11.1.2018

Murhamysteerit: Tan-perheen lapset

Postauksen tekemisessä on vähän venähtänyt, koska tämä tapaus vaati hieman normaalia enemmän aikaa ja tutustumista. Ensinnäkin tästä keissistä löytyy netistä aika ristiriitaista infoa ja toiseksi, tästä tapauksesta ei löydy mitään tietoja suomeksi. Tärkeintä mulle oli siis selvittää kaikki asiat mahdollisimman tarkasti ja totuudenmukaisesti, ja sitten kääntää se tänne teille parhaan kykyni mukaan. Pakko sanoa, että tämä keissi on oikeasti yksi oudoimmista ja surullisimmista mihin oon tutustunut.

Mutta aloitetaan. Kyseessä on Tan-perheen lapsien mysteerimurhat.
Vuonna 1979 aikaisena tammikuun aamuna pariskunta Tan Kuen Chai ja Lee Mei Ying valmistautuivat lähtemään töihin. He pyörittivät yhdessä minibussi-yritystä, joka kuljetti mm. oppilaita kouluihin, ja lähtivätkin töihin aikaisin, noin kello 6.35 aamulla. Parilla oli neljä 5-10 vuotiasta lasta: pojat Tan Kok Peng (10v), Tan Kok Hin (8v), Tan Kok Soon (6v) ja pikkusisko Tan Chin Nee (5v). Tuolloin puoli seitsemän aikaan kaikki lapset jäivät kotiin vielä nukkumaan.

Perheen äidillä oli tapana soittaa kotiin joka aamu klo 7:10 herättääkseen lapset. Lapset eivät vastanneet puhelimeen äidin kahdesta soitosta huolimatta, joten äiti päätti soittaa heidän naapurilleen, joka meni koputtelemaan oveen klo 8 mutta kukaan ei vastannut.

Kun kello oli noin 10, vanhemmat päättivät palata takaisin kotiin, aikeenaan herätellä nukkuvia lapsiaan. Kotona heitä kuitenkin odotti järkyttävä näky.

Murhapaikka

Kaikkien neljän lapsen ruumiit löydettiin kylpyhuoneesta, toinen toisensa päälle kasattuna. Kaikki olivat kuolleet moniin syviin viiltohaavoihin, jotka uskottiin olevan tehty veitsellä, puukolla tai tikarilla. Vanhimmalla lapsella, 10-vuotiaalla Kok Pengillä, oli useiden viiltohaavojen lisäksi miltein irrallaan olevan oikea käsi, jota oli ilmeisesti lyöty ja viillelty useampaan otteeseen puukolla tai tikarilla. Tästä pääteltiin esikoisen pyrkineen puolustautua murhaajaa vastaan. Myös nuorimmaisen 5-vuotiaan tytön kasvot olivat silvottu.

Asunto oli muuten siisti, veritahroja oli vain kylpyhuoneessa ja hieman keittiön pesualtaassa. Mitään ei oltu viety ja murha-aseita ei koskaan löytynyt. Kummallisinta oli, että poliisi ei löytänyt mitään merkkejä murrosta vaan uskottiin, että lapset itse päästivät murhaajan tai murhaajat sisään asuntoon.

Tutkimukset

Alusta asti oli selvää, että murhat olivat tarkasti suunnitellut ja murhaajat pitivät huolta, etteivät jätä mitään todisteita taaksensa. Poliisin miettiessä murhien motiivia, nousi yhdeksi vaihtoehdoksi kosto. Vanhemmat kuitenkin kertoivat, etteivät keksineet yhtäkään mahdollista vihamiestä, joka saattaisi kantaa heille kaunaa.  
Oli kuitenkin pääteltävissä, että murhaaja oli joku, joka tunsi perheen hyvin. Nimittäin, neljännen lapsensa syntymän jälkeen perheen äiti oli käynyt sterilisaatiossa, eikä voinut enää saada lapsia. Tämä oli vaiettu, henkilökohtainen asia, jonka tiesi vain perheen lähimmät ihmiset. Kaksi viikkoa murhien jälkeen perhe sai postissa kiinalaisen uuden vuoden kortin, jossa heitä puhuteltiin heidän lempinimillä, joita vain heidän läheisensä käyttivät. Kortissa oli kuva iloisista lapsista leikkimässä. Korttiin oli kirjoitettu mandariinikiinaksi ”nyt et voi saada enää itsellesi jälkeläisiä ha-ha-ha” ja se oli allekirjoitettu sanalla ”murhaaja”.


