivuilla, on molempien käsiesi sormenpäiden välinen pituus sama, kuin koko pituutesi.

Sodderin lapsien katoaminen on edelleen mysteeri. Virginiassa jouluaattoyönä 1945 Sodderin perheen taloon syttyi tulipalo. Vanhemmat onnistuivat saamaan itsensä ja neljä lasta yhdeksästä ulos talosta. Kun isä meni hakemaan tikapuita, jotta hän saisi lapset haettua ikkunan kautta yläkerrasta, olivat tikapuut kadonneet. Hän meni hakemaan autoaan, mutta se ei käynnistynyt. Paloasemalta ei vastattu. Vesitynnyrit olivat jäätyneet.
Palomiehet saapuivat 7 tuntia sen jälkeen, kun palo oli syttynyt. Palon sammuttua vanhemmat olivat varmoja, että löytäisivät lapsiensa ruumiit yläkerrasta. Yläkerrasta ei löytynyt merkkiäkään lapsista, ei edes luita.

Tapauksesta mysteerisemmän tekee se, että pari viikkoa ennen tulipaloa perheelle oli kerrottu kahden eri henkilön toimesta, että heidän talonsa tulisi palamaan. Muutamaa minuuttia ennen tulipaloa perhe sai myös oudon puhelun ja monet henkilöt ovat kertoneet, että ovat nähneet perheen lapsia vielä tulipalon jälkeenkin.

Marilyn Monroen älykkyysosamäärä (168) oli suurempi kuin Einsteinin (160).

Animaatioelokuvan päähahmo Wall-E on nimetty Walt Disneyn mukaan, jonka koko nimi on Walt Elias Disney.

Muutama mielenkiintoinen fakta Mc Donaldsista:
- jopa kahdeksasosa amerikkalaisista on joskus työskennellyt McDonaldsissa
- McDonalds on maailman isoin lelutuottaja
- McDonalds myy 75 hampurilaista joka sekunti.

Vaikka Merkurius on lähin planeetta Aurinkoa kohden, se ei kuitenkaan ole kuumin. Venus on paksujen pilviensä takia kuumin planeetta aurinkokunnassamme. Sen lämpötila on jatkuvasti noin 500C, kun taas Merkuriuksen lämpötila saattaa tipahtaa öisin jopa -180 asteeseen.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille! <3
18 kommenttia:

 1. Jes taas tämmönen postaus! :) Ihan kamala tuo kissapiano :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit :) no jep kuinka järkyttävä..

   Poista
 2. Parasta!! Kiitos! :))

  VastaaPoista
 3. Nää on niin kivoja:)

  VastaaPoista
 4. On nää aina vaan niin hyviä!😄 Sun blogi on niin kivan monipuolinen! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa kiitos! kiva että tykkäät <3

   Poista
 5. Hui toi lasten katoaminen 😬 Nää on niin hyviä! Joskus voisit tehä tälläsen mutta just vaan tollasista mysteereistä 😄

  VastaaPoista
 6. Vitsi tää oli mielenkiintonen postaus. Varsinkin toi eka ja noi kadonneet lapset. Itteeni kiinnostaa tämmöset tosi paljon :)

  http://mariaelina.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää, että tykkäsit :) täytyy tehdä näitä lisää!

   Poista
 7. HYVÄ POSTAUS!!! :)

  VastaaPoista
 8. Vitsi nää on kiinnostavia! :)

  VastaaPoista
 9. Mä toivoin just tätä sulta kiitos <3

  VastaaPoista
 10. Mikä on toi einstein ja marilyn - juttu ??? En olis uskonu :D wau, kaikkee sitä! Kiitti näistä, näitä on kiva lukea :)

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...