29.5.2018

Häävieraan vinkit kesän hääpareille

Tiedättekö minkä voin jo kuulla? Hääkellot, morsiuskimpun lentävän ilmassa, häämarssin? Ei, vaan p*skamyrskyn minkä tulen tästä postauksesta saamaan. :D Hehheh, no ei!
 
Alan olla aika pro häävieras, sillä olen saanut juhlia kesähäitä jo monena vuonena pari kertaa kesässä. Häät ovat mielestäni niiiiin ihania juhlia joissa juhlitaan ihanaa asiaa, mutta ne voivat häävieraalle olla myös joissain tapauksissa kiusallisia tai tylsiä.
 
Aion seuraavaksi kertoa mielipiteitäni (siis ihan oikeasti vain minun, eli yhden ihmisen mielipiteitä) häistä ja miten näin häävieraan kannalta häät ovat kaikkein onnistuneimmat. En tarkoita näillä mielipiteillä mitään pahaa kenellekään ja toivon todella kaikkien ymmärtävän, että se missä minä saatan olla jotain mieltä, saattaa monet muut sitten olla täysin eri mieltä. Ja se on ihan okei!

 
1. Tärkein ohjeeni ensimmäiseksi: Omaksu ajattelutapa, että siinä missä hääpäivänne on yksi teidän elämänne tärkeimpiä päiviä, on se monille vieraillenne vain yhdet häät monien muiden joukossa. Kuulostaa karulta, mutta näe tässä suuri mahdollisuus: kukaan vieras ei vuoden päästä muista enää, että salaatinkastike oli liian lämmintä tai musiikki ei alkanut oikealla sekunnilla. Häävieraat nauttivat ja iloitsevat teidän puolestanne ja teidän kanssanne, eikä kukaan normaali, terve ihminen käy häissä vain arvostelemassa ja nillittämässä turhuuksista.
 
2. Kaasot ja bestmanit ovat enimmäkseen henkistä tukea ja fiilistelyä varten, eivät orjia. Näitä kammottavia kaasokokemuksia kuulee joka vuosi, kuinka kaasot on pistetty tekemään valtavia määriä töitä tai jotain heidän luonteen vastaista, esimerkiksi painostettu esiintymään häissä. Mielestäni kaason ja bestmanin tehtävä on olla enemmänkin sellaisena henkisenä tukena ja heitä voi pyytää auttamaan niissä asioissa, mitkä molemmille osapuolille sopivat.
 
3. Älä kutsu minua häihisi pelkästä velvollisuudesta tai jos emme ole olleet tekemisissä yli 5 vuoteen. On kiusallista saada kutsu häihin, jonka hääparin kanssa et ole puhunut kymmeneen vuoteen, et edes tiedä missä he nykyisin asuvat tai et tiedä toisen puolison nimeä. Tässä pistetään vieras melko ikävään tilanteeseen, kun ei välttämättä kehtaa kieltäytyä kutsusta mutta ajatus puolivieraiden hääjuhlassa istumisesta ei myöskään ihan innosta. Usein kuulee näistä kaukaisten serkkujen häistä, mihin vieras on saanut yllätyksellisesti kutsun.
 
4. Älä pistä häävieraita istumaan tuntemattomien viereen! Mä en ole onneksi joutunut ikinä tähän tilanteeseen mutta olen kuullut näistä häistä, missä vieraat on sekoitettu niin, että jopa avecinsa kanssa on joutunut istumaan eri puolilla tilaa. Mun mielestä häissä on kiva vaihtaa kuulumiset tuttujen kanssa, ei istua koko iltaa vääntämässä small-talkia jonkun isoisän ja tädin miesystävän kanssa.
 
5. Hääjuhlan aikana, älä kiinnitä liikaa huomiota vieraisiin. Tän voi ymmärtää nyt todella väärin, mutta tarkoitan tällä siis sitä, että jos huomaat häävieraiden joukossa murjottavan anopin tai liian paljastavaan mekkoon itsensä tunkeneen serkkutytön, ÄLÄ VÄLITÄ. Ajattele, että ihan sama, mä keskityn nyt meidän päivään ja ajattelen tätä asiaa vasta huomenna. Ammenna iloa niistä vieraista jotka tekevät sulle hyvän mielen. Jos sua häiritsee jonkun käytös vielä seuraavanakin päivänä, voit keskustella asiasta hänen kanssaan jälkikäteen kahden kesken.
 
6. Muista syödä, juoda ja käydä vessassa. Ymmärrettävää kyllä, mutta useille hääpareille omat häät menevät niin hirveää vauhtia, että sitä huomaa illalla ettei ole kerennyt syödä mitään eikä vessassakaan ole käynyt tunteihin. Sulla on itselläsikin miellyttävämpi olo, kun muistat pitää huolta myös itsestäsi. Vieraat kyllä ymmärtävät, ettet ole jatkuvasti huolehtimassa heistä.
 