Toinen asia, mikä viittasi siihen, että murhaaja oli perheelle tuttu, oli se, että murhaajan tuli joko tuntea tai seurata perheen aamun aikataulua tarkasti. Vanhemmathan lähtivät töihin 6.35, ja soittivat kotiin 7:10. Tuolloin joko a) lapset nukkuivat eivätkä heränneet puheluun b) murhaaja oli parhaillaan asunnossa sisällä tai c) murhat olivat jo tapahtuneet. Todennäköisintä on, että jo tuona hetkenä murhaaja oli jo joko asunnossa tai tehnyt tekonsa jo, sillä lapsille ei ollut tavanomaista olla vastaamatta puheluun. Voidaan siis olettaa, että miltein heti vanhempien lähdettyä, murhaaja astui sisään asuntoon.
Poliisi kuulusteli yli sataa perheen läheistä, naapureita ja ohikulkijoita. Mitään merkittävää ei kuitenkaan huomattu – paitsi ehkä yksi, jonka haluan nostaa esiin. Eräs taksikuski kertoi poliisille, että hänen kyytiinsä astui läheltä perheen kotia aamulla klo 8 aikoihin nuori mies, jolla oli kuskin mukaan veritahroja vasemmalla puolella hänen vartaloaan ja hänen noustessa ylös autosta, kuuli kuski veitsen kolahtavan auton ovea vasten. Taksikuskin kuvaus miehen ulkomuodosta viittasi vanhempien mielestä selkeästi heidän naapuriinsa: nuoreen mieheen, joka oli läheinen perheelle ja jota perheen lapset sanoivat ”sedäksi”, sillä mies tapasi perhettä miltein päivittäin. Naapurin nuori mies vangittiin, mutta vapautettiin parin viikon päästä, sillä poliisilla ei ollut tarpeeksi todisteita hänen tuomitsemiseensa.
Omaa pohdintaa
Nämä murhamysteerit päätän aina omaan mietiskelyyni. Tosiaan tätä tapausta tutkiessani mulla oli niin huono fiilis, jotain niin merkityksellistä tässä hommassa on. Näiden tekojen suunnitelmallisuus ja kylmäverisyys, lasten ruumiiden latominen toinen toisensa päälle ja tarkka siivous.
Luin muutamista eri teorioista ja epäillyistä, mutta mikään niistä ei vaikuttanut sopivalta. Siksi halusin sisällyttää tuon yhden ainoan varteenotettavan epäillyn edelliseen kappaleeseen. Tämä naapurin mies on nimittäin oma veikkaukseni tekijästä, nimittäin kaikki tiedot viittaavat häneen. Murhaajan uskottiin olevan joku perheelle läheinen, sellainen johon lapset luottaisivat ja päästäisivät sisään, joka tiesi perheen aikataulusta. Lisäksi taksikuskin havainnot viittasivat kyseiseen mieheen.
Vuodet vierivät ja tähänkään päivään asti ei olla murhaajaa saatu kiinni. Tunsin isoa sympatiaa kaikki neljä lasta menettäneitä vanhempia kohtaan ja tutkin mitä heille kuului vuosien päästä tapahtuneesta. Vanhemmat lopettivat minibussiyrityksensä, sillä ilmeisesti lasten päivittäinen näkeminen oli heille liian raskasta. Kaipuu omia lapsia kohtaan oli kuitenkin suuri ja he yrittivätkin adoptoida lasta - siinä valitettavasti onnistumatta. Mutta muutamien vuosien päästä tapahtui kuitenkin jotain onnellista: perheen äidille tehtiin onnistuneesti sterilisaation purku, ja hän synnytti uudenvuodenaattona terveen poikavauvan.
Mitä te olitte tästä tapauksesta mieltä?

