20.10.2017

Kysymyksiä bloggaamisestaKuinka paljon saat oikeasti yhteistyökutsuja? Saatko ikinä mitään kutsuja tapahtumiin? Täällä blogissa ei ainakaan näe mitään yhteistyöpostauksia.
Yhteistyöehdotuksia tulee viikottain, miltein joka päivä. Olen todella vastahakoinen lähtemään mihinkään mukaan. Tämä siksi, että blogi on minulle pelkkä harrastus ja useimmiten yhteistyöehdotukset ovat vain yksinkertaisesti huonoja. En vain näe siinä järkeä, että mainostaisin täällä epäluonnollisesti jotain hammastahnaa tai pyykinpesuainetta. Kyllähän tekin näkisitte siitä miljoonan kilometrin päähän, että sitä nyt tehdään euron kuvat silmissä.
Tapahtumia, eli esimerkiksi tuotteiden esittelyjä ja uusien mallistojen lanseerauksia olisi myöskin viikottain, mutta suurimpaan osaan niistä en pääse, sillä niitä järjestetään arkipäivisin eli kun itse olen luonnollisesti töissä. Usein tapahtumat eivät myöskään vastaa ihan sitä omaa kiinnostustani, ne saattavat olla esimerkiksi lastenvaatemalliston esittelyjä tai meikkitapahtumia.

Mitä luulet miksi et ole yhtä suosittu bloggaaja kuin esim Mungo, Xenia, AnnikaO?
No ensinnäkin, nämä kyseiset bloggaajat tekevät blogiaan työksensä ja ovat bloganneet  vuosia ennen mua. Toki lisäksi heillä on loistavan laatuisia kuvia, postauksia useita kertoja viikossa ja hyvät mainoskanavat. He käyttävät blogeihinsa useita kymmeniä tunteja viikossa enemmän kuin minä ja todellakin ansaitsevat yleisönsä.

Onko lukijamääräsi ja kommenttimäärä noussut vai laskenut vuosien aikana?
Lukijamäärä on noussut, kommenttimäärä on vähentynyt. Blogiani luetaan noin 75% mobiililaitteilla ja mobiililaitteilla kommentointi blogiin on jäykkää ja hidasta. Se on mun mielestä tosi harmi, koska teidän kommentit piristää todella paljon.
Oletko miettinyt alkavasi tehdä youtube-videoita? Vlogit on kuitenkin se tän hetken juttu ja blogit on kuolemassa.
Mä oon enemmän kuva- ja teksti-ihminen kuin video-ihminen, joten en halua alkaa vloggaamaan. Jos blogit kuolevat, niin sitten näin tapahtuu. En ala tehdä väkisin mitään, jotta pysyisin epätoivoisesti "pinnalla". Toki toivon, että blogillani säilyisi tulevaisuudessa edes jonkin verran lukijoita, koska faktahan on se, ettei tätä nyt pelkästään itseään varten kirjoiteta. Sitten kun blogini lukeminen loppuu niin sitten täytyy osata itsekin päästää siitä irti.

Haaveiletko, että voisit kirjoittaa blogia työksesi?
En missään nimessä. :D Mulla on mun työ, ura, jonka eteen oon opiskellut ja jossa pääsen käyttämään oppiamiani taitoja ja haastamaan itseäni ihan eri tavalla älyllisesti. Tämä blogi on mukava harrastus, mutta en voisi kuvitella, että päivieni sisältö pyörisi pelkästään tämän ympärillä.

Monet bloggaajat sanoo että yhden postauksen tekoon voi mennä useita kymmeniä tunteja. Asukuvia otetaan pari tuntia. Mitä oot mieltä tästä väitteestä? Kauan sulla menee kuvien ottoon?
No tämä varmasti riippuu paljon bloggaajasta ja postauksesta. Mulla menee normipostauksen tekoon joku 2 tuntia, mutta sitten jotkut postaukset (esim. murhamysteeripostaus) vievät faktojen haun tai kuvien takia pidemmän aikaa. Asukuvien ottamisessa mulla ei ole ikinä mennyt aikaa, ne napsaistaan nopeasti yleensä 5 minuutissa.

