18.5.2018

Weird and amazing things in the world / Osa VI

Halloo, muistetaankos siellä vielä tätä postaus-sarjaa?! :D Tätä sarjaa, jonka postaukset ovat olleet kovin tykättyjä ja kommentoituja. Viimeisimmän sarjan osan tein joulukuussa 2016, mutta nyt on aika palata taas tämän pariin.
 
Tässä postauksessa on vaan yksi uusi juju: tulen alla avaamaan 10 faktaa, joista 1 onkin väärä, eli omaa keksimääni puppua. Arvaatko lukiessasi mikä näistä on väärä? Oikea vastaus on postauksen lopussa - mutta älä kurkkaa ennen kuin olet postauksen lukenut. ;)


^ 1800-luvulla Napoleon halusi järjestää suuren jänisten metsästyksen. Hän käski alaisiaan kokoamaan ison joukon jäniksiä ja päästämään ne vapaaksi hänen määräämällään alueella. Kaikkien suureksi yllätykseksi jänöt eivät paenneet, vaan hyökkäsivät Napoleonin ja tämän joukkojen kimppuun. Satojen pupujen joukko sai Napoleonin pakenemaan kärryillään paikalta ja näin ollen voidaan sanoa, että Napoleon hävisi taistelussaan jänöjä vastaan.


^ Vuonna 2010 Pakistanissa tapahtunut suuri tulva pakotti hämähäkit etsimään suojaa puista. Vuosien saatossa ne ovat omineet puut itselleen omiksi kodeikseen ja asuttavat tänäkin päivänä näitä aavemaisen näköisiä puita Sindhissä.

 
^ Aidot ja alkuperäiset: Bonnie ja Clyde, v. 1933


^ Alaskanlahdella voi todistaa upeaa näkymää, jossa kaksi merta kohtaavat, mutteivät sekoitu keskenään. Tämä johtuu ilmiöstä, kun painava ja hyytävän kylmä vesimassa vyöryy laaksoista ja joista avoimeen mereen.

 
^ Perhe viettämässä Halloweenia 1900-luvun alussa.


^ Saksalainen sotilas vastoin sääntöjä auttaa perheestään erotetun pienen pojan
uudestaan muodostetun Berliinin muurin yli, v. 1961.


^ Lepakot ovat äärimmäisen sosiaalisia ja voivat elää jopa miljoonien lepakoiden yhdyskuntinta. Lepakot ovat sokeita ja käyttävät suunnistamiseen kaikuluotausta.


^ 1900-luvun alussa myytiin tamponeja jotka kastettiin oopiumiin, joiden oli tarkoitus auttaa kuukautiskivuissa.

 
^ Unohda Niagaran putoukset, katsopa tätä! Iguassun putoukset sijaitsevat Argentiinassa ja vesi putoaa paikoin jopa 80 metrin korkeudelta alas rotkoon.


^ Vuoden 1969 Ferrari 250 GTO. Ihan hieno auto eikö vain? Osta pois, arvoltaan vaivaiset 35 miljoonaa dollaria.

VÄÄRÄ "FAKTA":
.
.
.
.
Arvasitko jo, mikä yllä olevista oli täyttä puppua?
Vastaus: Lepakot ovat kyllä sosiaalisia ja voivat elää joillain mantereilla miljoonienkin lepakoiden yhteiskuntina, mutta sokeita ne eivät ole. Tämä on urbaani legenda joka on päätynyt puhekieleemme asti, "sokea kuin lepakko". Joillain lepakkolajeilla on jopa kolminkertaisesti parempi näkö kuin ihmisillä.

Arvasitko oikein? :)
 
Lähteet: earthporn.com, wonderlist.com, buzzfeed.com, livescience.com, natgeo.com

17 kommenttia:

 1. !!! Siis tuo itsestäänselvin "fakta", jonka oletin olevan oikein, olikin se väärä. Miksi olen itsekin aina luullut, että lepakot ovat sokeita? Tämä on vääryys! :D

  Mutta kiva postaus, nämä on mielenkiintoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D En tiiä mistä se on lähtenyt. Kiitos, kiva kun tykkäsit!

   Poista
 2. MITÄMITÄ! Olin sata varma että ykkös fakta olis ollut sun mielikuvituksen tuotetta :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, niin se vähän oudolta kyllä kuulostikin. :D

   Poista
 3. Nää on niin parhaita!! Hienoa et teet näitä taas (:

  VastaaPoista
 4. Hahhah, mä epäilin jokaista kun sanoit että joku noista ei ole totta :D eniten epäilin tota sotilaan kuvaa, aattelin et se vois olla joku muu vaikka poliisi tai et se ois sen lapsi tai jotain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah niin siinä helposti kyllä käy :D

   Poista
 5. Mulle yks oopiumtamponi kiitos... Menis sekin aika kuukaudesta vähän siedettävämmin. ;)
  Ps. en keksinyt mikä oli väärä fakta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, apua jos tollasta pitäisi kokeilla! :D Voi olla, että on ollut ihan toimiva kikka.

   Poista
 6. Hauska postaus :) olisin luullu että Ferrarin hinta oli valetta, niin uskomaton summa yhdestä autosta.. Oli pakko vielä googlata ja totta oli, huuh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Munkin mielestä on ihan järjetöntä, että yksi auto voi maksaa noin paljon. Ja että joku olisi valmis maksamaan tuon summan autosta, eikä ostaa vaikka 1 miljoonan autoa ja laittaa 34 miljoonaa hyväntekeväisyyteen, jos sitä rahaa on sen verran kuitenkin ylimääräistä. :D

   Poista
 7. Mielenkiintoinen postaus! En muita ollut nähnytkään, paitsi tuon meren. Arvasin kyllä väärin, sillä luulin hämähäkkipuita feikeiksi :)

  En oo instassa, mut huomasin tosta oikeelta et sulla on tosi nätti sininen mekko! I want it! :D

  - Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit! :) Ja kiitos, se on ihan uusin ostokseni pitkästä aikaa. :)

   Poista
 8. Arvelin et jänisjuttu on väärin koska kuulosti niin oudolta :D Kiva postaus!

  VastaaPoista
 9. Tykkään hurjasti tästä sun panostuksesta blogiisi! Tulee vähän mieleen omat bloggaaja-ajat, kun tein sitä ihan huvin vuoksi ja moni tykkäsi :)

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...