28.6.2017

Vinkkejä Budapestiin


- Lentokentältä keskustaan. Lentokentältä keskustaan pääsee kyllä julkisillakin, mutta me otimme edes-takas taksin. Taksi maksoi noin 20 euroa per suunta, ja mielestäni se oli halpa hinta siihen nähden kuinka pitkä matka kyseessä oli.

- Hotellit vs. asunnot. Huomasimme varatessamme matkaa, että moneen hotelliin ei kuulunut aamupala. Joissakin aamupalan voisi ostaa lisämaksusta, joka oli aika överi verrattuna Budapestin yleiseen hintatasoon. Päädyimmekin sitten vuokraamaan huoneistohotelli-tyyppisen asunnon, jossa pystyimme itse valmistamaan aamupalamme. Vaikka hotelliaamupalat on ihania, ei yhtään kyllä haitannut syödä aamuisin kämpällä rauhassa itsevalmistettu aamiainen. Hotelleja sekä asuntoja on Budapestissä vaikka millä mitalla, ja niistä voikin sitten valita mieluisensa.

- Julkista liikennettä kannattaa käyttää. Varsinkin metron käyttäminen on todella helppoa. Me molemmat ostimme sellaisen kolmen vuorokauden lipun, mikä osoittautui todella edulliseksi.

- Turvallisuus. Itsestäänselväähän on, että kaikissa kaupungeissa kannattaa olla varovainen. Budapestissä varsinkin ruuhkaisissa metroissa ja turistipaikoissa kannattaa tietty pitää silmällä vähän omaa laukkua. Meille ei onneksi käynyt mitään. Mitä olen lukenut ja kuullut, en suosittelisi hengailemaan yömyöhään metroasemilla tai ottamaan pimeetä taksia suoraan kadulta.


- Ehdottomat nähtävyydet ovat mielestäni Gellertin kukkula, Linnavuori, Sankarien aukio, ketjusilta sekä Parlamenttitalo.

- Syöminen on edullista, mutta mitään sen suurempia makuelämyksiä emme kokeneet. Ravintoloita on vaikka millä mitalla, mutta pääosin ne ovat sellaista pasta-pizza-salaatti-risotto -tyyppistä eikä kasvisvaihtoehtoja kovasti ole. Alkoholi on halpaa.

- House of Terror -talo on Pestin puolella keskustassa sijaitseva museo, jonka näyttelyt kertovat Unkarin historiasta kommunismin ja natsien aikoina 1900-luvulla. Talo toimi aikoinaan kommunistien uhrien kidutus- ja tappopaikkana, ja nyt se on omistettu näiden uhrien muistolle. Museo oli erittäin mielenkiintoinen, mutta myös surullinen ja hieman pelottava. Sisäänpääsylle hintaa oli n. 3 euroa, sillä alle 26-vuotiaat pääsivät sisään edullisemmin. Suosittelen ehdottomasti käymään.

- Széchenyin kylpylä. Budapest on tunnettu useista kypylöistään. Meille oli heti matkan alusta selvää, että haluamme ainakin yhdessä sellaisessa vierailla. Valitsimme niistä sen suurimman ja tunnetuimman, eli Széchenyin kylpylän. Kylpylässä on jopa 15 allasta sisällä ja 3 ulkona. Mielestämme kylpylä oli sisätiloistaan aika plaah, eikä hygieniataso vaikuttanut olevan ihan Suomen luokkaa. Ulkoaltaat aurinkotuoleineen olivat sitten toinen juttu! Kuumaa päivää oli ihana viettää altaassa loikoillein ja aurinkoa ottaen. Ulkoalueelle saa ottaa mukaan omat eväät tai ostaa pienestä kiskasta virvokkeita. Suosittelen kyseistä kylpylää oikeastaan tuon ulkoalueen takia, mitään erikoisuuksia tai vaikkapa porealtaita ei kyseisestä paikasta kuitenkaan löydy.  

- Eläintarha. Budapestin eläintarha oli todella positiivinen yllätys! Sieltä löytyi vaikka mitä eksoottisempaakin eläintä ja ainakin omasta mielestäni eläimillä näytti olevan hyvät oltavat. En muista lippujen hintoja, mutta ne eivät olleet kalliit. Varaa käteistä ja hyvät kävelykengät.


Sellaisia vinkkejä. Toivottavasti kiinnosti, jos satutte vaikka suuntaavan Budapestiin kesällä! Nyt mä jatkan pakkaamista, huomenna nimittäin Maltalle.. Iiik! <3

9 kommenttia:

 1. Me käytiin Budapestissä huhti-toukokuun vaihteessa ja rakastuttiin kaupunkiin ihan täysin! Me koettiin se tosi turvalliseksi, ehkä toi ajankohtakin vaikutti, sillä turisteja ei juurikaan näkynyt. Lähinnä oli pakko kommentoida tuosta syömjsestä, sillä itse olen kasvissyöjä enkä käytä maitotuotteita, ja melkein joka paikasta löytyi hyviä kasvisvaihtoehtoja. Tuolla reissussa en syönyt kertaakan huonosti ja se on ihme kyllä, sillä usein nyt reissuissa aina sattuu kohdalle joku huono ravintola tai annos. Ihania vegaanisia kahviloita j ravintoloita löytyi todella helposti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin jäi kyllä turvallinen olo, ihan samanlaista meininkiä kuin esim. Helsingissäkin. :)
   Siis mitäh, me ei sit jotenkaan yhtään osuttu sellaisiin ravintoloihin missä ois ollut paljon vege-vaihtoehtoja. Ehkä kahdesta paikasta löysin enemmän kuin yhden kasvis-vaihtoehdon 🙄 Noh, täytyypä syyttää omaa laiskuutta tästä!

   Poista
 2. No kuule kaikilla ei oo varaa matkustaa tai ottaa useiden kymmenien eurojen takseja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti olekaan. Kaikki matkustaa ja pistää rahansa niin kuin pystyy ja kokee tarpeelliseksi. Voin kuitenkin sanoa, että tämä koko reissu (eli lennot + hotelli) oli tosi halpa! :)

   Poista
 3. Viime vuonna vierailin Budapestissä ja ihan samat fiilikset jäi.. Eläintarhassa en käynyt mutta ihan samaa mieltä ravintoloista, kylpylästä jne. Yleisesti ottaen kyllä ihana kaupunki muttei jäänyt kuitenkaan sellainen olo että täytyy mennä uudestaan. Mutta onneksi tuli mentyä edes tuon kerran <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis aivan ihana kaupunki :) <3 Mullekaan ei jäänyt sellainen olo että pakko päästä uudestaan. Suosittelen kyllä kaikille ja ehkä itellenikin tulee joskus vielä mentyä uudestaan! :)

   Poista
 4. Älkää ihmiset tukeko eläintarhoja.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia taas.. matkakuume! :D<3

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...