13.5.2019

Pariisi ensikertalaisena

Kuten viime postauksessa kerroinkin, olimme pari viikkoa sitten Pariisissa. Tämä oli meidän molempien ensimmäinen kerta Pariisissa ja meillä ei ollut oikeastaan sen kummempia suunnitelmia kuin nähdä tietyt nähtävyydet ja muuten ottaa vaan aikaa toisillemme.

Meidän reissu sujui tosi ihanasti ja tykästyin Pariisiin. Ehkä siitä ei mitään uutta lempparikaupunkiani tullut, vaikka monista asioista siellä tykkäsinkin. Pariisissa oli tosi paljon samoja elementtejä kuin Lontoossa ja monet asiat oli tehty todella turisti-ystävälliseksi. Mutta niinkuin joka kaupungissa, niin Pariisissakin oli ne hyvät ja huonot puolet:

+ Metro. Metrolla liikkuminen oli ihan super helppoa ja nopeaa. Kaikki lipun ostamisesta oikealle laiturille löytämiseen oli tehty helpoksi. Suurimmaksi osaksi käytimme liikkumiseen kyllä kävelyä, mutta silti päivittäin tuli hypättyä myös metroon. 

+ Nähtävyydet. Olihan ne tietyt tunnetuimmat nähtävyydet - Eiffel, Riemukaari, Louvre, Notre Dame - ihan niin hienoja ja vaikuttavia kuin olin ajattelutkin. Eiffel-torni tuntui pilkistävän vaikka mistä eri kaupunginosasta ja se sai mulle todellisen Pariisi-fiiliksen. Sitä oli mun mielestä myös tosi kiva valokuvata, niin kuin varmaan useista näistä kuvista voitte huomata!

- Ruoka. Söimme todella erilaisissa ja erihintaisissa ravintoloissa, enkä rehellisesti sanottuna ihan hirveästi tykännyt Pariisissa saamastani ruuasta. Kasvisruokavaihtoehtoja oli hieman hankala löytää ja ruuan hintalaatusuhde ei ihan kohdannut. Ihan jotain pientä lounastakin oli vaikeaa löytää alle 20 eurolla. 

+ Asiakaspalvelu. Kuulin paljon varoittelua siitä, että Pariisissa saa usein töykeää asiakaspalvelua ja jos puhuu englantia eikä ranskaa, niin sua ei suurinpiirtein palvella ollenkaan. Mun oma kokemus oli ihan päinvastainen, nimittäin saimme miltein kaikkialla todella hyvää palvelua. Ainoastaan kielimuuri nousi välillä pieneksi ongelmaksi, sillä me emme puhu ranskaa ja useimmiten asiakaspalvelija ei puhunut sanaakaan englantia. Mutta lopulta aina ymmärsimme hienosti silti toisiamme!

-/+ Kielimuuri. Vähän edellä olevaan viitaten, joissain tilanteissa oli hieman hankalaa, kun jotkut ravintoloiden menut tai paikkojen ohjeet/viitat olivat vain ranskaksi. No, onneksi kysymällä ja google translaterilla pääsimme taas eteenpäin! :D+ Hotelli. Meillä oli todella kiva, hetki sitten remontoitu hotelli. Valitsimme hotellimme Hotel Champs-Elysées Friedlandin paljolti sijainnin perusteella, koska se oli todella lähellä Riemukaarta sekä kuuluisaa Champs-Elysées -katua. Hotelliin kuului hyvä aamiainen, palvelu oli ystävällistä ja lähellä oli paljon ravintoloita ja kahviloita.

+ Louvre. Mun lempparipaikka Pariisissa oli ehdottomasti Louvre! Odotin sinne pääsyä paljon ja menimmekin sinne heti ensimmäisenä päivänä. Jonotimme Louvreen noin 30 minuuttia, vaikka meitä varoiteltiin aluksi yli kahden tunnin odotuksella. Louvre on aivan järjettömän valtava, joten katsoimme etukäteen ne näyttelyt mitkä halusimme ehdottomasti nähdä. Vaikka olimme siellä monta tuntia, meiltä jäi ainakin 80% museosta vielä näkemättä. Ja olihan se Mona Lisa upea nähdä livenä, vaikka sen edessä kuhisi satoja ihmisiä :)

Oon tosi tyytyväinen mitä kaikkea ehdimme tuon pitkän viikonlopun aikana nähdä, vaikka matkan suunnittelua emme tällä kertaa ehtineet valitettavasti ollenkaan harrastamaan todella kiireisen kevään takia.. Seuraavaa Pariisin reissua varten jäi vielä paljon nähtävää, mm. ensi kerralla haluaisin ehdottomasti käydä katakombeissa ja mennä tutkimaan Pariisin muitakin alueita kuin keskustaa.

Ootteko te ikinä käyneet Pariisissa? Mitä tykkäsitte?

6 kommenttia:

 1. En ole koskaan käynyt pariisisa mutta ehdotomasti bucket listillä ❤️ Teidän matka näyti ihanalta!

  VastaaPoista
 2. Vouu mitä kuvia!! Paljon teidän lennot maksoi? Entä hotelli per yö? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 hmmm hitsi oon tosi huono muistamaan näitä, mutta olisiko lennot ollut n. 200€/menopaluu/hlö ja hotelli ollut ~200€/yö! :)

   Poista
 3. Mä oon pienestä asti unelmoinut pääseväni Pariisiin! Ja vihdoin pääsin sinnne, olin kaverin kanssa Pariisissa viime vuoden elokuussa. Oltiin 3 yötä siellä, lennettiin aamulennolla niin oli jo tulopäivä aikaa nähdä kaikkea. Yks kokonainen päivä myös ja sitten toinen koko päivä vietettiin Disneylandissa <3
  Rakastuin Pariisiin ihan täysillä ja haluankin pian uudestaan, paljon jäi vielä nähtävää meilläkin.

  VastaaPoista
 4. Hei! Haastoin sut mun blogissa! Otatko haasteen vastaan? 😉

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...