23.4.2018

Postaus musta Miestenhuone-ryhmässä

Kerron teille mitä mulle kävi viikonloppuna.

Juuso lähetti mulle viestin, että yksi sen ystävä oli ollut siihen yhteydessä ja kertonut, että oli nähnyt yhden aika erikoisen postauksen eräässä Facebook-ryhmässä. Fb-ryhmän nimi on 'Miestenhuone' ja siihen kuuluu yli 49 000 jäsentä. Tässä alla näette tämän upean päivityksen.
 
 
Kuvissahan olen tietty minä. Kuvat ovat useita vuosia sitten otettu, tarkemmin sanottuna 7 vuotta sitten, ollessani 19-vuotias. Nämä kuvat ovat olleet blogissani, mutta olen ne myöhemmin täältä poistanut, jo aikoja sitten. Ehkä ensimmäinen ajatukseni kun näin tämän postauksen oli, että miten tällä henkilöllä edes on nämä kuvat?
 
Postaus ja sen teksti itsessään on törkeää luettavaa. Se on alentava ja valheellinen. Ymmärrän kyllä, että postauksen tarkoitus on olla jollain juntilla tavalla hauska läppä, mutta saanko kysyä, että ketä enää vuonna 2018 naurattaa naisen kauppaaminen netissä?
 
Kävin tsekkaamassa kyseisen postauksen laittajan facebook-profiilin ja huomasin nopealla silmäyksellä, että hän on noin 40-vuotias naimisissa oleva mies. Päätin laittaa hänelle viestiä.
 
 
Melko pian viestini jälkeen hän vastasi seuraavasti:
 
 
Vaikka hänen vastauksensa olikin suhteellisen asiallinen, niin noh. The damage is done. Tuossa Miestenhuone-ryhmässä on yli 49 000 jäsentä, joten on ilmiselvää, että postauksen näki todella moni. Minä en tiedä kuinka nopeasti postaus poistettiin ja saako tämä henkilö edelleen olla kyseisessä ryhmässä, vaikka ryhmän sääntöjä hän selkeästi postauksellaan rikkoi. Toinen juttu mikä mua häiritsee on se, että tuo henkilö sanoi, että hän on kopioinut nuo mun kuvat "vuosia sitten" joltain "sivustolta". Eli, onko hän säilyttänyt noita kuvia vuosia..? Okei, ehkä mä en haluakaan tietää.
 
Edelleen, vaikka hän pahoitteli ja kirjoitti asiallisesti, en kuitenkaan usko, että hän ymmärsi edelleenkään kuinka iso asia kyseessä on. Postaus oli halventava ja törkeä, sekä täyttää myös kunnianloukkauksen piirteet. Kunnianloukkaukseen syyllistyy se, joka esittää toisesta valheellista tietoa ja teko on "omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa" (Rikoslaki 39/1889 § 9). Lisäksi hän jakoi kyseisen tiedon isolle ryhmälle, vai mitä luulette, onko 49 000 ihmistä jo aika iso ryhmä? :D Tämän vuoksi päätin vielä vastata hänelle.
 
 
Tähän viestiin mies ei ole enää vastannut. Pari läheistä joille oon tästä kertonut, ovat olleet mun puolesta aika raivona. Mä en ole mitenkään raivostunut, mutta mun mielestä on surullista, että vielä 2010-luvulla jotkut miehet kokee hauskaksi tempuksi tai hyväksyttäväksi postailla tällaisia juttuja. Miettikää, vieläpä nyt #metoo-aikakaudella.
 
Blogi-vuosieni aikana mun kuvia on levitetty aika ahkerasti ympäriinsä ja oon löytänyt itsestäni feikki-profiileja ynnämuita. Viime aikoina, kun blogini tulevaisuus ja blogin myötä tullut oman elämän, kuvien ja mielipiteitteni julkisuus ovat mietityttäneet, ei tällaiset jutut varsinaisesti kannusta bloggaamisen jatkamiseen.
 
