27.12.2018

True Crime: Paulette Gebara Farahin murhamysteeri


Kuten otsikosta huomaattekin, vaihdoin murhamysteerit-postaussarjan nimeksi ”True Crime”. Olen saanut toiveita siitä, että voisin välillä kirjoittaa myös muista tapauksista kuin selvittämättömistä murhamysteereistä. Postaussarja tulee edelleen keskittymään henkirikoksiin, mutta jatkossa myös selvinneisiin tapauksiin sekä katoamisiin.

Tällä kertaa vuorossa on kuitenkin edelleen murhamysteeri, vaikkakin viranomaiset ovat tämän kuitanneet onnettomuudeksi. Tämän ratkaisun paikkansapitävyyttä on kuitenkin laajasti epäilty, ja olisikin mielenkiintoista kuulla mitä te olette mieltä. Kyseessä on Paulette Gebara Farahin tapaus.


Faktat

Paulette Gebara Farah syntyi 20.7.2005 vanhemmilleen Lizette Farahille ja Mauricio Gebaralle Mexico Cityssä. Pauletten perheeseen kuului äidin ja isän lisäksi isosisko Lizette. Perhe oli keskimääräistä varakkaampi, Pauletten äiti oli lakimies ja isä liikemies, ja he asuivat Huixquilucanin hienostoalueella Meksikossa. Paulette oli liikuntavammainen, eli hän ei pystynyt liikkumaan ilman apua eikä hän pystynyt tuottamaan puhetta normaalilla tasolla.

Pauletten ollessa 4-vuotias, lähtivät Paulette, isosisko ja isä Mauricio yhteiselle matkalle Valle de Bravoon. Tyttöjen äiti Lizette oli kertonut perheelleen lähteneensä matkalle ystävänsä kanssa – todellisuudessa hänellä oli salarakas, jonka kanssa hän oli ollut reissussa. Niin äiti kuin isä ja lapset palasivat kotiin samana päivänä, sunnuntaina 21.3.2010. Illalla äiti Lizette laittoi Pauletten nukkumaan.


Maanantaiaamuna 22.3. toinen Pauletten hoitajista, Erika, tuli Pauletten huoneeseen herättämään Paulettea, mutta hänen sänkynsä olikin tyhjänä. Erika ilmoitti Pauletten äidille asiasta ja alkoi etsiä Paulettea. Isä Mauricio ilmoitti Pauletten katoamisesta siskolleen ja sisko ilmoitti katoamisen Huixquilucanin viranomaisille. Pauletten perhe asui isossa asunnossa kerrostalossa ja perhe etsi Paulettea joka puolelta niin asunnosta kuin koko kerrostalostakin.

Asunnosta tai kerrostalosta ei löytynyt murron tai kidnappauksen jälkiä. Lukkoja ei oltu tiirikoitu eikä ikkunoita rikottu. Paulette ei olisi voinut lähteä vammaisuutensa takia yksin ulos talosta ilman apua. Taloyhtiössä oli kameravalvonta, eikä valvontanauhoille tallentunut Paulettea tai muita todisteita siitä, että Paulette olisi viety talosta ulos.

Jo heti Pauletten katoamispäivänä Meksikon oikeusministeriö julkaisi mediassa Pauletten kuvan ja tiedot. Iltaan mennessä Pauletten kuva oli levinnyt laajasti sosiaalisessa mediassa. Illalla Pauletten äiti Lizette vetosi mediassa kidnappaajaan, että tämä palauttaisi heidän tyttärensä elossa takaisin.
Viisi päivää Pauletten katoamisen jälkeen 27.3. äiti Lizette ja isä Mauricio päästävät kotiinsa useita median edustajia ja antavat tapahtuneesta haastatteluja, vaikka poliisin tutkinnat ovat vielä kesken. Äiti Lizette antaa haastattelun Pauletten sängyllä istuen, joka on edelleen nähtävissä YouTubesta tästä linkistä

Seitsemän päivää katoamisen jälkeen Oikeusministeriö ilmoittaa, että he ovat määränneet Lizettelle, Mauriciolle sekä Pauletten hoitajille Erikalle ja Marthalle matkustuskiellon, sillä he ovat kaikki antaneet vääriä ja epäjohdonmukaisia todistuksia Pauletteen liittyen.