Kiitos viime postaukseen kommentoineelle näistä kysymyksistä. Mukavaa viikonloppua!! :)

13 kommenttia:

 1. Mun mielestä sulla on tosi ihana ja monipuolinen blogi! Mä en ite rehellisesti ymmärrä miten noi mainitut blogit on NIIN suosittuja mutta kaikilla on oma makunsa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!!<3 näinhän se on, kaikilla on oma makunsa! :)

   Poista
 2. Musta sulla on ihana asenne noihin yhteistyöhommiin! Kiva nähdä, ettet lähde ihan mihin tahansa mukaan ainoastaan hyötymismielessä. Mistä muuten oot ostanut ton ihanan neuleen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että oot samoilla linjoilla tässä mun kanssa! :) Toi neule on Zalandolta, muistaakseni Missguidedin mutta ainakin offshoulder jos etit nii löytyy kyl! :)

   Poista
 3. Arvostan tosi paljon sitä että harkitset tarkkaan esim. yhteistyöt ja kaiken maailman mainostamisen blogissasi ja se näkyy myös blogin laadussa. On paljon kivempi lukea tekstiä, mistä ei paista läpi se että hyödyt kirjoittamastasi jotenkin. Tosi moni bloggaaja on bloginsa juuri tämän takia omissa silmissäni pilannut. Hyvä sä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä, tää kommentti olis voinu olla myös mun kirjottama!

   Poista
  2. Sara, mä arvostan todella paljon tätä kommenttiasi! :) kiitos tosi paljon. Oon iloinen, että jaetaan samat ajatukset tästä ja blogini kiinnostaa vielä :) suurkiitos!

   Anonyymi: Kiitos paljon!

   Poista
 4. Luin tässä taas yks päivä blogia jota oon lukenut vuosia, jossa nykyään 4/5 postauksesta on yhteistyöpostauksia tai lanseeraustilaisuuksia. Ajattelin siinä hetkessä just tätä sun blogia, että ompa kiva kun täällä saa lukea ihan oikeista jutuista ja sun elämästä, eikä aina vaan mainoksia pesuaineista, maybellinen uudesta luomiväristä tai muusta vastaavasta. Olet siis valinnut lukijoidenkin kannalta just sopivan tien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin kurjaa!!! :( Mä tiiän hyvin ton tunteen. Ensiksi on ihan innoissaan että jes uusi postaus, mutta sitten huomaakin sen olevan taas kerran jokin kello-, ripsiväri- tai pesuainemainos, jonka on nähnyt samalla viikolla jo muutamassa muussa postauksessa.

   Kiitos todella paljon ihanasta kommentista. Arvostan mielipidettäsi kovasti, kiitos siis paljon <3

   Poista
 5. Mielenkiintoinen postaus!! Pointsit sulle siitä, että mietit tarkkaan noi yhteistyöt. Mullekin tulee jonkin verran yhteistyötarjouksia, mutta usein ne ei sovi mulle ja mun blogiin. Esimerkiksi mun ollessa vielä 18-vuotias sinkku, eräs yritys olisi halunnut mun tekevän postauksen häämekoista :D En ottanut tarjousta vastaan. Monesti myös tapahtumat ei liity millään tavalla aiheeseen tai sitten ne kiinnostavat tapahtumat on huonoon aikaan ja usein myös Helsingissä, mihin en kovin helposti pääse. Se on harmi...

  Mutta siis hyvä ja mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä!! :)

  - Kiia / https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kommentti sulta! Mahtava juttu, että ollaan samoilla linjoilla yhteistyöpostauksien kanssa, oon varma, että kyllä sitä lukijatkin arvostaa. Voi jestas, häämekkoja hahah :D Tää menee varmaan samaan kategoriaan, kun mä sain tossa pari vuotta sitten yhteistyöehdotuksen appilta/sovellukselta, joka seuraa ja rekisteröi sun kaikki liikkeet ja raportoi ne julkisesti yleisölle. Ei ehkä paras juttu edes hieman yksityisyyttään varjelevalle bloggaajalle. :D

   Kiitos todella paljon ihanasta kommentista, mukava kuulla että tykkäsit postauksesta! <3

   Poista
 6. Tää postaus oli yksi iso syy miksi sä oot edelleen mun top 3 luetuimmissa blogeissa, itseasiassa luen Mungoa ja sua eniten, vaikka olette todella erilaisia. :)

  -Miia

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...