Mulla on vieläkin vähän sekavat fiilikset ja halusinkin kysyä, mitä te ootte tästä mieltä?
Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille <3

46 kommenttia:

 1. Ai kamala D: miten kukaa enää alentuu tollaseen! En voi uskoa, että joku vielä teki tota O_o huhheijakkaa.
  Itse olin reilu pari vuotta sitten yksillä messuilla äitini kanssa, kun hän sitten totesi "huomasitko, että tuo yks naimisissa oleva mies, jolla pari lasta tossa mukanaan, kattelee sua tuolla aika erikoisesti" ja totesin siihen, etten halua nähdä. Koska siis jos mulle tuli tosta jo ällöttävä olo, voin kuvitella tuon sun, koska melkein 50 000 ihmistä.. D:

  VastaaPoista
 2. Sairaan ällöttävä mies :O mut ihan loistavat noi sun viestit!!

  VastaaPoista
 3. Ällöttävää! :( mitä ton miehen päässä liikkui. Ois nii hyvä jos sen vaimo sais tietää! Se vois antaa kunnollisen läksytyksen sille..

  VastaaPoista
 4. Ei helvetti mitä paskaa. Mullekin iski raivo sun puolesta >:(
  Mutta ihanaa miten asiallisesti hänelle asiaa selvitit, uskon että itsekin tajusi idiotisminsa. Itsehän sinuna olisin varmaan väläytellyt ammattiani lakialalla pienenä peloitteena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos myötäelämisestä! Veikkaan kanssa, että tajusi ainakin osakseen kuinka urpo juttu toi oli. Haha, niin olisihan sitä varmasti voinutkin väläytellä :D

   Poista
 5. Anteeks mut mua naurattaa. Ei tainnu ukko tajuta että kuvissa on tuleva JURISTI 🤣🤣 salee ite joku elämänkoululainen..

  VastaaPoista
 6. Uskomatonta toimintaa ja toi sen vastaus oli naurettava. Ei keksi tekosyitä mutta humala kuitenkin? :D Ootko miettinyt oikeasti kunnianloukkaussyytettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän se sitä selitä. Joo oon kyllä miettinyt.

   Poista
 7. Järkyttävää, mielestäni kannattaisi pistää asia eteenpäin sillä siten ihmiset oppivat, toivottavasti... Tuo kyllä tosi kurjaa ja ymmärrän, että se tuo negatiivisia tunteita bloggamista kohtaan. Tietenkään näin lukijana en toivo että päätyisit blogin lopettamiseen, mutta ymmärrän hyvin että tuollaiset nostavat paljon huonoja tunteita. Tsemppiä <3 -Matilda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuli kyllä kökkö olo. En usko, että tämä keissi itsessään riittäisi missään nimessä siihen, että blogini lopettaisin! Blogista ja teistä lukijoista saa kuitenkin myös paljon iloa.
   Kiitos ihanasta, kannustavasta kommentista <3

   Poista
 8. Vähänkö ällöttävää tai miten sen nyt sanois, että mies on säilyttäny noita sun kuvia useamman vuoden. :|
  Ei tosiaan oo ok tollanen.

  VastaaPoista
 9. Ällöttävä!! :( mua harmittaa sun puolesta..

  VastaaPoista
 10. Ihan hirveä juttu mut PLEASE älä älä älä älä lopeta bloggaamista!! Bloggaa vaikka harvoin mutta älä kiltti lopeta kokonaan, tää on mun lempiblogi :(<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista <3 en en, täytyy vaan löytää tälle joku sopiva kultainen keskitie!<3

   Poista
 11. Voi ei.. mikä luuseri :( miks sillä on ollu sun kuvat noi vuodet?! Ja miksi se ei vastannu sulle enää?!!

  VastaaPoista
 12. Öööömm.... MITÄÄÄÄÄ?? Kerro ton miehen nimi!!?

  VastaaPoista
 13. Älytöntä että kyseessä ihan aikuinen mies! Toivottavasti ymmärtäisi jatkossa toimia fiksummin kun sai nyt vähän palautetta toiminnastaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tämä on munkin tärkein toiveeni tämän tapauksen suhteen.

   Poista
 14. Eikö tuosta voi tehdä jotain rikosilmotusta ihan periaatteen vuoksi? Tajuispa tuo ukkokin miten hauskaa läppää heittää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teoriassa varmasti voisi, olen pohtinut tätä kyllä.

   Poista
 15. Huhhuh. Voisin sanoa pari sanaa elämänkoulusta, mutta enpäs sanokaan :D Sentään pyysi anteeksi, vaikkei se tehtyä tekemättömäksi teekään!