31.3.2010, eli yhdeksän päivää myöhemmin, Pauletten ruumis löydetään. Rikostutkijat ovat tutkimassa perheen taloa, kun he huomaavat merkittävän hajun tulevan Pauletten huoneesta. Pauletten ruumis löydetään hänen… sängystä. Kyllä, luit oikein. Pauletten sängystä, jonka päällä hänen äitinsä oli antanut useita haastatteluita, jossa hänen äitinsä ja hoitajansa olivat nukkuneet katoamisen jälkeen. Huoneessa, jossa useat kymmenet ihmiset olivat vierailleet.Paulette siis löytyi sängystään, patjan ja puisen sängynreunan välistä. Pauletten löytymisestä on YouTubessa video, johon on linkki tässä. En suosittele sen katsomista kuitenkaan herkemmille. 

Ruumiinavaus paljasti, että Paulette oli nukkunut ”ortopedinen liina” hänen suunsa päällä, mikä oli asetettu hänen suulleen joka yö estääkseen Paulettea nukkumasta suu auki. Ruumiinavauksessa myös paljastui, että Paulette oli kuollut 5-9 päivää ennen löytymistään, eikä ruumiissa ollut merkkejä väkivallasta.

Poliisi ja tutkijat päättelivät, että Paulette olisi yöllä liikkunut/hilautunut itse patjan ja sängynreunan väliin ja tukehtunut.  

Tutkimukset ja teoriat

Pauletten vanhemmat ja hoitajat kielsivät osuutensa Pauletten kuolemaan. Pauletten äiti Lizette käyttäytyi jo tutkimusten aikana vähintään kummallisesti: hän muun muassa vitsaili, että avaruusolennot tai Harry Potter on vienyt Pauletten, ja vaikka hän menettäisi tyttärensä, on hänellä silti onneksi toinenkin lapsi. Pauletten löytymisen jälkeen vanhemmat syyttivät mediassa Pauletten kuolemasta toisiaan. Äiti Lizettelle diagnosoitiin kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Pauletten huoneen tutkiminen rikospaikkana osoittautui mahdottomaksi poliisin huolimattomuuden vuoksi. Pauletten katoamisen jälkeen huoneeseen oli päästetty arviolta jopa yli 100 ihmistä, joista suurin osa oli jättänyt sormen- ja kengänjälkiään ympäri huonetta. Useat poliisit olivat käyneet jopa asioillaan Pauletten huoneen yhteydessä olevassa vessassa. Oli siis mahdotonta tutkia, oliko joku muu käynyt huoneessa Pauletten katoamisyönä kuin Pauletten vanhemmat.

Edelleen selvittämättömäksi on jäänyt se, miten koko 9 päivän aikana Pauletten ruumista ei löydetty. Kuten sanottu, Pauletten sängyssä nukkui äiti ja hoitajatkin. Kammottavaa ajatella, että koko tuona aikana Paulette olisi ollut jumissa sängyssä. Miten sisälämpötilassa oleva ruumis ei ihan oikeasti alkaisi haista jo ennen yhdeksännettä päivää? Toisaalta ruumiinavauksen perusteella on myös mahdollista, että Paulette olisi kuollut neljä päivää katoamisensa jälkeen. Mutta missä Paulette oli tämän ajan? Oliko hän senkin ajan sängyssä, hiljalleen tukehtuen tai kuollen nälkään? Molemmat ajatukset ovat järkyttäviä.

Meksikossa on tästä tapauksesta kehitetty kansan keskuudessa neljä erilaista teoriaa, vaikka poliisi on tämän jo päättänyt onnettomuudeksi.

1. Pauletten äiti Lizette tappoi hänet. Lizettellä oli mielenterveysongelmia ja epäiltiin, että kehitysvammaisen lapsen hoito alkoi ottaa hänelle koville. Myös tietyt Lizetten kommentit ja vitsailut avaruusolentojen kaappauksesta saivat hänet vaikuttamaan julkisuudessa todella kylmältä ja välinpitämättömältä.

2. Lavastettu kidnappaus. Monet ajattelivat, että perhe olisi rahan takia lavastanut tyttären kidnappauksen, jotta saisivat julkisuutta ja sen kautta rahaa. Mediat maksoivat todella hyvin Lizetten antamista haastatteluista. Vaikka perhe asui rikkaalla alueella, huhuttiin, että perheen talous ei olisi enää niin hyvä kuin miltä se ulospäin näytti. Tämän teorian mukaan Paulette olisi ensin piilotettu ilmastointikanavaan ja Pauletten suun eteen olisi laitettu ortopedisen liinan lisäksi ilmastointiteippiä, jolloin Paulette olisi tukehtunut. Myöhemmin Paulette olisi siirretty sänkyynsä josta hänet löydettiin.

