13.1.2017

Pihiydestä

kuva täältä

Voin kyllä myöntää olevani melko pihi säästeliäs ihminen. Valitsen monissa asiassa helposti sen halvemman vaihtoehdon ja mietin useita ostopäätöksiä muutamaan kertaan, että tarvitsenko sen todella. Mulla ei oo kynnystä käydä kirppiksillä ja ostaa käytettynä. Voin ihan hyvin ostaa ruokaa Pirkkana tai Rainbowna eikä Stockan Herkusta. Ainoa asia missä en halua pihistellä, on ystävien ja läheisten lahjat, juhlat ja elämykset.

Katsottiin yksi päivä Netflixistä sellainen dokumentti kuin Kitsastelun jalo taito (2011). Dokumentissa seurataan ihmisiä, jotka löytävät mitä kummallisempia tapoja säästää ihan missä tahansa. Suosittelen katsomaan, nimittäin mua ainakin nauratti niin paljon kaikki erikoiset jutut mitä ihmiset keksiikään säästääkseen pari senttiä.

Koska mua jostain syystä naurattaa tällaiset kitsastelu-tarinat, löysin tänään hauskan keskustelun super-piheistä ihmisistä. Nää oli niin mahtavia, että pakko kopioida tänne....

"Anoppi, laskee minuutteja kuinka kauan vettä lasketaan suihkussa käydessä. Kuulemma kahdesta viiteen minuuttiin on riittävästi."

"Yksi ukko ei syö sunnuntaisin yhtään mitään koska se pienentää näin ruokabudjettia"

"Tuttavaperheen isä vahti, että vieraatkin käyttävät vessapaperia "yksi ruutu pienellä tai kolme ruutua isolla hädällä". Tätä mantraa hoki vessan oven käydessä."

"Aaa, mulla on näitä juttuja vaikka kuin paljo 😂 Terkkuja vaan superpiheille vanhemmilleni!
-Kaikki hanskat pipot yms. hankittiin löytötavarakoreista kaupoista. Siis pokkana otettiin sopuvan näköiset ja isoon ääneen kailotettiin "oi, täälläkö nää sun lapaset olikin?! Vamaan viimeviikolla jääneet! Olipa hyvä, että löyty!".
-Vessapaperit pöllittiin julkisista vessoista aina. Ihan aina. Samoin äiti saattoi pumppailla saippuaa johonkin purkkiin, joka sattui/"sattui" olemaan mukana."

"Tuttu kerää vessapaperia julkisista vessoista ja juo kunnolla kaupan ilmaisesta vesiautomaatista. Sanoo ettei kotona tarvitse juoda niin paljon vettä sitten."

"Pomo ei osta työpaikan vessoihin WC-paperia tai käsipaperia. Työntekijöiden pitää hommata paperit itse."

"Meillä oli aikanaan töissä yksi kaveri, Hämäläinen taisi olla nimeltään. Työnantaja tarjosi kahvit ja maidot ja ihmettelin joskus että miksi jääkaapissa on yhdeksän avattua maitotölkkiä? "Pakko avata, Hämäläinen vie ne muuten himaan." Joskus ihmettelin että miksi pukuhuoneessa oli kuivumassa naisten alusvatteita ja rintaliivejä vaikka työporukassa oli pelkkiä miehiä. No Hämäläinenhän se pesi vaimon ja tyttären pikkupyykkejä töissä niin että säästyy kotona vettä ja sähköä."

"Kaveri vahtaa aina pyöristyksiä. Esim, jos ostokset ovat 15,99 euroa, maksaa kortilla. Jos taas loppusumma on 16,02 euroa, niin käteisellä. "

"Olimme joskus viettämässä kaveriporukalla iltaa baarissa. Yksi kavereistamme kävi jatkuvasti ulkona tupakalla, eikä ostanut kuin pari juomaa illan aikana ja oli silti kovassa humalassa. Hän oli laittanut autonsa parkkiin kapakan eteen ja aina tupakalla käydessään hän poikkesi autossa, jossa hänellä oli omat viinat, joita kävi juomassa ja tuli sitten taas takaisin sisälle jatkamaan iltaa :D"

"Yksi entinen työkaveri ei syönyt töissä ruokiksella yhtään mitään, jos ei ollut onnistunut löytämään asiakkaiden jäljiltä eväitä. Siivottiin siis julkisia liikennevälineitä ja työkaveri hamstrasi itselleen mitä nyt matkustajat olivat jälkeensä jättäneet; mikropopcornia, keksejä, sämpylää kenties."

