21.3.2017

Miten te herkuttelette?
Joskus sitä vaan tarvitsee lettuja aamiaiseksi! Kuvat sunnuntailta, kun tein meille aamiaiseksi lettuja niin ison merkkipäivän kuin Juuson nimipäivän johdosta. :D  Mietin heti kun näitä tein, että miksi näitä ei tule tehtyä useammin? Letut ovat nimittäin maailman helpoimpia tehdä ja paistaa!

Nämä ei sitten ollut mitään terveys- tai proteiinipannareita vaan ihan vanhoja kunnon lättyjä maidosta ja vehnäjauhosta. Terveelliset ruuathan ovat olleet trendinä jo pitkään, ja hyvä näin. Sen takia esimerkiksi Instagram on täynnä kuvia maidottomista raakasuklaa-muffinsseista ja gluteenittomista vegaani-leivoksista. Mielestäni on mahtavaa, että nykyään löytyy terveellisiä ja herkullisia reseptejä vaikka mihin lähtöön. Nykyään on otettu huomioon, että kaikkien vatsat eivät vain kestä laktoosia tai viljaa. Itsehän olen nyt pari kuukautta käyttänyt maito-osastolta vain laktoosittomia tuotteita, ja olen huomannut oman vatsani hyvinvoinnissa tässä eron.

Kuitenkin tämä täydellisen terveellisyyden tavoittelun vuoksi hommat saattaa mennä ainakin omasta mielestäni vähän överiksi. Olen viime aikoina lueskellut muutamien bloggaajien ruokapäiväkirjoja. Ruokaan panostetaan hirveästi niin taloudellisesti kuin ajallisestikin, ja parhaimmillaan nämä ruokapäiväkirjat ovat loistavia inspiksen lähteitä omaan arkiruuan väsäilyyn. Kuitenkin osa näistä ruokavalioista ovat näyttäneet myös aika ilottomilta. Monet ainesosat ovat tiukasti pannassa ja jotain tiettyä smoothie-kaavaa noudatetaan jopa orjallisesti. Varsinkin paljon urheilevat ja omasta kropasta intohimoisesti huolta pitävät syövät melko värittömästi päivästä toiseen kanaa ja riisiä. Irtokarkit ja kahvi-pulla loistavat poissaolollaan, ja herkuttelu hoidetaan sitten itsetehdyllä raakasuklaapalalla.

Vaikka ruuan ei kuulukaan olla joka päivä pelkkää ultimaattisen nautinnon tavoittelua, täytyisi mielestäni kuitenkin muistaa, että ravitsemuksen lisäksi ruuan tulee olla myös hyvää ja jonkinlainen nautinto. Itse syön pääsääntöisesti aika terveellisesti, mutta viikottain herkuttelen kuitenkin sushilla, karkilla, suklaalla ja millä nyt oikeastaan silloin mieli tekee.

Koen eläväni tällaista normaalin ihmisen elämää ja en ruuan ja liikunnan avulla työskentelekään mitään tiettyä tavoitetta kohti. En siis odota tiukan ruokavalion noudattavaa ymmärtävän omia valintojani enkä minä hänen - tärkeintähän toki on, että itse nauttii ja saa ruuastaan irti sen mitä sillä tavoittelee.

Miten te herkuttelette vai herkutteletteko ollenkaan? :)12 kommenttia:

 1. Balanssi, tasapaino on tärkeintä :) sopivasti terveeellisiä ruokia ja myös herkkuja. Sun asenne kuulostaa terveeltä :)
  Oma paheeni on sipsit. Niitä syön välillä 1-3 kertaa viikossa. Olen normaalipainoinen mutta sipsit pitää naiselliset kurvit kunnossa haha ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam, sipsit! Itse en syö sipsejä kovinkaan usein mutta silloin kun sille päälle sattuu, niin ne ovat kyllä super hyviä. Sulla vaikuttaa olevan myös terve suhtautuminen ruokaan ja herkutteluun! :)

   Poista
 2. No nih nyt alko tehä mieli lettuja :-D ihanan näköistä!

  VastaaPoista
 3. Mä en herkuttele melkeen ollenkaan ja liikun joka päivä 2 tuntia ja silti paino vaan nousee tai vähintään pysyy samana jos en syö ollenkaan :( ei oo reiluu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kuulostaapa erikoiselta.. Eihän sun kroppa oo mennyt ns. "säästöliekille" kun urheilet noin paljon ja syöt vähän? :/

   Poista
 4. Oon aina tykännyt sun sellasesta "normaaliudesta" täällä blogissa 😅 Tiedätkö mitä tarkotan, siis oot jotenkin niin virkistävän normaali ihminen etkä yritä olla mikään supernainen. Musta tuntuu että monien blogien lukemisesta ei tuu realistinen olo, vaan tuntuu että monet bloggaajat elää jossain omissa utupioissaan eikä niihin pysty samaistumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, olipa ihana kommentti! :) Pyrin olemaan ihan oma itseni, ihan siinä kaikessa tylsyydessäkin. :D Tosi kiva että tykkäät blogista, se on niin ihana kuulla! <3

   Poista
 5. Sun kuvaustaidot on kehittyny nyt lähiaikoina huimasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva kuulla! :)

   Poista
 6. Oh man, näyttääpä hyvältä! :D

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...