18.5.2019

True Crime: Tia Sharpin tapaus


Tia Sharp oli 12-vuotias tyttö, joka syntyi 30.7.2000 Croydonissa, Lontoossa. Tian äiti Natalie sai tyttärensä nuorena, mutta sai paljon tukea kasvatukseen ja lapsenhoitoon omalta äidiltään, Christine Sharpilta. Tia oli jo pienenä tyttönä valoisa ja kovaääninen hauskuuttaja, ja hänellä oli paljon ystäviä. Tian ollessa 2-vuotias, Tian äiti Natalie alkoi tapailla itseään vanhempaa miestä, 27-vuotiasta Stuart Hazellia. Tämä tapailu ei kuitenkaan kestänyt muutamia viikkoja kauempaa, ja myöhemmin Stuart alkoikin tapailla Natalien äitiä ja Tian isoäitiä, Christineä. Vaikka perheen läheiset ihmettelivät tätä kuviota, näyttivät Christine ja Stuart sopivan toisilleen hyvin ja heidän parisuhde kestikin vuosia, ihan siihen asti kun Tia tuli varhaisteini-ikään. Stuartista tuli kuin Tian isoisä ja Tia alkoikin pian nimittämään Stuartia isoisäkseen.

Myöhemmin Tian äiti Natalie sai kaksi muuta lasta toisen miehen kanssa. Koska Nataliella oli usein kädet täynnä kahden nuoremman poikansa kanssa, Tia vietti paljon aikaa isoäitinsä ja Stuartin luona, jossa hänellä oli oma huone. Tämä järjestely sopi Tialle hyvin, koska hän nautti isoäidillään ja Stuartilla olosta paljon ja usein kysyi äidiltään, koska voisi taas mennä yökylään.

^ Tia Sharp

^ Tian isoäiti Christine ja äiti Natalie

Elokuun 2012 alussa Tia tekstasi isoäitinsä ja Stuartin yhteiseen puhelimeen, että voisiko hän tulla muutamaksi päiväksi heille. Stuart ei vastannut Tialle, mutta kysyi tämän äidiltä Natalielta, sopisiko tämä hänelle. Stuart myös kertoi, että Tian isoäiti Christine joutuisi noina päivinä käydä yötöissä, mutta hän voisi kyllä huolehtia Tiasta. Tia sai luvan äidiltään ja pakkasi innoissaan tavaransa ja lähti isoäitinsä talolle 2. elokuuta.

Tian äiti saattoi Tian ratikalle ja Stuart otti Tian kyytiin pysäkiltä ja he menivät yhdessä ruokaostoksille. Myöhemmin illalla Tian isoäiti Christine soitti yötöistään Stuartille ja kysyi miten kaksikolla menee. Stuart kertoi, että he olivat juuri syöneet ja nyt pelasivat videopelejä. Tian nauru kuului puhelun taustalta.

Kun Christine palasi seuraavana päivänä 3. elokuuta töistään, Stuart kertoi, että Tia oli lähtenyt kaupungille tapaamaan erästä ystäväänsä ja ostamaan itselleen uusia kenkiä. Kun kello tuli kuusi illalla eikä Tiaa vieläkään näkynyt, Christine soitti Natalielle kysyäkseen, oliko Tia mahdollisesti tullut jo takaisin äidilleen. Mutta kun kukaan ei ollut nähnyt Tiaa, he huolestuivat ja Natalie, Stuart ja Christine lähtivät ajamaan ympäriinsä lähiseutua ja etsimään Tiaa. Klo 22 he menivät poliisiasemalle tekemään Tiasta katoamisilmoituksen. Poliisit kyselivät Stuartilta paljon kysymyksiä, koska hän oli viimeinen ihminen joka oli todistetusti nähnyt Tian. Stuartin mukaan hän ja Tia olivat nukkuneet pitkään ja pelanneet aamulla videopeliä, jonka jälkeen Tia oli lähtenyt aamupäivällä kaupungille. Myös Christinen ja Stuartin naapuri kertoi, että oli nähnyt Tian lähtevän yksin asunnolta keskipäivän aikaan. Poliisit aloittivat Tian etsinnät ja tutkivat ensiksi Tian isoäidin talon, mutta mitään muuta kuin Tian puhelin ei löytynyt talosta. Tämä oli tietenkin hieman kummallista, että varhaisteini-ikäinen tyttö lähtisi ulos talosta ilman puhelintaan.

