2.10.2018

Blogiani käytettiin ylioppilaskirjoituksissa!


Nyt tapahtui hauskasti. Sellainen juttu, mistä tulin super iloiseksi ja ylpeäksi, ja sisäinen koulunörttini ja yo-koefriikkini hihkaisi innosta tämän nähtyään.

Mun blogiani nimittäin käytettiin tänä syksynä aineistona ylioppilaskirjoituksissa. Aine oli suomi toisena kielenä, jonka yo-koe järjestettiin 25.9.2018. Kokeen voit käydä selaamassa täältä ja aineiston voit lukea täältä

Mun blogia käytetään siis aineistona tehtävässä neljä. Tehtävänanto on seuraava:

Lyhyt kirjoitustehtävä: Kommentti (30 p.) Lue blogikirjoitus Ärsyttävät sanat x 10 ja laadi viesti blogin kommenttikenttään. Jatka viestilläsi keskustelua ja kerro oma näkemyksesi asiasta. Kommentoi kirjoittajan näkemyksiä ja kerro omista inhokkisanoistasi. Perustele näkemyksesi. Viestin on oltava yhtenäinen teksti, ei esimerkiksi asialuettelo. Kommentin tulee olla 400–800 merkin pituinen (merkkimäärä ilman välilyöntejä ja rivinvaihtoja). Koejärjestelmä laskee merkkimäärän automaattisesti, mutta ei rajoita sitä.

Mun alkuperäinen blogikirjoitus löytyy täältä. Mitä olette mieltä tehtävänannosta? Mun mielestä ei ole ainakaan mikään helpoin tehtävä, ottaen huomioon että kyseessä on oppilaat joiden oma äidinkieli ei ole suomi. Oon aina ollut sitä mieltä, että jokainen joka opettelee suomen uutena kielenä ansaitsisi jonkinlaisen palkinnon, sen verran hankala on tää meidän kieli..

Ehkä joku teistä miettii, tiesinkö, että blogiani tullaan käyttämään yo-kokeessa. En tiennyt. Olemme viestitelleet asiasta jälkikäteen Ylioppilastutkintolautakunnan kanssa ja he ystävällisesti kertoivat, että koesalaisuus estää heitä kysymästä lupaa etukäteen. He olivat kuitenkin viitanneet blogiini oikeaoppisesti ja lautakunnallahan on oikeus käyttää kaikkea julkaistua aineistoa kokeissaan. 

Mua kiinnostaisi ihan hirveästi tietää mitä oppilaat ovat tuohon tehtävään vastanneet! Tää oli mulle ja mun suht pikkuiselle blogille kuitenkin niin kiva juttu, että oli pakko tulla jakamaan tämä tänne teidän kanssanne. :)

21 kommenttia:

 1. Iloinen? Ylpeä?? Siis tästäkö?? Vittu sä olet yksinkertainen jos tälläisest iloistset ha hah. Olet muuten lihonut ihan kunnolla ja muutenki rumentunu viime aikoina =/ Yritä saada sun elämä kasaan, oikeasti. Kukaan ei jaksa sun paskoja tylsiä juttuja lukea, enne olit sentäs hyvän näköine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla, B, jotenkin paha olla? :( <3

   Poista
  2. Ihmiset on sairaita :o

   Poista
  3. Olispa kiva että tähän kommentointiin tulis joku tolkku tälläisille elämämkoululaisille, ettei tarvi toisten mieliä yrittää pahoittaa. Tsemii elämää mr(s) B

   Poista
  4. Tää B on selkeästi erittäin katkera jostakin...Kauhea tapa purata se tuolla tavalla.

   Poista
  5. "Kukaan ei jaksa lukea", mutta itsekin kuitenkin jaksoit? Ja vaivauduit vielä kommentoimaan?

   Kannattaa laittaa varmaan oma elämä kuntoon ja taitaa olla myös peiliin katsomisen paikka. Tällaiset kommentit on harvinaisen ääliömäisiä ja lapsellisia – mitähän tämä kommentoija nyt sai tästä irti. :-D Ja mitä ihmettä ihmisen päässää liikkuu tällaista kommenttia kirjoittaessa?

   "Hähähäh laitanpa jotain erittäin 'kekseliästä' ja 'hauskaa' Vilman blogiin... voisin kommentoida että olet ruma ja lihonut, pikkasen oon fiksu ku tällaista keksin!!"

   Ole hyvä ja poistu hetkeksi internetistä ja mieti, missä meni vikaan.

   Poista
  6. Mua nauratti tää kommentti ihan hirveästi, etenkin: "yritä saada sun elämä kasaan" :D hahaha! Kiitos teille muille ihanille! <3

   Poista
 2. Oij, tosi hienoa! 😍 tosi hyvä tehtävä. Sopii hyvin nykyajan ylioppilastesteihin!

  VastaaPoista
 3. olin ihan unohtanu ton sun postauksen; se on ihan loistava! :D itse olisin varmasti tehnyt ton tehtävän koska se vaikuttaa hauskalta. saat olla ylpeä siitä että blogeja on maailmassa tuhansia mutta juuri sun blogi valittiin ylioppilaskokeeseen <33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos miljoonasti!! <3 ihana kommentti!

   Poista
 4. Eikä vähänkö hauskaa! Saaki olla ylpee:D Onks sulla tietoo miten löysivät sun böogin ja miks päätyivät tohon tekstiin?

  -Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos! :) En tiedä, aika hassua kyllä!

   Poista
 5. VAU!!!!!!

  VastaaPoista
 6. Vau, hienoa! Tehtävänanto on juuri sopivan haastava S2-kokeeseen, ja uskon, että monelle on ollut ihan mieluinen tehtävä. :)

  Luin alkuperäisen blogikirjoituksen, ja nauroin tätä: "Toi avokki kuulostaa joltain orvokkilajikkeelta." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, munkin mielestä! :) Hahaha, jep! Mäkin menin lukemaan sen pitkästä aikaa, ja olihan se aika läppä. :D

   Poista
 7. Onpas hauska :D Miten sait tietää että sun blogia käytettiin?

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...