11.4.2018

Kroppani hyvät ja huonot puolet

Multa pyydettiin kirjoittamaan postaus siitä, että mistä tykkään mun kropassa ja mistä en. Voi olla, että tällä kysymyksellä tarkoitettiin ulkonäöllisiä asioita, mutta itse aloin heti ajattelemaan asiaa myös ns. pintaa syvemmältä. Ulkonäköasiat kun tuntuu menettäneen hieman merkitystään, ja enemmän sitä ajattelee omaa terveyttään ja hyvää oloaan.. No, katsotaan mitä sain aikaiseksi.
 
 
Huonot puolet
 
Niskahartiasäryt. Mä kärsin melkeimpä jatkuvasti niskahartiasäryistä ja noin parin viikon välein mulle tulee niistä johtuen ihan jäätäviä jännityspäänsärkyjä. Päänsärky tuntuu sellaisena jomottavana, kiristävänä pantana pään ympärillä, enimmäkseen takaraivolla. Tähän jännityspäänsärkyyn ei auta mikään muu kuin lihasrelaksantti tai särkylääke, nimittäin jos särky on jo alkanut, ei se pelkällä hieronnalla enää parane. Välillä on hyviä kausia, kun saan pidettyä itse liikkumisella ja venyttelyllä niskan kunnossa, mutta välillä on niitä huonompiakin kausia.
 
Stressivatsa. Huoh, mä voisin kirjoittaa vaikka mitä vatsavaivoista :D Tosiaan mulla on aina ollut herkkä vatsa, ja sen pahin vihollinen on stressi. Jos olen stressannut tai nukkunut huonosti, näkyy se satavarmasti pian myös vatsassa: turvotteluna ja kramppailuna. Olen aika hyvin löytänyt ne ruoka-aineet mitkä mulle toimii ja mitkä ei, mutta stressiä on sitten taas vähän vaikeampi välttää. Voisin joskus kirjoittaa tästä pidemmänkin postauksen jos teitä kiinnostaa, nimittäin on sen verran ärsyttävä ja tiedän vaivaavan monia muitakin.
 
Polviongelmat. Mun polvissa on jotain pieniä kulumia, ja ne ärsyyntyy aina, jos juoksen pitempiä matkoja esim asfaltilla tai muulla kovalla pinnalla. Tämä ärtsyily esiintyy viiltävänä kipuna polvissa. Se on aina tosi harmillista, kun muu kroppa jaksaisi juosta vielä vaikka kuinka, mutta täytyy vähän hidastella, kun muuten polvet vihlovat koko loppuillan. Lämpö ja lepo auttavat todella nopeasti, mutta silti ärsyttävä vaiva.
 
Ohuet hiukset ja kuiva hiuspohja. Miettiessäni ulkonäköpohjalta tätä, niin tämä tulee ensimmäiseksi mieleen. Vaikka mulla on pitkä ja melko hyväkuntoinen tukka, on se kuitenkin aika ohut. Hiuspohja on etenkin näin keväisin tosi kuiva ja saattaa kutista.
 
Hyvät puolet
 
Hyvä näkö ja kuulo. Mulla on ihan pikkaisen heikompi kaukonäkö, ja käytän siksi autoa ajaessa silmälaseja. Oon kuitenkin iloinen siitä, etten ole ikinä (siis tähän mennessä) tarvinnut laseja päivittäisessä elämässä. Oon välillä kauhistellut sitä vaivaa ja rahan menoa, mitä joillain menee rilleihin ja piilareihin.
 
Suorat ja valkoiset hampaat. Olen onnekas, kun mulla on aina ollut luonnostaan suorat hampaat, enkä ole tarvinnut rautoja. Mulla on myös aika valkoiset hampaat, enkä ole niitä koskaan valkaissut. Valkoisuus johtuu varmaan paljolti siitä, että en juo kahvia tai muita värjääviä juomia taikka polta tupakkaa. Toki tämäkin on paljolti varmasti myös geeni- ja tuurikysymys.
 
Vastustuskyky. Olen viimein saanut joten kuten vastustuskykyni kuntoon. Muistan nimittäin opiskeluaikojeni alussa, että olin parin vuoden ajan varmaan kerran kuussa kipeänä! Aina tuli kova flunssa yhdistettynä kuumeeseen ja hirveään oloon.. Nyt tässä viimeisen muutaman vuoden aikana olen ollut noin kerran vuodessa kipeänä. (*koputan puuta!!*) Mulle saattaa kyllä välillä tulla kurkku vähän kipeäksi, mihin ei siis liity mitään muita oireita kuin että kurkku on karheana ja se menee onneksi parin päivän päästä aina ohitse, eikä sinänsä rajoita elämistä.
 