^ Tia ja Stuart Hazell

Seuraavana päivänä Tian katoaminen levisi mediaan ja Tian äiti, isoäiti ja Stuart teettivät Tiasta julisteita ja t-paitoja. Sadat ihmiset ilmoittautuivat vapaaehtoisiksi Tian etsintöihin ja Stuart antoi haastattelun tv-kanavalle Tian katoamisesta. Poliisi tutki alueen CCTV-valvontakameranauhoja, mutta Tiaa ei näkynyt.

Neljä päivää kului eikä Tiaa löytynyt. Vaikka poliisi piti mahdollisuudet kidnappaukselle ja karkaamiselle auki, on tällaisissa tapauksissa silti valitettavan yleistä, että syyllinen löytyy jostain uhrin lähipiiristä. Siispä poliisi päätti tutkia Tian isoäidin talon uudelleen, mutta tällä kertaa vielä koirien kanssa. Koirat haistelivat talon, mutteivät löytäneet mitään.

Noin viikko Tian katoamisen jälkeen poliisit päättivät tutkia talon vielä viimeisen, neljännen kerran koirien kanssa. He olivat ilmoittaneet Christinelle ja Stuartille, että tulisivat talolle seuraavana päivänä 10. elokuuta tekemään laajat tutkimukset.  Tuona aamuna, Christine ja Stuart heräsivät ja Stuart kertoi Christinelle, että aikoi mennä hakemaan läheisestä kaupasta lehden ja tulisi kohta takaisin. Christine nousi sängystä vasta Stuartin lähdettyä ja huomasi talossa kummallisen hajun. Pian poliisit saapuivat talolle ja Christine ilmoitti oudosta hajusta, jonka lähdettä ei ollut pystynyt paikantamaan. Poliisit pyysivät Christineä poistumaan ja lähettivät tutkintaryhmän sisälle taloon. Tutkijat seurasivat hajun lähdettä ylös talon ullakolle, josta löysivät 12-vuotiaan Tian ruumiin.

Tian ruumis oli kääritty mustaan lakanaan ja pistetty mustaan säkkiin. Tia oli siis ollut koko tämän ajan vain muutaman metrin Tian isoäidin ja tämän miehen yläpuolella. Tian ruumis vietiin tutkimuksiin ja hänen ruumistaan oli jopa vaikea tunnistaa, sillä ruumis oli ollut pakattuna lämpimään tilaan viikon verran. Tian kuolintapaakaan ei olla voitu varmistaa, mutta on mahdollista, että hänet tukehdutettiin.


Useita tunteja Tian löytämisen jälkeen Stuart ei ollut vieläkään palannut takaisin kotiin. Tästä syystä Stuartista tuli heti poliisin pääepäilty ja poliisi aloittikin tämän etsinnät. Stuart löydettiin puoli yhdeksän aikaan illalla ja pidätettiin epäiltynä murhasta. Kaksi muuta pidätystä tehtiin tapauksen johdosta: Tian isoäiti Christine epäiltynä murhasta ja naapurin mies, joka todisti nähneensä Tian lähtevän asunnosta, epäiltynä avunannosta rikokseen.

Pidätyksien jälkeen poliisi löysi useita muistikortteja Christinen talosta, joista yksi niistä oli piilotettu ovenkarmiin. Poliisit tutkivat muistikortin, josta löytyi useita satoja seksuaalissävytteisiä kuvia ja videoita Tiasta, mm. salaa kuvattuja videoita Tiasta laittamassa kosteusvoidetta jalkoihinsa tai hänestä nukkumassa. Kortilta löytyi myös kuvia ja videoita Tiasta ”vihjailevissa” asennoissa, joista osa kuvista on otettu Tian alastomasta ruumiista tämän kuoleman jälkeen. Muistitikuilta löytyi myös muita satoja kuvia muista alaikäisistä, tummahiuksisista ja silmälasipäisistä tytöistä, jotka näyttivät Tialta. Stuartin tietokoneen sivuhistoriasta löytyi valtava määrä lapsipornoa.

