About London

Linkkejä muutamiin postauksiini Lontoosta:
Ensimmäiset fiilikset Lontoosta KLIK
Syyslukukauden yhteenveto KLIK
Lontoon plussat ja miinukset KLIK
Camden Market KLIK
Kuvia naapurustostamme KLIK
Madame Tussauds KLIK
Matka Brightoniin KLIK
Shard KLIK

Opiskeluni ja elämäni Lontoossa herättää usein monia kysymyksiä. Tähän sivulle olen kerännyt useiten kysytyt kysymykset opiskelustani ja asumisestani Lontoossa.


Opiskelu
Mitä opiskelet?
Oikeustieteiden maisteritutkintoa, eli englanniksi LL.M:ää.
Miten päädyit Lontooseen?
Olen aina halunnut opiskella ulkomailla. Lähdin Tallinnaan opiskelemaan, koska halusin ulkomaille - mutten 19-vuotiaana "uskaltanut" lähteä kuitenkaan liian kauas Suomesta - ja ajattelin, että tulevaisuuteni kannalta on parempi, jos opiskelen kandin tutkintoni englanniksi. Tallinnassa olisi ollut mahis opiskella maisterikin, mutta kolmen vuoden jälkeen kaipasin jo maisemanvaihdosta. Hain muutamaan eri kouluun Englannissa ja päästyäni niihin, valitsin Queen Mary University of Londonin.
Millainen hakuprosessi oli? 
Hakuaika oli muistaakseni lokakuusta huhtikuuhun, itse hain vasta maalis-huhtikuussa. Hakuprosessi tehtiin netin kautta, ja siihen kuului hakujärjestelmässä täytettävä pitkä lomake, motivaatiokirje ja suositukset professoreilta. Itselläni oli 2 suosituskirjettä professoreilta ja n. kolmesivuinen motivaatiokirje, johon muuten kannattaa panostaa, sillä Briteissä siihen kiinnitetään tosi paljon huomiota. Englannin kielen pitää olla virheetöntä ja teksti hyvin jäsenneltyä ja kiinnostavaa. Työskentelin pelkän kirjeen parissa parisenkin viikkoa ja luetutin sen monella. 
Kauan opiskelusi kestää?
Opiskeluni kesti vähän yli vuoden, eli 2014-2015.
Miksi valmistut?
Tutkintonimikkeeni on LLM (Master of Laws), karkeasti suomennettuna oikeustieteiden maisteriksi. Tällä kysymyksellä yleensä haetaan myös sitä, että tuleeko musta siis lakimies. Se riippuu ihan siitä, mitä töitä alan valmistumiseni jälkeen tehdä. Mutta kyllä, tutkinnollani voi työskennellä niin lakimiehenä, konsulttina, tutkijana, yrittäjänä, kuin vaikka siwan kassanakin.. :)


Pystytkö työskentelemään Suomessa lakimiehenä tällä tutkinnolla?
Pystyn ja tällä hetkellä työskentelenkin. Kuitenkin useat työnantajat toivovat, että ulkomailla opiskellut lakimies hakee Opetushallitukselta tutkinnon rinnastamispäätöksen Suomen oikeustieteiden maisterintutkintoon. Itse olen tämän rinnastamispäätöksen hakenut, vaikkei työnantajani sitä vaatinutkaan. Ajattelin kuitenkin, että se on tulevaa ajatellen varmasti fiksu hakea.
Maksaako Lontoossa opiskelu?
Kyllä. Tarkemmat tiedot löytyvät yliopistojen sivuilta, mutta yliopistosta ja tutkinnosta vaihdellen, n. 4000-20 000 puntaa vuodessa. Maisteriopinnot ovat tietty aina kalliimpia kuin kanditutkintojen vuosimaksut, koska maisterivaihe suoritetaan todella tiuhalla tahdilla pelkästään vuoden verran, kun taas kanditutkinnosta saattaa "joutua" maksamaan esim 9000 puntaa joka vuosi esim kolmen vuoden ajan.
Miten rahoitat opiskelusi?
Varmasti ymmärrätte, että henkilökohtaiset raha-asiat eivät kuulu julkiseen blogiin. :) Yleisesti voin mainita, että opiskelijat rahoittavat opiskelunsa esimerkiksi säästöillä, opintolainalla, stipendeillä, vanhempien avustuksella jne.


Asuminen
Missä asuit Lontoossa?
Keskustassa Paddingtonissa, Hyde Parkista parisataa metriä pohjoiseen.
Minkälainen asuntonne oli?
Yksiö, jossa oli erillinen keittiö ja vessa+suihku ja parveke. Ja oikein kaunis vihreä kokolattiamatto :)
Paljon vuokrasi oli kuukaudessa?
Oma osuuteni vuokrasta on 550 puntaa, mukaanlukien kaikki laskut ja netin tms.
Saitko Kelalta opintotukea tai/ja asumistukea?
Molempia. :) Ulkomailla asuva täysiaikainen suomalainen opiskelija saa täydet tuet Kelalta.


VINKKI: Postauksiani, ravintola- ja menovinkkejä Lontooseen löydät aina TÄSTÄ, eli Lontoo-tunnisteen avulla postauksistani! :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos paljon vastauksista Vilma, näistä on aina hyötyä :) Saako vielä kysyä että miten hait tuohon kouluun sisään eli millainen hakuprosessi on? Kiitos jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit ja oli hyötyä! :) Oon nyt lisännyt tuon sun kysymyksen tekstiin! :)

   "Millainen hakuprosessi oli?
   Hakuaika oli muistaakseni lokakuusta huhtikuuhun, itse hain maalis-huhtikuussa. Hakuprosessi tehtiin netin kautta, ja siihen kuului hakujärjestelmässä täytettävä pitkä lomake, motivaatiokirje ja suositukset professoreilta. Itselläni oli 2 suosituskirjettä professoreilta ja n. kolmesivuinen motivaatiokirje, johon muuten kannattaa panostaa ihan hemmetisti, sillä Briteissä siihen kiinnitetään tosi paljon huomiota. Englannin pitää olla virheetöntä ja teksti hyvin jäsenneltyä ja kiinnostavaa.. Työskentelin pelkän kirjeen parissa parisenkin viikkoa ja luetutin sen monella. "

   Poista
 2. Olipa kiva lukea. :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi6/4/15 14:13

  Tuli vaan mieleen, että onko sulma jotain erityistä "pohjaa" englannin kielelle? Eli oletko ollut esim. englanninkielisessä peruskoulussa, lukiossa yms? Tai onko esim. sun toinen vanhempi englantilainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut, ihan peruskoulu+lukio enkulla mentiin :)

   Poista

I'M HAPPY TO HEAR YOUR COMMENTS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...