7. Keksi hääohjelmaa. Tämä varmasti jakaa mielipiteitä, mutta itseni mielestä on kivaa, kun häissä on sopivasti ohjelmaa. Leikit, joihin häävieraat pääsevät halutessaan osallistumaan, ovat yleensä toimivia. Älä kuitenkaan pakota ketään osallistumaan, ei ole nimittäin kivaa, kun joku vähän ujompi tyyppi stressaa koko illan, että koska joutuu kivuta lavalle.
 
8. Älä intä vierailta miksi heidän täytyy lähteä ja yritä saada heitä jäämään. Vierailla on varmasti syy lähtöönsä ja he kertovat sen jos haluavat. Jotkut joutuvat herätä aikaisin tai jotkut ihan vaan yksinkertaisesti haluavat lähteä. On ylipäätään aina muissakin juhlissa kiusallista, kun joku inttää miksi jonkun täytyy lähteä ja yrittää taivutella heitä jäämään. Monille esim 6-8 tuntia hääjuhlassa on jo ihan tarpeeksi, eivätkä kaikki vain halua jäädä aamuneljään bilettämään.
 
Tässä siis olivat omat vinkkini kesähäihin. Muistakaa nauttia jokaisesta hetkestä sinä päivänä, olette sen ansainneet! Älkää tuhlatko energiaanne pikkuasioihin ja keskittäkää huomionne positiivisiin. Hääpäivänä on lupa näyttää rakkautta ja iloa, ja me vieraat haluamme nähdä kun pidätte hauskaa ja vaihdatte pusuja!! <3
 
Tämä on aihe josta olisi kiinnostava jutella lisää kommenttien puolella. Mikä tekee hyvät häät vieraille? Mitkä ovat pahimpia häämokia? Näitä olisi kiinnostavaa kuulla niin vieraiden kuin hääparienkin puolesta.

18 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus! Joka ikinen kesä tulee kutsu johonki sellaisiin häihin mihin ihmettelen miks mut on kutsuttu.. eikö näillä ihmisillä ole parempia ystäviä? mä en ainakaan halua omiin häihin ihmisiä jotka miettivät miks mut on tänne kutsuttu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo mulla on vähän sama juttu, jos joskus menisin naimisiin niin haluaisin niin henkilökohtaiseen juhlaan vaan ne läheisimmät ihmiset.

   Poista
 2. Nuo pitävät kyllä ihan paikkansa! Vapaaehtoiset leikit ja ohjelma piristää usein häitä, ja itselle läheisten ihmisten kanssa on huomattavasti mukavampi istua pöydässsä kuin sen tädin serkun isän kanssa. Vaikka häitä suunnitellessa on tärkeä muistaa, että häät ovat OMAT ja että niissä viihtyy itse, on äärettömän tärkeää myös järjestää häät niin, että vieraat viihtyvät myös. Ja kun vieraat viihtyvät, viihtyy varmasti hääparikin.

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Mä oon samaa mieltä siitä, että vieraiden viihtyvyys on toki tärkeää, mutta jotkut hääparit ottavat ihan valtavaksi stressiksi sen että vieraita tulisi koko ajan viihdyttää.

   Poista
 3. Ihana ajankohtainen postaus <3 häät on parhaita etenkin kun ne on jonkun läheisen. Mä oon myös kuullut hirveitä tarinoita bridezilloista jotka vaatii kaikkea uskomatonta esim kassoilta rahallista panostusta häihin!! ;O Me suunnitellaan häitä ens vuodelle mutta talvelle, uskotaan että monet pääsee paremmin talvihäihin kuin kesällä:-) Mulla on yksi kaaso enkä aio työllistää häntä ollenkaan. Haluan hänet vaan vierelleni ja enimmäkseen ojentamaan nenäliinaa ja skumppalasia ;D ihanaa kesää sulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Jep siis ei ole mitään parempaa kuin oikeasti läheisen kaverin häät! Aivan ihana ajatus sulla sun kaasolle, hänkin varmasti arvostaa :) Mahtavia häiden suunnitteluita ja ihanaa kesää <3

   Poista
 4. Taitaa blogin kirjoittaja olla katkera nainen, tuon ikäinen jo ja oma mies on saamaton kosija ;) ehkä joskus synkin päivä vielä toteutuu,, jos vielä pari kymmentä vuotta jaksat odottaa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Sitä synkintä päivää sitten odotellessa. ;)

   Poista
  2. Tuon ikäinen? :D eikö Vilma oo 26?! :D pitäiskö sunkin siirtyä nykyaikaan?

   Poista
  3. En ymmärtänyt tän kommentin pointtia, miksi MIEHEN pitäs kosia? Mitä jos Vilma kosis vaikka jos siltä tuntuisi? :D ei kaikki halua naimisiin. Itse kosin miestäni meidän vuosipäivänä, poikkeus sääntöön!