  Mun kaverin kuvilla löytyi profiili Ruotsissa Tinderistä, ja siinäkin oli jotain "maksua vastaan" -juttuja :) Tosi kivoja juttuja nämä!

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nimenomaan. Joo tosi kiva, nää tällaisten feikkijuttujen tekijät eivät vaan ymmärrä, että heidän toimintansa on laitonta ja voi oikeasti sotkea toisen mainetta.

   Poista
 16. Ihmiskauppa, voi kuinka hauskaa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oli niin hauska juttu että melkein kuolin nauruun.

   Poista
 17. No tästä oppii sen et harmitonkin läppä voi jotakuta satuttaa. En nyt ehkä lähtis mihkää oikeuteen, säkin tiijät et sun kuvat ei täältä netistä ikinä häviä ja niitä voi kuka vaan käyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se että jollakin on blogi ja julkisia kuvia, ei tarkoita sitä että niitä saisi käyttää väärin :DD urpo

   Poista
  2. Vaikka kuvat löytyisivät netistä niin se ei poista kunnianloukkaus syytteen validiutta varsinkin tällaisessa tapauksessa. Peruste löytyy, mutta se että oikeusprosessin vie paljon aikaa ja tuottaa vaivaa, että sen kannattavuus riippuu siitä että minkä ite kokee tarpeeksi suurena loukkauksena, että se on kannattavaa

   Poista
 18. Huhhuh, mä en todellakaan voi uskoa, että kyseessä on 40- vuotias ihminen! Vaikka en sua tunne, kiehun raivosta! Nää on just sellaisia asioita, joita ei todellakaan pitäisi enää tapahtua.

  VastaaPoista
 19. Voi herranjumala! Onko sinulla vahvaa syytä miksi vielä harkitset että nostatko kunnianloukkaussyytteen?

  ... tosin laki-ja rikospuolta tietävänä ymmärrän myös senkin hyvin (odotusaika yms you know) että miksi arveluttaa. Itse olisin kyllä niin tatti otassa tuollaisesta idiotismista että harkinta voisi jäädä hyvin lyhyeksi :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti siksi miettii, koska kunnianloukkaussyytteet ovat pitkiä, ärsyttäviä eivätkä korjaa enää tapahtunutta.

   Poista
 20. Huh! Mieti kun kaveri löytäs samanlaisen jutun jonka kuvina olisi oma vaimo...

  VastaaPoista
 21. huh! Melko heviä settiä, ja harmittaa kyllä tosi paljon sun puolesta. Hyvin kuitenkin hänelle kirjoitit.
  Näin äiti-ihmisenä myös mietin, että tässäpä taas hyvä keskustelun avaus omille lapsille netin vaaroista, sekä syy olla jatkossakin laittamatta selkeästi tunnistettavia kuvia omista lapsista blogiin. Toisinaan kyllä olen heidän luvallaan jotain laittanut, täytynee harkita poistamista.. Omiin kuviin kohdistuen tällaiset p*ska temput vielä jotenkin kestää, mutta en edes halua ajatella tilannetta että muksujen kuvia olisi kasa kopioitavana "joltain eestiläiseltä sivulta" tms.
  Iloista kevään jatkoa ja hauskaa vappua kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 22. Ei sua tosta ees tunnista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei suakaan tästä kommentista, voinko hakkeroida sun kuviin ja levitellä niitä ympäri nettiä? Jos tää on ainoa kommentti minkä tästä jutusta keksit niin oot oikeasti aika ihmisperse :)

   Poista
  2. Aika sokea saat kyllä olla, josset Vilmaa tunnista kuvista :Ddddddd

   Poista
 23. Tämä sai äitinä kiehumaan raivosta. Ehkä olisi mee too aikana hyvä aika lähteä avaamaan tuota Miestenhuone-kanavan sisältöä. Kenen lapsia, nuoria, vaimoja siellä kaupitellaan.

  VastaaPoista
 24. Nauroin ihan vitusti tolle julkaisulle tuolla ryhmässä. Turhaan pahotat mieles ku tiiät itekkin että ei se sitä tarkotuksella sulle tehnyt :DD illanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, hauskaa mitä kaikkea anonyymin kommentin takaa ip-osoitteesta voi saada selville. ;D Vaikutat aivan mielettömän upealta ihmiseltä... :))) ei hitto haha, hauskaa illanjatkoa sulle vaan :’DD

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...