14.6.2019

Meidän oma!❤️


Tällä kertaa täällä rakkaassa sekametelisopassani (jota nykyään enimmäkseen rikosblogiksi kutsutaan) on vuorossa vähän erilaista postausta. Aina välillä on kiva kirjoittaa hieman kuulumisista ja tänään haluankin jakaa jotain itselleni tällä hetkellä todella tärkeää.

Olemme nimittäin Juuson kanssa alkuvuodesta saakka enemmän tai vähemmän ahkerasti etsineet itsellemme uutta asuntoa. Olemme asuneet nykyisessä kämpässämme Kampissa nyt kolme vuotta, ja nyt olisi aika muutokselle. Nykyisessä asunnossamme ei sikäli ole mitään vikaa, mutta siinä on ihan auttamattoman pienet wc ja keittiö, sekä asunto sijaitsee todella kiireisellä ja hälyisellä kadulla. Mua on tosi paljon ärsyttänyt se, että vaikka asunto sijaitsee 4. kerroksessa, ei ikkunoita viitsi oikein lämpimällä pitää auki, koska kadun melut kantautuvat sisään asuntoon.

No, uutta asuntoa etsiessämme meinasin pari kertaa vaipua epätoivoon. Tiedättekin varmaan, että Helsingissä asuntomarkkinat ovat aika vauhdikkaat ja vaikka tarjontaa olisikin, on sitä juuri omiin tarpeisiin sopivaa asuntoa vaikea löytää.

Mutta onneksi huhtikuussa kävimme näytössä asunnossa, johon ihastuimme. Tai no sanoisiko näin: ihastuimme siihen potentiaaliin, millaisen asunnosta voisi saada. :D Olemme nimittäin etsineet sellaista asuntoa, johon voisi tehdä helposti itse hieman pintaremppaa ja sillä tavalla tehdä siitä omannäköisen.Toukokuussa sitten allekirjoitimme kauppakirjat ja ostimme kaksion Töölöstä. Asunto on n. 50 neliötä, siinä on siis avokeittiö, olohuone, makuuhuone, pieni vaatehuone, kylpyhuone, sauna ja parveke. Parveke ei ole meille ikinä ollut mitenkään tärkeä asia eikä meillä olekaan sitä muissa asunnoissamme ollut, mutta nyt kun se tuolla uudella asunnolla on, niin olen siitä kyllä fiiliksissä. Asunnossa on myös pieni sauna, mistä taas sitten kovina saunojina olemmekin innoissamme. Vaikka asunto ei tule neliömääriltään olemaan kovinkaan paljon isompi kuin nykyisemme, on siinä kuitenkin yli tuplasti isompi keittiö ja kylppäri. Saamme vihdoin myös astianpesukoneen ja ison jääkaappipakastimen (olemme siis eläneet mm. sellaisella pikku-pakastelokerolla viimeiset kolme vuotta).Taloyhtiössä ei ole tiedossa mitään isoja remontteja ja oma asuntommekin oli tietysti jo ihan asumiskelvollinen, mutta mielestämme ehdottomasti pienen kasvojenkohotuksen tarpeessa. Aluksi mietimme vain pelkkää pientä keittiön kaappien ovien vaihtamista, mutta nyt remppalistamme onkin kasvanut koko ajan vain pidemmäksi. Itseäni on välillä hieman kauhistuttanut se tekemisen määrä ja suureneva budjetti, mutta nyt onneksi remontti on jo hyvässä vauhdissa ja kaikki isoimmat hankinnat sekä suunnittelu on jo hoidettu. Asioita, mitä olemme jo tai tulemme vielä ennen muuttoamme hoitamaan on:
- keittiöremontti: keittiön kaappien ovet maalataan, tasot vaihdetaan, välitila laatoitetaan, allas ja hana vaihdetaan, vaihdetaan vanhan tilalle uusi liesi
- kylppäri: pesutorni on myyty ja oma uudempi pesukoneemme tulee sen tilalle, suihkukaappi puretaan ja sen tilalle tulevat lasiset suihkunovet, wc:n allas lähtee pois ja sen tilalle tulee ihan uusi allaskaappi, saunassa vaihdetaan lauteet sekä kiuas.
- eteinen: eteisessä on tällä hetkellä iso kiinteä valkoinen kaappi, jonka tilalle tulee peili-liukuovikaapisto joka kattaa koko eteisen toisen seinän
- koko asunnon seinät ja katto on maalattu uudestaan valkoisiksi.