Stuartin pidätyksen jälkeisessä kuulustelussa hän kertoi, että Tia oli kuollut kaatuessaan kodin portaat alas. Stuart ei hälyttänyt ambulanssia tai poliisia, koska oli tapahtuman aikaan juovuksissa ja pelkäsi seuraamuksia siitä, että tällainen tapaturma oli sattunut hänen ollessaan päihtynyt. Tästä syystä Stuart päätti olla kertomatta asiasta kenellekään ja päätti piilottaa ruumiin ullakolle. Poliisi ei pitänyt Stuartin kertomusta lainkaan uskottavana muistitikulta tehtyjen löydösten jälkeen tai etenkään silloin, kun talosta löydettiin vielä vibraattori, josta tutkimusten jälkeen pystyttiin tunnistamaan Tian verta.

Stuart Hazellin murhaoikeudenkäynti alkoi toukokuussa 2013. Stuart myönsi syyllisyytensä murhaan ja hänet tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen 14.5.2013 alkaen.

Tian isoäiti Christine vapautettiin syytteistä todisteiden puutteen vuoksi ja naapurin mies, joka väitti nähneensä Tian lähtevän asunnosta, sai 5 kuukautta vankeutta poliisin ajan haaskaamisesta.

^ Christinen ja Stuartin talo on nyt myöhemmin purettu. 

---

Mikä tekee tästä tapauksesta entisestään surullisemman on se, että Tia ihan oikeasti rakasti ja luotti Stuartiin, ja piti tätä isoisänään. Tia ei ollut tietoinen Stuartin ajatuksista tai Tian salakuvauksesta. On myös erittäin surullista, että koska Tian ruumis oli elokuun helteillä ullakolla yli viikon, ei Tian ruumiista olla voitu tehdä varmoja johtopäätöksiä siitä mitä Tialle tehtiin ennen kuolemaansa tai miten hän kuoli. Poliisi on ilmaissut epäilyksensä kuristamiselle, vaikkei tätä olla voitu pitää täysin varmana. Myöskään seksuaalista väkivaltaa ei olla voitu todistaa, vaikka poliisin ja oikeuslääkärin mukaan on erittäin todennäköistä, että Stuart käytti Tiaa seksuaalisesti hyväksi ennen kuin tappoi tämän. Tämän lisäksi on sydäntäsärkevää kun ajattelee Tian isoäitiä Chrstineä, että tämän lapsenlapsen ruumis lojui tämän omalla ullakolla koko sen ajan, kun hän yritti löytää Tiaa kotinsa ulkopuolelta.

Halusin tällä kertaa ottaa aiheeksi tapauksen, joka ei ole saanut Suomessa niin suurta huomiota. Olitteko te kuulleet tästä ennen?

10 kommenttia:

 1. Eikä miten surullista :( eniten ihmettelen, miten ei kukaan huomannut tota "isoisän" käytöstä ja selaushistoriaa tietokoneella? Miten tollanen voi jäädä näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin toi tuntuu niin uskomattomalta :(

   Poista
 2. Kamala kamala tapaus :’( Ihan uskomatonta miten tuon miehen käytös ei tullut isoäidille tai tialle itselleen ilmi..

  VastaaPoista
 3. Oon nähnyt telkkarissa ohjelman tästä tapauksesta ja on kyllä todella karmivaa ja kuvottavaa miten Stuart pystyi ihan pokkana esittämään etsivänsä Tiaa jopa tv:ssä. Ja outoa kyllä se ettei koirat löytäneet ruumista aiemmin? Sinänsä aika kovan rangaistuksen sai naapurikin, mitähän Suomessa saisi vastaavasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin itekin Stuartista yhden haastattelun, mutta hänen eleissä siinä videossa oli kyllä jotain outoa, ihan selkeästi valehteli ja keksi juttuja päästään.
   Ja jep munkin mielestä uskomatonta, että koirat eivät haistaneet mitään ekoilla kerroilla. Jostain luin, että koska Tian ruumis oli pakattu niin tiiviisti jätesäkkien sisään, ei aluksi ruumis varmaan haissut säkkien läpi.

   Poista
 4. Huhhuh miten järkyttävää:(

  VastaaPoista
 5. Hirveä tapaus, en ollut kuullut aiemmin...

  Sulla on ihana blogi joka sai just uuden lukijan 💜

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...