17.11.2017

Mikä sulle on työssä tärkeää?

Oon täällä varmaan muutamaankin otteeseen ilmaissut, että työ ja ura on mulle tärkeitä asioita. Mutta mikä siinä työssä on tärkeää? Mikä tekee hyvän työpaikan?
 
Kun vaihdoin työpaikkaani tuossa muutama viikko takaperin, oli nämä kysymyksiä, mitkä esitettiin mulle haastattelussa. Haastattelutilanteessa ei tietenkään pysty aina antamaan sitä pitkään ja hartaasti mietittyä vastausta, mutta nyt oon miettinyt tätä kysymystä paremmin.
 
 
Miksi työ on toisille tärkeämpää kuin toisille? Jollekin työ on koko elämäntehtävä ja jollekin se on vain se pakkopulla, jota nyt täytyy tehdä saadakseen rahaa. Kumpikaan ei varmaankaan ole hyvä vaihtoehto. Jos työ on elämäsi ainoa tarkoitus, on se paljon pois kaikesta muusta. Ja jos työ on sulle vain vastenmielistä pakollista puurtamista, on aika surullista, että niin osa elämästäsi menee tehden jotain epämieluista.
 
Seuraavaksi listaan asioita, mitä voidaan pitää tärkeinä tekijöinä työssä ja työpaikassa. Jos saisit valita näistä kaikista vain 3 vaihtoehtoa, mitkä ottaisit? Mitä priorisoit? Alla myös mun vastaukseni.
 
a) hyvät työajat (työ- ja vapaa-ajan suhde kunnossa, riittävästi aikaa muulle elämälle)
b) etenemismahdollisuudet (organisaation sisällä)
c) palkka
d) nimike (hyvä/hieno nimike)
e) työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus (esim. toisiin ihmisiin ja yhteiskuntaan, yhteiseen hyvään)
f) hyvä pomo
g) työn haastavuus (uusien asioiden oppiminen, oma kehitys)
h) hyvä työympäristö, toimivat työvälineet
i) hyvämaineinen ja menestynyt työantaja (esim. yritys tai muu organisaatio)
j) hyvä työporukka ja ilmapiiri
 
Voisin sanoa, että kaikkien näiden kohtien (a-j) toteutuessa kyseessä olisi aikalailla täydellinen työpaikka. On tosi haastavaa valita noista yllä mainituista vain 3, mutta omat valintani ovat: g) työn haastavuus, e) työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus ja a) hyvät työajat. Toki hienoahan on, jos on hyvä pomo ja hyvä palkka, mutta itselleni kaikkein tärkeintä on, että pidän itse siitä työstä jota teen ja ettei se kuitenkaan vie koko elämääni. Omalla alallani olisi mahdollisuus kyllä tehdä hommia kellon ympäri isolla palkalla. Sitä polkua en ole kuitenkaan valinnut.
 
Toivon, että saataisiin (taas kerran<3) hyvää keskustelua aikaan tonne kommenttiboksin puolelle. Mitkä kolme tekijää te valitsette tärkeimmiksi hyvän työpaikan suhteen, ja miksi?
 
Instagram ja Snapchat: kissesvilma

13 kommenttia:

 1. Viimiset 3 luettelossa on mulle tärkeimmät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä on tärkeitä pointteja!! :)

   Poista
 2. Itse en tällä hetkellä nauti työstäni ollenkaan, työkaveri tekee siitä siedettävän ja harmittaa, kun työtilanne suomessa ei ole mikään 10+ :( mulle siis tänhetkisessä työpaikassa tärkeintä on c, h ja j. Muutoin jos olisin työpaikassa jossa nautin olla, niin tärkeintä olisi a, b, g :) hieman siis eroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voieii mikä siinä on?? :( Joo näinhän se valitettavasti on, työtilanne kun on huono niin ei sitä aina uskalla lähteä vaihtamaan.

   Poista
  2. Työajat ja työnkuva ei oikeen miellytä :/ kaipaan vaihtelua usein, joten ei vaan toimi.

   Poista
 3. A, c ja j <- tuossa järjestyksessä. :)

  VastaaPoista
 4. Sun blogissa on aina niin kiinnostavat aiheet!!!

  Mulla sellanen tilanne että mulle tärkeintä on mun hevonen ja kaikki siihen liittyvä toiminta. Sen takia oon valinnu duunin mikä on joustava ja sen jälkeen jaksaa tehä myös muuta. Jos heppaa ei olisi niin haluisin duunin mistä sais vähän parempaa palkkkaa mutta voisin tehdä myös pidempiä päiviäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 ymmärrän ihan täysin! Tavallaan siis hevosharrastus on se sun intohimo jonka mahdollistaa/rahoittaa sun työ! :)

   Poista
 5. Opiskelen myös tällä hetkellä oikeustieteellisessä ja vielä vähän aikaa sitten olisin varmaan valinnut myös hyvän palkan yhdeksi tärkeimmäksi jutuksi. Nykyään kuitenkin juuri hyvät työajat, työn haastavuus sekä hyvä työporukka ja ilmapiiri olisi mun valinnat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mulla oli ihan sama juttu että opiskelujen alussa olisin pitänyt palkkaa sinä tärkeimpänä juttuna mutta hieman on mennyt prioriteetit toisin päin. Sun valinnat on kaikki tosi tärkeitä!!

   Poista
 6. Noista tärkeimpinä pidän työn haastavuutta, hyvää työilmapiiriä ja palkkaa. En kestäisi missään liukuhihnatyössä, haluan haasteita ja mahdollisuuksia kehittää itseäni. Hyvä työilmapiiri on tosi tärkeä myös, olis kauheeta mennä joka päivä paikkaan, jossa olis huono ilmapiiri. Riittävän suurta palkkaa pidän tärkeänä, koska näin opiskelijana joudun laskemaan jokaisen pennin tarkkaan, ja sitä en halua loppuelämääni tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavat valinnat, kaikki super tärkeitä. :) Itse kanssa pidän palkkaa tossa merkityksessä tosi tärkeänä. Oon ite kova stressaamaan rahasta enkä halua myöskään kituutella aina. :/

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...