Muutamme uuteen asuntoon siis kesäkuun viimeisenä viikonloppuna ja uskomme sekä toivomme, että 99% remontista olisi saatu siihen mennessä valmiiksi. Oikeastaan kaiken muun teemme asunnossa itse perheenjäsentemme avulla, mutta eteisen liukuovikaapiston ja sen asennuksen olemme tilanneet ulkopuolelta mittatilauksena.

Olen ottanut pitkin remonttia paljon kuvia asunnolta ja aion ehdottomasti tehdä joitain ennen&jälkeen –postauksia, missä sitten nähdään mitä kaikkea asunnolla on todella tehty. Olen ihan super innoissani tulevista muutoksista ja etenkin asunnostamme, johon olen jo niiiin valmis muuttamaan! :)

Jos teille herää tästä jotain lisäkysymyksiä tai toiveita, niin kommentoikaa ihmeessä postaukseen alas. Ihanaa viikonloppua kaikille! <3

24 kommenttia:

 1. Asutteko rempan keskellä? Ja ehdottomasti ennen ja jälkeen kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutetaan tuossa kesäkuun lopussa, eli ei asuta rempan keskellä :)

   Poista
 2. Vau!! Näyttää jo ny upealta! Ehottomasti lisää kuvia sitten kun valmistuu <3

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon!❤️ voisitko kirjoittaa jossain vaiheessa asunnon ostamisesta vielä tarkemmin? asuntolainan saaminen, oikeen asunnon löytäminen? Meillä on edessä ensiasunnon hankinta lähitulevaisuudessa ja nämä kiinnostelisi 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!<3 toki voin kirjoittaa, hyvä idea! :)

   Poista
 4. Jee kiva että aiot laittaa jotain ennen-jälkeen kuvia! Tykkään tosi paljon lukee rikosjuttuja, mutta kiva lukee välillä myös muitakin juttuja :)
  Mun edellisessä asunnossa oli just sellanen mini pakastelokero mikä oli kyllä mielenkiintonen :D Oispa ihana jos ois sauna! Noh ehkä joskus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaihtelu virkistää! :) Sellainen pakastelokero on kyllä niin hankala, se on vaan niin pieni :D

   Poista
 5. Paljon onnea!<3 näyttää tosi hienolta kodilta!

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon! Remppapostaukset ja asuntojutut kiinnostaa aina (:

  VastaaPoista
 7. Vau, ompa ihana uusi koti! Onnea! 😍 Innolla odotan ennen–jälkeen kuvia!

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea!! Näyttää tosi kivalta :) Kiva lukea välillä kuulumisiakin!

  - Riikka

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea! Olen melko uusi lukija ja tykkään sekä sun rikosjutuista että muista postauksista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla <3 ja tervetuloa messiin! :) <3

   Poista
 10. Onnea niin paljon! Tiedän niin ton ensiasunnon tuskan ostamisessa - mieheni osti meidän kotimme kaksi vuotta sitten (uudisasunto hitaksella, ei mikään helppo jutt) ja huhhei kaikki ne kodin pintamateriaalit ja kestävyyksien miettimiset.. Mutta se tunne kun kotiin pääsee muuttamaan <3 parasta mitä tiedän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!<3 odotan paljon tota muuttamista, koska nyt tällä hetkellä tuntuu ettei tää homma lopu ikinä :D

   Poista
  2. Onko kaikki ihan ajallaan? Pääsettekö siis muuttamaan ajallaan? Nimittäin jos kyllä, niin IIIIIISO peukku teille! Voin vain kuvitella ton työnmäärän vielä näin helteillä...!!

   Poista
 11. Paljon onnea! Odotan innolla remppa- ja sisustusjuttuja! Ennen ja jälkeen kuvat on ihan parhaita myös :D Kaikki kotijutut ja asunnon ostoon liittyvä kiinnostaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Itsekin rakastan kaikkia ennen-jälkeen-kuvia! :D

   Poista
 12. Onnea uuteen asuntoon, näyttää kyllä kivalta!<3

  VastaaPoista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...