   Poista
  4. Wooo hyvä sinä! No niinpä, on ihan kummallisen yleisen stereotypia, että kaikki naiset haluavat naimisiin ja mahdollisimman nuorena. Hassua :)

   Poista
 5. Itse oon ollu häissä viimeksi muistaakseni sillon, kun olin menossa 7lk (nyt olen 26v). Joten ei kauheesti ole muistikuvia :D mutta sen vain voin sanoa, että ei ikuna tuntemattomien viereen istumaan! Todella epämiellyttävää. Mun mielestä häiden kuuluu olla mukava kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on mun mielestä ihan ehdoton sääntö! Kyseessä ei ole mitkään sitsit missä on väkisin tarkoitus tutustua ihmisiin, jos ei sitä halua.

   Poista
 6. Oon ite miettinyt vähän samantyylistä postausta, koska tässä on aaaika monet häät tullut koettuja hääkuvaajan roolissa :D Musta nää oli hyviä ja hyvänmielenvinkkejä, vaikka epäiletkin jonkinmoista paskamyrskyä :D Varmasti todella helposti ne kaikista pienimmät jutut ja epäkohdat stressaavat, harmittavat tai ärsyttävät, mutta kun niillä ei ole oikeasti mitään merkitystä päivän tärkeimmän asian eli itse naimisiin menemisen kannalta. Ihmisiä on tottakai erilaisia, mutta jos se vähän vääränsävyinen pöytäliina ärsyttää niin paljon, että haluaisi perua koko häät niin kannattaa ehkä hetki pysähtyä miettimään miksi on oikeasti edes menossa naimisiin. Jos hetken hengittely ja rakkaan kainalossa kyyneleen tirauttaminen ei auta, niin sitten voi ottaa vakavaan harkintaan koko homman. Tääkin vain mun mielipide, ymmärrän jos joku on aidosti järjettömän tarkka kaikesta ja jos se on se oikea syy tällaisille pienille ongelmille, niin eikai siinä sitten mitään kunhan oikeista syistä on kuitenkin menossa naimisiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paskamyrsky ei toteutunutkaan, ehkä jotenkin osasin ilmaista itseni oikein. :D Häät ovat kuitenkin monelle todella arka paikka ja niiden arvostelu saa helposti tunteet pintaan!

   Sä oot varmasti todistanut vaikka minkälaisia tilanteita hääkuvaajana toimiessasi! Mä oon täysin samaa mieltä. Tuntuu, että monet kiinnittävät aivat uskomattomiin pikkuasioihin huomiota, eivätkä osaa nauttia siitä upeasta päivästä. Ja kun fakta vain on, että kukaan häävieras ei jää pohtimaan, että miksi mun aterimet olivat pöydällä vinossa. Jos tunnelma ja hääparin välinen tunne on aitoa, kaikki kiinnittävät siihen huomionsa.

   Mä en tiedä tulenko ikinä menemään naimisiin, enkä oikein edes tiedä mitä häiltäni haluaisin. Mutta sen tiedän, että jos joskus se päivä tapahtuu, aion ottaa yhteyttä Annieveliina Photographyyn! :D <3

   Poista
 7. Hyvä postaus! Toi kolmas kohta on kyllä totta, mutta luulen että jotkut saattaa pelätä toisen loukkaantuvan jos ei saa kutsua.. Jonkun mummon serkun lapsen kissat saattaa ajatella että ompas törkeää kun ei saa kutsua ja hääpari ajattelee että mitäpä kutsumaan sellaisia joita näkee muutenkin vain kerran vuodessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep uskon myös samaa. Mutta tuntuu ihan kauhealta, en mä haluaisi että mua kutsuttaisiin häihin vain siitä syystä ettei Vilma nyt loukkaannu :D Mutta joo, ymmärrän täysin pointin.

   Poista
 8. Mä niin allekirjoitan noi kans! Olin ite kaasona pari vuotta sitten ja se tuntui niin orjuuttamiselta ja koko häähomma sirkukselta, että päätettiin jo sillon miehen kanssa mennä Vegasissa naimisiin.. ja niin tehtiin! <3 En halua ruokkia (ventovieraita) sukulaisia enkä maksaa itseeni kipeäksi cateringistä tai muusta, joten meidän valinta oli just sopiva meidän budjetille- eikä tarvinnut häämatkaakaan erikseen! :D Puvut,sormukset yms. Suomesta toki mukaan, mut vihkiminen varattiin tuntia ennen. Pitäis ehkä enemmänkin tuoda julki sitä, että on ihan ok, että jättää turhat jutut/turhat kissan kummin kaimat juhlista pois ja nauttii vaan siitä päivästä! <3

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...