Iho. Näihin hyviin puoliinkin halusin nostaa yhden ulkonäköpainoitteisen jutun esiin (tai no, ehkä tuo valkoiset hampaatkin on aika ulkonäkö-asia). Mun kasvojen iho ei ole millääään tavalla täydellinen, mutta siihen nähden, että mulla oli nuorena aika hankala akne, oon siihen kyllä tosi tyytyväinen. Välillä siinä on epäpuhtauksia ja muutamia ikäviä finnejäkin, mutta ne on kuitenkin aika pientä.
 
Jaatteko samoja juttuja kuin minä? :)

17 kommenttia:

 1. Mua kiinnostais lukee postaus noista vatsa asioista, itellä vähä samoja oireita :)

  VastaaPoista
 2. Tää oli hyvä postaus:) Mulla on huono näkö ja ärsyttää kuinka paljon rahaa menee piilareihin ja piilarinesteisiin ja kaikkiin.. Aion ehottomasti mennä leikkaa silmät kun oon säästänyt tarpeeksi rahaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi vitsi, voin vaan uskoo. Se fiilis kun saa näkönsä kuntoon on varmasti tosi upea! :)

   Poista
 3. Sun hiukset on niin rumat, kulahtaneet fakeksi blondattu. Sulla on tihru silmät ja iso nenä, epä muodostuneet kasvot. tasapaksu kroppa, lättänä ja mitää sanomaton, olit ennen kuumempi. ylipäätää vaikutat siltä et oot vähän likainen ja haiseva. tässä iha muutamia huonoja puolia mitä mä nopeesti keksin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota... Joo. Eipä tässä ainakaan pääse ylpistymään :DDDDD

   Poista
  2. Mitä :D aloin oikeasti nauramaan tossa likainen ja haiseva-kohdassa :DD olipa kommentti, Vilma oot todella kaunis ja mielenkiintoinen tyyppi! Kirjoita ihmeessä tosta stressivatsasta, mulla myös samaa ongelmaa :/

   Poista
  3. Ihmiset on aivan sairaita. Vilma on niin upea :o

   Poista
  4. Myös koulun aloittaminen olisi oiva ratkaisu: käytöstapoja kun ei kaupasta saa ja samalla vois sitä luetunymmärtämistä harjoittaa.. "Multa pyydettiin kirjoittamaan postaus siitä" siinä ei lue "joku random heikkoitsetuntoinen anonyymi vois vähän avittaa ja kertoo mulle ..." :) tsemppiä elämään ano, toivottavasti löydät mielusampaa ajateltavaa!

   Poista
  5. Hahahhaha ei hele mikä kommentti ja tuo sun vastaus "Tota... Joo. Eipä tässä ainakaan pääse ylpistymään :DDDDD" :---D En kestä.. Vaikken sua varsinaisesti tunne, niin uskon et osaat suhtautua tällasiin järjettömiin kommentteihin "oikealla" tavalla.. Tuskin tätä tarvii sulle ees sanoa - oot upea ja mikä tärkeintä oot älyttömän fiksu, asioista kiinnostunut ja pohdiskeleva tyyppi!<3 JA nyt voitais yrittää oikeasti nähdä tämän vuoden puolella ;)

   Poista
 4. Mä sain mun niskasäryt ja hedarit kuntoon kolmella asialla: vesi, uni ja jooga! Heti jos joku noista on jäänyt vähemmälle huomiolle parin päivän ajaksi niin päänsärky palaa. Raivostuttava vaiva kyllä :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis toihan olisi ideaaleinta, että omalla kehonhuollolla pystyisi pitämään säryt aisoissa. Mutta välillä se pääsee unohtumaan ja se kyllä tuntuu. :( Harmillinen vaiva tosiaan!

   Poista
 5. Tosi kiva et tässä ei ollu keskitytty ulkonäöllisiin asioihin vaa oli tälläsii syvällisempii ja myös samalla mielenkiintosempii juttui :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva tietää että tykkäsit! :) <3

   Poista
 6. Anteeksi, mut mä saatoin naurahtaa tolle anolle. En kestä mistä tollasia ihmisiä sikiää :D

  Mutta asiaan, mulla kans ihan järkyttäviä pääkipuja välillä, tunnen tuskasi! Migreeni todettu, mut enää ei oo pitkään aikaan ollut sellasia migreenikipuja vaan johtuu lihasjumeista. Liikunta ja venyttely parasta lääkettä mulla kans + jonkun muunkin sanoma jooga! Hämmästyin ihan kuin hyvin pysy viime kesänä niin hyvin kivut pois vaikka olin töissä, jossa istuttiin koko ajan :)

  Ja kiva postaus kyllä, oot kaunis sisältä ja ulkoa :)

  -Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Taitaa meidän pää olla liian painava kaikesta tiedosta, että painaa noi lihakset ihan jumiin :D hehheh! Mun täytyy nyt taas ryhdistäytyä tuon venyttelyn kanssa!
   Voi kiitos, kauniisti sanottu<3

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...