"Löysin vanhempien makuuhuoneesta käytettyjä, pestyjä ja kuivumaan ripustettuja kondomeja."

Hahahaha! Pliis sanokaa, että jonkun muunkin mielestä nää on ihan älyttömän hauskoja?? :D

19 kommenttia:

 1. Ei oo todellista! :D Järkyttynyt oon.

  Mie oon kans säästeliäs, mutta en iha noin pitkälle menis never :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin :D säästeliäs on toki hyvä olla, mutta tää on jo jotain fetissin omaista.

   Poista
 2. Repesin täysin 😂😂😂

  VastaaPoista
 3. OMG toi viimine :---DDD niin järkyttäväää??!??

  VastaaPoista
 4. Hyviä säästövinkkejä! Kiitos :p

  VastaaPoista
 5. Köyhyydessäänhä ihmiset tekee vaikka mitä.. mutta tota en oo ikinä ymmärtänyt, kun ne joilla on oikeasti varaa varastaa (!) julkisista vessoista paperit ja saippuat. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin!! Siis se on jo joku ihme addiktio eikä siinä olla enää kiinni realiteetissa. :D

   Poista
 6. Entä sitten luonnon säästäminen, miten siihen suhtaudut? Mitä olet mieltä Cowspiracy -dokumentista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mietityttää miten tää liitty tähän postaukseen.

   Poista
  2. No siis pihiys / muilta/julkisista tiloista varastaminen ja hygienian laiminlyönti eivät varmaan liitykkään millään tavalla luonnon säästämiseen :)
   Toki luonnon läheiset valinnat ovat lähellä sydäntäni ja ovat tulleet vuosi vuodelta tärkeämmäksi. Oma kulutukseni ja valintani ovat mielestäni oikein luontoystävällisiä, vaikka parantamisen varaa aina onkin.
   Cowspiracya en ole VIELÄ nähnyt, mutta se on jo listallani Netflixissä ja haluan nähdä sen mahdollisimman pian. :)

   Poista
 7. Ai hemmetti että nauroin, ihan loistavia :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä että saivat sutkin nauramaan :D

   Poista
 8. Haha, oon niin nauranut tota keskustelua kun luin noita just varmaan viikko sitten! :D

  Täytyy kattoa toi dokumentti, kuulostaa sen verran mielenkiintoselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli vaan niin hauska, ehdottomasti ton sivuston keskustelujen parhaimmistoa :D

   Poista
 9. Toi sarja on ihan paras! Näin sen Hollannissa ensimmäisen kerran ja oli heti pakko katsoa netistä lisää jaksoja. Toinen aivan mahtava on Extreme couponing, jossa porukka saa satojen taalojen ostoksia muutamalla dollarilla.

  En siis todellakaan myönnä lukevani kyseistä palstaa, mutta vedet silmissä tuli tuota samaista keskustelua luettua. Onneksi en vielä ole _ihan_ noin pihi ;)

  www.inhimillinenturhamaisuus.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai onks toi sarja!? Ainakin Netflixissä oon nähny vaan yhen jakson. Haluun katsoa lisää :D kiitos kun vinkkasit!
   Tota extreme couponging on näkynyt ainakin jokusen jakson verran Suomessakin. Jotenkin en voi ees ymmärtää miten älyttömästi ihmiset pystyy sillä säästämään! Toisaalta onhan se aikamoista hamstraamistakin kun otetaan vaan mitä saadaan kun ilmasta on. :/

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...