16 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista. Epäiltiinköhän vanhempia lainkaan? Jos tappoivat ennen ku lähtivät töihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin tota ihan samaa. Mun omien tutkailujen mukaan vanhempia ei kuitenkaan ikinä epäilty. Ehkä tutkimuksissa huomattiin, että lapset tosiaan olivat kuolleet vasta myöhemmin aamulla.

   Poista
 2. Mikähän on ollut naapurin miehen motiivi tekoon jos se on hän ollut. Sairas juttu kyllä. Mutta kiitos näistä postauksista! Tämmöset asiat kiinnostaa mut joskus netistä ottaa aikaa etsiä juttuja, joten on kiva lukea tälläisiä ns. valmiita paketteja joissa kaikki oleellinen on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, kiva että tykkäät! :) Niin mä kanssa mietin tota, että miksi olisi tuollaisen teon tehnyt..

   Poista
 3. Voi hitsi miten kiinnostava tapaus.. en ollu ite kuullukaan tästä :-)
  Onks sul aikeissa tehä seuraavaksi suomi-murha? Ootko miettiny Ulvilan murhaa?
  Tai jos haluut jonkun oikeen mysterin nii joku kauhutalo/kauhuhotelli tai silent twinsien tapaus :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa kanssa ääni silent twinseille (:

   Poista
  2. Ulvilan murha on tosi mielenkiintoinen tapaus, mutta mielestäni se on edelleen niin avoin ja ristiriitainen, etten välttämättä siihen viitsi mennä. Varmaan kyseiseen tapaukseen löytyisi aika vaihtelevia mielipiteitä! :) Jokin Suomi-tapaus pitäisi kyllä keksiä nyt seuraavaksi.
   Lukaisin nopeasti tuosta silent twinseistä, se voisi olla kyllä todella mielenkiintoinen. Pistän ehdottomasti korvan taakse! :)

   Poista
 4. Maailma on niin epäreilu :( pistää ihan vihaksi!

  VastaaPoista
 5. Ihan järkyttävää :(

  VastaaPoista
 6. hmm eikö taksikuski voinut sitten tunnistaa naapuria tekijäksi.. 🤔 hämmentävä tapaus kyllä ja kovin surullinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että pelkkä taksiin nouseminen ja veritahrat eivät riittäneet pitäviksi todisteiksi vangitsemiseen. :/ Nykyaikanahan on helpompaa, kun voidaan tehdä laajempia tutkimuksia esim dna:sta, sormenjäljistä ja tekstiilikuiduista.

   Poista
 7. Tää on niin mielenkiintonen postaussarja! Mä jäin miettimään miksi naapurin setä olis ottanu taksin, jos oli tosiaan naapuri? :D Mihinköhän oli menossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin itseasiassa ihan tuota samaa. Ja onko edes oikeasti todisteita siitä, etät hän tosiaan nousi taksiin? Esim kuittia taksimatkan maksusta tai kuvaa, tms. Kummallinen tapaus todellakin! Kiva että tykkäät tästä sarjasta :)

   Poista
 8. Kiitos postauksesta. Oli mielenkiintoinen. Luin juuri yhden kirjoituksen aiheesta. Sen mukaan tämä taksikuski olisi tunnistanut naapurin samaksi tyypiksi, joka nousi veritahroineen taksiin. Motiiviksi oli veikkailtu myös jonkinlaista arvontahommaa, tekijä oli katkera vanhemmille, koska luuli heidän pimittäneen hänen voittonsa.

  https://mothership.sg/2018/04/tan-children-murders-geylang-bahru-singapore/

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...