3. Pauletten isosisko tai hoitajat olisivat tappaneet hänet. Siskon uskottiin olevan hyvin mustasukkainen Pauletten saamasta huomiosta. Myös hoitajilla ajateltiin olevan jotain tekemistä Pauletten katoamisen kanssa, sillä he antoivat todella ristiriitaisia lausuntoja Paulettesta. Hoitajat ovat kyllä useaan otteeseen sanoneet, että he katsoivat sängyn patjojen väliin ja etsivät Paulettea joka puolelta sängystä ja huoneesta, eivätkä löytäneet häntä.

4. Onnettomuus. Tietenkin yksi teorioista on se, mihin poliisikin uskoo. Paulette olisi yön aikana kierähtänyt patjan ja sängynreunan väliin ja tukehtunut. Sängyssä oli useita peittoja ja jos useat peitot olisivat olleet hänen päällään, ei häntä olisi huomattu eikä ruumiin haju olisi tullut sitä läpi.

---

Tämä on musta ihan järkyttävän surullinen tapaus, enkä vaan voi uskoa, että liikuntavammainen lapsi pystyisi liikuttamaan itseään sängyn jalkapäätyyn ja tippua patjan ja sängynrungon väliin. Tämä koko keissi vain itselleni haiskahtaa siltä, että jotain muuta tässä on ollut meneillään. Mitä te uskotte Paulettelle tapahtuneen?


14 kommenttia:

 1. Voi pieni raukka :( alkoi ihan itkettämään..

  VastaaPoista
 2. Eli ymmärsinkö oikein... Lapsi katoaa yön aikana sängystään. 9 päivää myöhemmin hänet löydetään sängystään. Ja muka onnettomuus?!?! Enpä usko :D

  VastaaPoista
 3. WHAT, nyt on erikoinen keissi. Uskalsin tsekata tuon videon ja on kyllä tosi outoa jos ei oikeasti kukaan sängyssä nukkuneista ole tuota lasta nähnyt. Eikö sänky pedatakin, niin luulisi siinä kohtaa jo tulevan esille. Tää muistuttaa vähän sitä keissiä missä se jätkä kuoli sinne mattorullan sisään. Niin outoa!

  VastaaPoista
 4. Katoin ton youtubevideon ja eihän toi nyt vaan oo mahdollista että tyttö olisi ollut koko ajan tuossa ja sitä ei ole kukaan huomannut?! Vaan joku peitto päällä? Ja ruumis ei ole haissut. En vaan voi uskoa :D Joten epäilen äitiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tosi epäilyttävää. Luin joskus jostain että ihan pari päivää ja ruumis alkaa jo haista. Ja ruumiin hajua ei pelkkä peitto peitä.. Mua epäilyttää kyllä myös tuo äiti, tai joku muu perheenjäsen.

   Poista
 5. Alotan näiden lukemisen aina asenteella "nah tuskin tää kiinnostaa mua". Tunnin päästä löydän itseni edelleen googlesta onkimassa lisätietoja.
  On kyllä hämärä tapaus. Tuota hajuakin mietin. Mulla on sinivuokkoja lähipiirissä ja joskus ruokapöydässäkin käynyt niin, että "kroppakeikkojen" jälkeen ruoka on jäänyt lautaselle, koska "nenässä haisee ruumis". Meksikossa luulisi olevan sellaiset lämpötilatkin, että lemu leviää vielä nopeammin. Sänkykin on nätisti pedattu, miten ei olla huomattu? Luulin eka, että ruumis oli tuossa lakanoissa. Sitten katsoin videota eteenpäin. What, miten?!?!
  No, on näitä tutkintoja mokattu Suomessakin. Hyvänä esimerkkinä Ulvila...

  - Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Mä en voi mitenkään uskoa, että joku voisi olla ruumiin kanssa samassa huoneessa miltein puolitoista viikkoa huomaamatta sitä. Ihan törkeää mokailua poliisilta :(

   Poista
 6. Eikö olekin niin, että 90% surmaajista löytyy lähipiiristä.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi4/1/19 11:19

  Mä uskon että tappaja on ollut äiti ja/tai muu perhe. En usko että on ollut kokoajan tuolla sängyn välissä, vaan viety sinne jossain kohtaa. Uskon myös että haastattelut yms tehtiin juuri sen takia että saataisiin jäljet peitettyä. En ymmärrä miten tuo voi olla onnettomuus? Ei kehitysvammainen lapsi tuonne voi päästä omin avuin. Aivan kauhea keissi , todella epäreilua :( PS. Rakastan näitä sun murhamysteeri postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, saatat olla ihan oikeassa.. Ärsyttävää että tämä ei varmaan koskaan selviä :( Kiitos paljon ja ihana että tykkäät näistä!<3

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...